sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Luuppiajoo


Aamulla lähin ennen kasia huopailemaan venholla mantereelle. Tarkotus oli kahvilla pistäytyä. No se Uunon "pistäytyminen" venähti kello neljään, ja takki oli joltisenkin tyhjä, ja tän päivän liikunnallinen tavote 3h mäni rapijasti ylitte.

Tuossa rannalla lähtijessä känötti musta sorsalintu, jolla oli vähän keltasta nokan yläosassa, ja ihmettelin mikä sillä oli hätä, ku ei siitä mihinkään lähtenny, ja näytti olevan Uunon tavoin ulkona tästä nykymaailmasta.

Kyl se lopulta siitä veteen jakso ittesä hiissata, ku ihan kosketusettäisyyvelle mänin. Sonnat se oli allensa laskennu, että sillä saatto myös olla se sama tauti ku Uunollaki pari päivää sitten?

Sitte mie hinkkasin mankelilla Teppoilille, ku Satu oli vielä kiinne, ja Uuno lähes auki. Kahvin jälkee ajoin kuitenki vielä Taavetin Centrumin lävitte kattomaan Taavetin vanhaa juna-asemaa.

Siintä sitte pyörä vänkäsi Uunon Haminan suuntaa, ja aattelin, että käväsiskö kattomassa Pavunkylässä Kummitus-Esan mökkijä. Lämpötila oli kolmenkympin kantturoissa, ja vettä, eikä muutakakaan juomaa tietysti mukana ollu tipan tippaa.

Mittarissa oli jo kolkytä kilsaa, ja perskannikoita pakotteli ja janotti jo pirusti, eikä mökkijä näkynny.....ei auttannu muu ku soittaa Esalle. No neuvontasessijon jälkee poleksin vielä pitkää ja hartaasti pikkusia hiekkateitä, ja tulin samaan kohtaan, mistä olin jo pariki kertaa koheltannu.

Nytte oltii jossakin ihme luupissa, josta ei ulospääsyy tuntunnu löytyvän. Toinen soitto, ja Esa ja Katri lähti jo kävelemällä Uunon luuppiajoo kattomaan....no sitte meijän tiet kohtasi, ja mökkiki löyty....ja kahvin keittelyyn....mukavasti mäni parituntinen rupatellessa....ja kyytille sain vesipullon, jos vielä "luuppiajoo" jouvun jatkamaan.

Ei tarvinnu enää onneksi luuppiin jäähä pyörimään. Kilsoja tuli 54 mittariin, josta kolmannes vaihtelevamaastosta hiekkatietä.

Perse hellänä nyt rötköttelen taas hetekalla, ja mietin, jaksaako tänää enää muuta ku huljutella ylikuumentunutta takalautaosastoo veessä.......

Viimosen tunnin kommentti: En jaksannu, mut unta on turha tavotella....pirteenä ku peikkonen, mut ulkona ei mittää nää enää tehä, yöpyöräily ei kiinnosta kannikoijen takija, ja mörskässä on "vilposta", vaikka kyökin ikkuna levällää. Jääkaappi puskee sisälle "jätelämmöt", ja lämpötila sisällä kolmenkympin tuntumassa....mukava ku tarkenee,...JA EI OO MOSKIITTOJA...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti