keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Satasen juoksija


Monet on sopat tänäänki sotkettu Kouvolas ja Kuusankoskenki suunnilla.

Iltasella rahtasin lautaläjän, ja muutaki romua saareen. Sitte vielä mukavan lämpösessä kelissä vajaan kympin vejätyshommiin tennarijen kanssa. Homma mäni kovin mukavasti, mut viimosella kilsalla homma vähän latistu.

Lähtijessä mopova roplaamassa ollu koltijaiskaksikko mäni hautuumaan takana vetoja vetävän Uunon ohitte. Sitte takanaistuvalta ilmaantu kansainväline merkki, josta ei Uunokkaa voinnu etehtyy. Merkki annettii vielä vissiin perillemänön varmistamiseksi toisellaki kätösellä.

Uunolla on kyl jo senverta kaikenmoisia vuosija takana, että jos ei muu, ni ihmisen aivotoiminnan tuntemus ainaki on lissääntynny, ja mie aattelin ku rantaa hepalle pääsin, että miulla on aikaa vähä enempi hämmentää nyt tätä ilmaantunutta kansainvälisen merkkikielen ongelmaaki.

Mie lähin hikisenä ratsukolla mopon kulkusuuntaan, eli Jurvalan suunnille. Siellä ei juuri muuta oo ku vasurilla baari, ja oikijalla kauppa.

Baarilla ei mopoo näkynny, ja koukkasin kolmen tonnin kierroksilla oikijalle kaupalle. No siellähän kaupan takanurkalla just mopon tarakalta nous tuttu sinipaitane kansanväline merkkihenkilö. Mie olin ottannu lätsän pois päästä, mut nerkkihenkilö ku Uunon oranssin Benijofarin paijan näki, se lähti oitis juoksemaa ku satasen juoksija.

Merkkihenkilön vauhtija ei hijastannu mukana ollu polkupyörä, vaan vauhti oli kova. No Uuno kyl senverta kykyihisä luottaa, että kiinne oisin saannu helposti, mut ois voinnu tulla kaatumista ja muuta vaurijoo, ja se ei ollu miun tarkotus, ja jäihä miun haaviin toine saalis, se mopon kuski.

Viistoistkesäsen alaleuka väpätti, ku kysyin takana istuneen satasen juoksijan nimmee, ja sanoin, että rekisterin tiedoilla saan siunki nimen kyl essii, jos tarvii. Poika sano nimen.

Sitte sanoin, että ko Suomessa ollaa, ni pitäs pitäytyvä suomalaisissa aakkosissa niin kauva ku korvan taukset on kostijat, ja räkkää valluu nokasta, eikä senkän jälkee oo sovelijasta etenkää ikäimmeisille yrittää noita kansainvälisijä merkkejä opettaa, ku ne ei kuitenkaa opi ennää mittää.....

4 kommenttia:

  1. Alkuasukasrummuilta olen kuullut, että nuita kv merkkihenkilöitä on liikuskellut muidenkin iloksi Jurvalan seuduilla.Taitaa olla manaattitason taitomerkin (lehvillä) suoritus menossa, johon kuuluu yhtaikainen kahden käden merkki. Levät tulee suorituksesta liikkuvasta ajoneuvosta. Merkinanto ei siis välttämättä henkilökohtaista, vaikka kyllä tennaroidun Uuno-henkilön näkeminen voi nostaa herkimmiltä hiukset ja keskisormet pystyyn. Opevaimoni oli onnessaan kun kerroin, että Uuno se on kaiken muun touhun keskellä ehtinyt opastaa nousevaa nuorisoamme! Näin toimien loma-aikana ei tapahdu taantumaa. Voipi olla että kyseinenkin kv merkkihlö ajattelee ja oppii vielä joskus nostamaan etusormen keskarin kaveriksi, ja tuulettaa siten maratonilla tai puolikkaalla voittoa!

    VastaaPoista
  2. Heh...totta varmasti jokahine sana minkä kirjailit....minnuu on kyl kovasti naurattannu tuo eilinenki homma....oisko järki-ihmiseltä riittänny intoo tuoho poikien jäljittämisee? Mie lähen tästä vielä iltalenkin mantereella nykäsemää. Terveisii myös Opelle kovasti!

    VastaaPoista
  3. Asiallista toimintaa Uuno! Voi kun olisi ollut aikoinaan uunomaisia 'höyrypäitä' opettamassa tavoille. Olisi vähemmän nyt aikuisvätyksiä tuolla maailmalla toisille pottuilemassa. t: Vellu

    VastaaPoista
  4. No juu....oli tuossa oma huvinsa myös itellekki....ja kovasti oli naurussa pitelemistä....heh.

    VastaaPoista