torstai 24. heinäkuuta 2014

Meripäiväjuoksu, Kotka 24.07.2014. Tulokset


Tänää käin piereksimässä Meripäiväjuoksussa Kotkassa. Ite Meripäivien kattelusta ei tullu mittää tuon pierutauvin takija, eikä kyl juoksustakaa.

Hommahan alko eilen iltapäivällä. Sain nimittäi jollaki ihme konstilla vattanahkan sisällä olevat suolenpätkät sotkettuu sillee, että normaalisti nestemäinen aines tullee etupuolella olevasta aukosta, ja kiinteempi kama takaosastosta. Nytte perhana oli suolet männy sotkuun, ja molemmista tuli nestemäistä kamaa???

No aamulla kuitenki Kouvolan keskustassa koukkailun jälkee kaahasin ajoissa Kotkaan kisapaikalle. Lämpötila helteinen +24, ja tuulta vajaat 4m/s. Petehän siellä oli jo paikalla innokkaana juoksumiehenä myös hyvissä ajoin.


Mie käin vaan pikkusen verryttekemässä, ja homma tuntu ihan hyvältä siinä vaiheessa. Nesteki vielä sisässä pysy, ja sitä lipittelin ihan normimäärän olosuhteisiin nähen. Aamulla vielä suolet oli kyllä sekasin vessareissulla.

No sitte lähettii kyykkäämään. Ensin pikku ylämäki urheilukentältä ulos, ja sitte alamäkeen. Eka kilsa tuntu jo pahalta, vaikka alamäkee painettii (4:23). Toka mäni 4:28, ja sitte alko vattanahkan sisäossaan koskemaa. Kyllähän sen nyt tietää, että sillee käypi, jos suolet on ristii männy keskenää. Parilla juottopaikalla yritin juuva, mut ei tullu mittää. Sitte en ennää yrittännykkää, ja omaki puteli jäi aukasematta koko kisan aikana.


Vattan kipuun ja vauhtiin oli selvä keskenään kytkentä. Heti ku nosti vauhtija kipu kasvo, eikä se ollu ainut ongelma. Toinen juttu, mikä myös oli kytkeytynny vauhtiin oli perälauvotuksen sulkumekanismi. Heti ku nosti vauhtija sulkumekanismi anto aukase-käskyn perälauvotukselle, ja suolet ku oli sekasin, ni lautojen välistä alko Uunon pöksylöihi tihkumaa jotaki nestettä.....perhana oli siinä Uunolla säätelemistä kahesta kilsasta lähtijen.

Vauhin ollessa 4:40-4:50 pystyin kuitenki liikkeessä olemaan housuihini paskomatta, mutta se oli ihan hiinä ja hiinä. Sitte 12 kilsan kohilla kuitenki lisäsin vauhtija, ja seurauksenahan oli äkillinen auki- käsky perälauvotusmekanismille, Onneksi säätöpiirissä oli senverta viivettä, että lepikkoo kerkisin paarmojen ja muijen leppäpirkkojen sekkaan.

Siinä ku tantereella, housut nilkoissa, persukset heinikossa käsijeni varassa takakenossa "päristelin", aattelin että kyllä tää "huippu-urheilu" on välillä pikkusen työlästä puuhasteluu.

 
Sitte ripijästi luonnossa kasvavilla "pehmopersuspapereilla" hätänen huolittelu lauvotukselle, ja "palkat pikkusen niskassa" ja "kunnarit tesessä" tyylikkäijen naisjuoksijoijen ettee hajuhaittaa tekemää.....vejin lätsän vähän syvemmälle, ja jotaki anteekspyynnön tapasta yritin soperrella.

Kipu hellitti puoleksi kilsaksi, mutta palasi entiselleen, mutta pari kilsaa sain 4:35 alle, ku ei enää tarvinnu takalauvotuksen säätömekanismista välittää, ja toinen noista oli vielä ylämäkeen.

Uunohan tais sitte tulla M60 sarjassa neloseksi. Voittaja Markku Paukkonen, kakkonen yli-ikäne Kauko Kuningas ja kolmonen Eino Long. En olis Einolle tässä kelissä kyl pärjänny, vaikka lauvotusongelmaa ja suoliongelmaa ei ois ollukkaa, ja tuskin muutenkaan.

Kiire oli maalin jälkee pesulle (sonnalle ja palkkojen poistoon niskasta), ja kiire oli sitte kotiin (sonnittamaan...heh...ihan mahtavan ihanata).

Nyttehä mie rötköttelen hetekalla horkassa, ja parilla lusikallisella jukurttija oon säätänny olotilaani.....heh....on aika ohkanen....

TULOKSET TÄSTÄ.

8 kommenttia:

 1. Taivas varjele mitä sieltä tulee ? sieltä tulee Uuno :) Toi oli kesän paras kirjoitus ,kyl naurettiin kovasti täällä Elimäellä.Olet kyllä sitkee karpaasi ,periksi ei anneta koskaan.Terveisin Iltalenkkiläiset

  VastaaPoista
 2. Jep....kiitokset ja terveiset sinne Elimäjelle. Mie vieläki neljäsosateholla, mut lauvotuksen oon jo saannu tilkittyä pitäväksi (ainaki toistaseksi)....kyl tää tästä varmaan tokenee...

  VastaaPoista
 3. Heh. Aina Uunolle sattuu ja tapahtuu :). t: Vellu

  VastaaPoista
 4. No ei ihan aina, mut usijasti....koitahan juoksennella ni talvella taas rykästää, vaikka Torressa???

  VastaaPoista
 5. Katopa Pyhän Olavin maratonin puolikkaan tulokset. Kävin juoksentelemassa helteellä Savonlinnassa. Vähitellen rapakunto loittonee :). t: Vellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin olit juossu....Onnittelut! Hieno homma, kyl se siintä kunto viel kohenee.

   Poista
 6. Uuno on tosiaan niin vireässä vedossa, että sattuu ja tapahtuu. Osalla meitin ikätovereita vain sattuu, mutta mitään ei tapahdu. Tokenemisiin������

  VastaaPoista
 7. Hyvin jo tokeentunnu runko ja lauvotuskin hallinnassa....hikistä hommaa tää kesän vietto, mut silti lähen saunaa...."opetusosastolle" myös terveisijä.

  VastaaPoista