maanantai 28. heinäkuuta 2014

Laihf Koutsi

Haimilan selkä tänä aamuna klo 5:45.

Puol viijeltä rävähti Uunon räppänät auki, eikä sitte ennää tarvinnu hetekoija. Pomppasin ylös kohvin keittoon.

Sitte seilasin ennen kuutta mantereelle ja toiset kahvit Satulla pullan kera. Kouvolassa käin sen perskutin konehöylän hakemassa ja ne venheilyliivit ja venhon tulpan. Sitte heti takasin Luumäjelle, ja rantaan ja tennarit jalkoihi ja 4k vauhtii ja leikkijä.

Takasin saareen ja pottujen keittoon ja kanasuikaleijen ja sipulin paistoon. Sitte syrjällee täyven vattan viereen. Sitte puunpilkkomista ja pari tuntija muurahaisten kävelyn kattomista. Jos niihin vertaa, ei ihmisestä, eikä Uunosta oo mihinkää.

Ratijoki on auki koko päivän, ja hermo aina välillä alkaa renkkaammaan ku sieltä sivistystä vielä koittaa hämmentää etänä. Siellä esiteltii semmone ammatti, ku Laihf Koutsi....voi perhana.....kyl on maalima männy mallilleen.

Ko. Koutsihan kuulemma neuvoo "työkseen" "puupäitä" käjestä pitäen, miten pittää loma viettää, ja sitte taas neuvoo samoja "laitureille jääneitä", miten pittää toimia, ku töihin taas palataan, ettei pääsis ressi vaan yllättämään.

Ressin pukkasi Uunolle tuosta sivistyksestä, ja poleksin Satulle kahville, ja siintä jatkoin kirkkomäjelle, ja takasin saunan lämmitykseen....ressi jäi sinne, vaikka ei Koutsii ollukkaa neuvomassa, eikä käjestä pitämässä (eikä kyl sitä ressiikään)....mie jatkan muurahaisten (eli ihmisten) kävelyn tarkasteluva.

2 kommenttia:

  1. Ihiminen reppi nykyään ressiä vaikka mistä, jos ei muusta niin ressilomallejäännistä, tai siittä ko ei ole ressiä.
    Mie tressaannun heti aamusta siitä että kohta on ilta ja pittää panna uuesthan nukkumhan.

    VastaaPoista
  2. Tuo unihomma on kyl nykysin ressaava laji miullaki, ku ei oo sitoutunnu nuihin aikatauluihin enää sillee ku ennen....viimeyönä otin unettomat yöt takasin ja yli 9h:n unoset. Mie lähen soutu- , pyörä- ja kahvisouveihin. Kesijä sinnekin...

    VastaaPoista