tiistai 13. tammikuuta 2015

Kuuven euron kielikurssi

Eilen kävin iltapäivällä kävelylenkillä, ja sen lomassa käväsin kielikurssilla. Perhana....vähän kallis oli kielikurssi, vaikka siihen kuulu kylkijäisenä yks Jarra ja aikamoine kipollinen oliiveita. Kysseisellä kurssilla opin vaan yhen ainoan sanan, ja se tarkottaa kiulullista olutta, ja sana on tuo aikasemmin jo mainittu Jarra. Toisenki sanan ne siellä kurssilla opetti, mutta se ei pertsuikki Uunon puupäähä nyt tarttunnu. Kyl mie vielä senki ennen kotijalähtöö selvitän. Kyllä tuo perussanasto pitäs hallinnassa jo Uunollaki pikku hiljaa olla.

Niille ketkä runoista, ja niijen lausumisesta tykkää, voin sanova, että tuo Jarra lausutaan HARA, pikkusen rahisevalla hoolla.

Eilehän käi sillee että lähin kävelylenkille. Riuhoin mänemää niskat ja suuvärkki limassa tuonne La Mataan. Markkinapaikalle ku pääsin, ni aattelin sitte samalla hoijella tuolla Pinomarin suunnilla autopisneksijä, ku jo niin likeellä jo olin. No ne pisnekset sain sovittua, ja takasipäin viuhtomaan niskat limassa, mutta suuvärkki oli jo limoista kuivahtannu.

Siihen La Matan uusien kerrostalojen nurkille ku pääsin, ja aikarauta jo näytteli yli puolentoista tunnin riuhtomista, ja suuta ja sielua kovasti jo kuivasi, aattelin poiketa tuopposelle lähheiseen juottopaikkaan.

Mie mänin saluunan ovista sissään, ja siellä ei ollu ku tiskin takana se kielikurssin pitäjä, ja yks tikanheittäjä jo kovassa "pierussa", vaikka vielä oli valosa aika. Heittäjä hoilotti kovasti ja keskitty vaan siihen heittelyyn, eikä kielikurssille osallistunnu ensinkään. Kuulosti kyllä siltä, että espanja oli sillä jo hyvin hallinnassa.

Sitte alko se kurssi. Mie sanoin tullessa kohtelijaasti Olat ja Buenos Tardekset, ja kysyin yhtä jarrujuomaa eli Serveesaa. Kielikurssin pitäjä kysy, että Hara o Kanja? Vaikka en tuota Haraa sillo tienny, mutta merkityksen täl kertaa kyl arvasin heti, ja vastasin, että Hara Por Vavoor. Retu ois kyllä ottannu Kanjan ihan varmasti, jos mukana ois ollu.

Kurssin pitäjä alko sitte tuoppija täytellä, ja toi ison kupin oliiveja miun nokan alle. Mie maksoin kympistä tuopposeni, enkä kyl katellu tarkkaa paljonko takasi sain, ku olin senverta innoissani ku janosena tuopinkahvaan sai tarttua. Kurssiin kyllä kuulu juoksuaiheinenki osio, kun vetäjän luurista sen sukulaismiehen juoksukuvija kateltiin.

Siinä ei kauvaa kurssija pijetty, ku mie sain oluven juotuu...kiittelin oluvesta ja avusta, ja huutelin Adidakset lähtijessä...ja jatkoin patikointijani sapateerot yhen kaljan lintassa. Sitte ihan mielenkiinnosta pistin käteni taskuun, ja katoin pirruuttani paljon se tupponen makso....heh..6 euroo!!!!!

Kalliiksi käi tuo yhen sanan kielikurssi. Ku oisin laittannu tuoho kuuteen euroon 60 centtijä lissään, oisin saanu ostettua lähikaupasta 30 tölkkijä lähes sammaa ainetta....kyllä näitä opiskelurahoja näköjää joutuu vielä kuusykköneki makselemaa.....mutta mukavaa on silti....tännää oli ja liki kolmen ja puolen tunnin liikuntasetti....ja rättijen pessuu tietty...

2 kommenttia:

 1. Hyvä että sinä jaksat opiskella, aina täällä tulkeille käyttöä löytyy.
  Myö pistäyvyttiin tuolla Murcian takana yhellä nyppylällä, ja tulkille olis ollu sielläkii hommia.
  Jotai kyltteihi olivat militaristeistä kirjotelleet ja alle vielä prohibido el paso. Ku ei ymmärretty niin mäntiin viimevuotisilla luvilla. Nyt ei vissiin se äkänen akka ollu töissä, kun ei tullu kurkku suorana huutamaan. Eikai se tospeälle äkänen ollu, oltaisko vaan oltu vika aikaan kuunkiertoo vierailulla.
  Kyllä minä nyt oon sen Kanjan juonnin tykkänään lopettanu, on tullu sen verta google kääntäjää selattua, että löysin sammaan asiaan liittyvän sanan ja se maistuu paaaaljo paremmalle, keu keu.

  VastaaPoista
 2. Jep.jep...niin kyllä löytyy....tuo tekstihn kyllä tarkottaa, että sotilaita, eikä varsinkaan niijen ajoneuvoja saa ohittelemaan kyltin kohilla ruveta. Sitä en kyl tarkkaa tiije, miks siellä ylleensä ihan tiettömillä selkosilla tuommosija kylttejä pittää ihmisten riesaksi kirjotella. Hyvä on kyllä luvat pittää voimassa, vaikka vähän ikääntyneemmätki. Vaihevuuvetkii saattaa kyl sitä äkäsyyttä lisätä tuon kuunkierron lisäks?. Saatto olla jompi kumpi syynä äkäsyyteen....saatto ola just se sana, mikä ei lupäähä nyt tarttunnu, mut kyllä tuolla Servolla ja Jarrullaki jo toimeen tulee...keu....kello jo taas paahtaa seuraavan päivän puolella pitkän matkaa, ja peikkona täällä kukkoillaan....kyl tuo kananjalkaliemi on melkone voimajuoma ja pitää väsyn loitolla...

  VastaaPoista