maanantai 5. tammikuuta 2015

XXIV Carrera de Navidad Ciudad Callosa de Segura. 04.01.2015.

Tännää käytii köpöttelemässä kilpajuoksukisoissa tuolla Gallosa de Segurassa. Perspuolelle vahvasti päivä käänty kisan jälkeen, tai jo kisan aikana ja rahallisetkin menetykset oli Uunolla tonnin luokkaa...ei tää pari kautta kestänyt ammattilaisjuoksu-ura oo oikeen näkkileiville lyönny, ainakaan vielä, vaan enempi reisille.

Segurahan tarkottaa Perslantijan kielellä varmaa/turvallista, mutta tuo paikka oli kaukana turvallisesta ja satavarmaa on ainoastaan se, että tonni mäni ja itku silmään tuli, ku kämppis-Olan kanssa lainavehkeissä kynkättiin mörskää kohen niskat kyömyssä, ja tappiomieliala päällä viilenevässä Torren illassa.

Siinä ei paljo mieltä lämmittänny ees Caffin mainio menestys M55 sarjassa, jonka Kimmo voitti, Olli kakkonen, Aimo kolmonen, Uuno nelonen ja Retu kutonen. Mikko oli Retua vähän eellä ja Petri juoksi myös hyvin kisan.

Kisailma oli ihanteellinen. Aurinkoinen, pilvetön +8 astetta ja tuuleton keli. Kisahan juostiin kahtena 4km:n lenkkinä. Uunon alku oli hiukan liian kova, vaikka loivaan alamaastoon mentiinkin (3:54 eka kilsa). Olin heti Aimon, Kimon ja Ollin takana. Olli ja Kimmo paineli tasatahtija. Aimo vähän jäi, ja mie olin pikkasen Aimoo jälessä. Viimeset kolme kilsaa jäin vähän Aimosta lisää, ja ero oli maalissa 21 sekuntia.

Sitte ku autolle haahuiltiin mukamas kuivija vehkeitä vaihtaman ja vaatetta lisäämään, eipä ollu ennää mitä lisätä...ainuva omaisuus mikä oli jälellä, oli märkänä päällä. Auton etuikkuna oli sälöinä ja säpäleinä ja kaikki kassit ja muukin mukana ollut omaisuus oli juossu jonnekin, mutta mihin....siitä meillä ei ollu mittää havaintoo...siinä mäni Uunolta älytön puhelin, ja muuta omaisuutta liki tonnin arvosta. Ja eniten ottaa päähän, että Uunon Ruskamaratonilta saatu suosikkirätti mäni myös, mutta Ollin rätti jätettii viemättä...

Retu lainasi Uunolle paijan ja Kimmo Ollille. Hyvä, että mie oon Retun kanssa saman mittanen, mutta päätä lyhkäsempi, ni vaate oli "sopiva" miulle. Käytii latistuneessa palkintojenjakotilaisuuvessa ja polliisimiestäki ooteltii toiseen kertaan tulevaksi vaan eipä tullu. Alkuharavointia tehtiin porukalla, mutta ei vietyjä romuja löyvetty. Samalla myös suljettii puhelinliitäntöjä ja mietittiin jatkoo muutenki. Meiltähän mäni myös mörskän avvaimet molemmilta, mikä litisti myös muutenki latteeta olotilaa.

Sitte lähettii köröttelemää kohti Torreviejaa hyvin tuuletetulla avoautolla. Vuokranantajan edustaja saatiin kiinne, ja vara-avaimetki kätevästi kätösiin, ja märkinä ja lainavehkeissä painettii Torren kujia pitkin ihmiseläinten katellessa ihmeissään meijän niukkaa ja hikistä ja muutenki sopivankokosta lainavaatetusta.

Kämpillä oli sitte heti vaihettava lukkopesä oven lukkoon, ettei tää alkanu tauti pääsee enää levijämmään. Olli vaihto kätevästi pesän ja mie huutelin kannustus- ja muita huutoja vieressä (=kirroilin).

Sitte lähettii Milliisilaitokselle ilmotusta tekemää....eihä se siellä onnistunnu...olivat kuulemma miliisijen ulsterit väärän värisijä...ois pitänny olla vihrijät popliinit päällä, mutta niillä oli mustat. Sitte kutenki saatii toine osote linjuriaseman viereen, ja sinne sitte sännättii sillä avomalliseksi tänään muutetulla autolla.

Siellä ei myöskään alkuu pitemmälle päästy, ku ei ollu soivaa kieltä puhuvaa persoonaa nyt illalla ennää paikalla. Perhana tästä nyt riesa ja rytke ilmaantu usijammaksi päiväksi...

Kisan tulokset löytyy täältä:

http://www.chiplevante.net / 2015CNCALLOSA / clasificaciones.asp

Ei tuo linkkikään näytä toimivan, mutta se on tän päivän ilouutisista pienimpiä.

4 kommenttia:

  1. Voi harmi tuo kokemanne. Tarkistakaa mahdollisesti Suomessa oleva kotivakuutuksenne. Se usein korvaa myös matkalla varastetun omaisuuden. Jos matka on maksettu (lento) luottokortilla, siinäkin voi olla vakuutusturva. Rikosilmoitus on välttämätön, jotta korvauksia voi saada. Siihen luettelo vahingoista ja itselle kappale ilmoituksesta.
    Pärjäilkää
    T. Kaimasi Åbosta

    VastaaPoista
  2. Joo....vähän harmittaa.....kiitos tiedoista....tuollee suurinpiirtein oli tarkotus toimia....heh....painokoneethan puskee kilotolkulla kolmessa löysissä erikokosia euron seteleitä....kyl myö tästäki varmaan toivutaan lähes entiselleen.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että kääntyy voitoksi tuokin kokemus.
      Matkavakuutus ( jossa myös tavarat vakuutettu) on tietenkin selvin keino hoitaa tappiot, mutta kämppäkaverisihan kirjoitti, että tuollaista ei hänellä ole.
      Täälläkin aurinko paistaa ja pahin synkkyys taitaa olla takanapäin.
      Jukka

      Poista
  3. Kyllä se kääntyy.....ei mittää hättää...valmiissa mualimassa....kyllä myö tästäki selvitää. Aurinkoine päivä oli tämäkin, vaikka vastusti vielä illallaki.

    VastaaPoista