keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Investointi

Voijaako hyvänä investointina pittää 120€:n satsausta 89€:n Kankeeseen, en oo ihan varma, mutta se tuli kuitenki tehtyy.

Kankeen vaihelaatikko oli senverta umpisolmussa, että siihe jouvuttii vaihtamaa kaikki kettingin pyörityksee liittyvä koneisto. Eli etu- ja takarataspakka, uuvet kettingit ja totaalirämpsähyksen kokenut, ja umpisolmuu männy vaihteensiirtäjä. Kaikki oli niin monimutkasessa solmussa, ko sen toissapänä taluttelin Bikemaniaan viijen kilsan päähän kylän läpi hikipäissäni.

Ko Bikemanian henkilökunta näki taas Uunon, joka pärähytti liikkeen sissää Kankee umpisolmussa sivullansa, naamat venähti kaikilta iloseen "jälleennäkemisen" hymyyn. Siinä käteltii ja vaiheltii kuulumiset, ja arvatenkin tiijettii, että Kankee on ollu hyvä investointi kaikille, niin Uunolle ku Bikemaniallekin.

Sitte kateltii, mitä Kankeesee pitää vaihtaaa ja laskettii kustannuarvio ja se oli 120€. No pitkää en asiaa vuntsinnu, vaan ilmotin, että vaihetaa siihe ne osat, ja hommalla ei tulenpalava kiire oo.

Kankee jäi vähän apijana liikkeen sissää ja lupasivat soittaa, ku Kankee on ratsastuskunnossa. Mie lähin siitä sitte niskat kyömyssä, ja pikkune tappijomieliala päällä lompsimaa kohti mörskää.

Välillä käin Zarikon konttorilla maksamassa vuokrani ja puhumassa jonnenjoutojuttuja.

No sitte eilenhän Bikemanian Italialaisnainen soitti, ja sano, että Kankee on kunnossa ja voi hyvin rankan operaation jälkee. Mie ilahuin soitosta kovin, ja lupasin lähtee hetekalta heti kyykkäämään "kohtisuoralla suuntauksella" kohti kaupungin toisella laijalla olevaa liikettä.

Tunnin lopsuttelun jälkee olin Maniassa, ja siellä roikku miun Kankee entistä ehompana. Maksoin laskuni rinta "kettingillä", ja kiittelin ystäviäni ripijästä korjauksesta. Manian ulkopuolella opastelin sitte yhen turistimatkailuauton parkkiin ja iloissani käin "korvapuustikahvilla".

Sitte rälläsin uuvenverosella Kankeellani venesataman, kasinon, aallonmurtajan ja rantapaseon kautta mörskälle.....kyl oli hyvä polkee "UUVELLA PYÖRÄLLÄ", joka oli rosmojenki mielestä ulkonäöltään "täys romu". Mutta nyt se ulkonäkö kyl pettää.

Hyvät investoinnit tein, ja jos en ois tehnny, todennäkösesti itkeskelisin kaikki illat Kankeen perään. Sillä on rällätty useamman henkilön, erityisesti Olan ja miun toimesta jo monet mukavat, ja vähemmänmukavat reissut ympäri lähiseutuja.

Yöllä ei yhtäjaksosesta unihommasta tullu juuri mittää, ja kääntelin kylkee vähänpäästä, ja heräilin siihen kääntelyyn. Aamulla sitte tuumailtii, että ois paljo parempi, jos ihmisillä, ja uunoillaki olis van yksi kylki. Sillo ei tarvis ollenkaa tuoho kylenkääntöö ryhtyy.

Aamu-uutisissa sitte hiissailtii rautakahlehissa jotaki kiikkii jäänyttä huume-Capoo, jolla oli tineroita ollu miljartitolkulla. Siinä tuumitti yksissä äänin, että on se hyvä ku meillä ei oo. Pitäs nytki aamulla tuntitolkulla paalailla tineroita, ja jos niitä tosipaljon olis, pitäs ostaa siihenki paalauskone, ja se tietäs vaan ylimäärästä rahanmenoo.

Sitte pitäs myös niitä paalikasoja tuuletella, että eivät alimmaiset homeeseen mäne, erityisesti täällä kosteemman ja lämpösemmän ilman vyöhykkeellä. Siihenkin pitäs joku ilmastointikone hommata.

Nytte ei sitäkää tarvi tehä, ja tuon meijänki ylimääräsen käteiskassan, eli vitosen, voi joka aamu tuuletella kätevästi tuossa parvekkeella käjessä homehtumisen välttämiseksi, tai ottaa sen mukaan aamulenkille.

Mie harkihen nyt lähtöö vitosen setelin tuuletukseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti