sunnuntai 3. helmikuuta 2019

III Cross Solidario Don Bosco. 2.3.2019. El Campello

Ola, Hanne ja Uuno. Kuva: Jore

Myö käytii kipasemassa tänää kuuven kilometrin heinikkojuoksussa El Campellossa. Kauhulla kateltii ennen kisaa nauhoilla merkittyy juoksureittii, joka mutkitteli sinne tänne epätasasen näkösessä metrin korkusessa heinikossa.

Kuljetus- ja huoltopäällikkö Jore hoiteli kyyvityksen Alicanten toisella laijalla sijaitsevalle kisapaikalle vuosien rutiinilla. Onhan myö kaikki muutki siellä oltu kyykistelemässä lähtölakanoijen ja -putkiloijen alla jo aikasemminkin. Aluksi käytii torsaalit hakemassa, ja sitte hajeksittii kahvipaikkaa. No seki löyty rannalta vartin haahuilun jälkee.

Tilaisuus jatkuu.

Uunon tilaus oli kolme "kahviletsee" ja yks "kortaado". Tuosta tilauksesta ois kympin maksulla tulla takasin yli 15 euroo! No ei Uuno ruvennu nytkää toisia tahallee uunottamaan, vaan korjasin baarinpitäjän virheen, ja sanoin, että maksoin kympillä, enkä kakskymppisellä. No irtopisteet siitä tuli kaikkien suomalaisten hyväksi, ja Uunolle hyvä mieli.

Kuva: Jore

Baarin seinällä luki sitte teksti "Hoy no se FIA, mañana si". Meitä vähän kaiveli, mitä teksti meinaa, ja ku Kooklekaa ei siitä mitää tienny, mie mänin kysymää, josko merkitys selviäisi. No "pitäjä" selitti, että jos ei tänää tineroita oo, voipi homman hoitaa vaikkapa huomenna ....heh...luvattii tulla uuvestaa, ihan varmasti. Mainijo paikka.

Tilaisuuden pitopaikka.

Letkeellä meiningillä oltii kaikki liikkeellä, eikä tavotteet ollu tapissa kellään juoksunkaan suhteen.

No sitte valuttii autolle ja vähentämää retonkeja niukemmaksi, ja verryttelyy kehiin. Uuno veti kisavermeiksi rinkkapaijan päälle Uunopaijan, hihojen jatkeiksi jatkohihat, ja kätösiin mustat, eriparia olevat näppylähanskat, ja rätti kaulalle, ja myös päähän, kun oli vaan +9° lämmintä, ja 9m/s tuulta. Ola veteli kisan läpi sensijaan eriparisukilla.

Tuttavia oli tänneki eksynny, kourallinen Alicanten Apolanan juoksijoita ja "Vanha Herra" Norberto de Wolf, jonka kanssa nytkin oli tasaväkinen taisto.

Kisahan juostii kahtena lenkkinä, ja osa osanottomaksujen tuotosta lienee mennyt kisan nimen peruteella hyväntekeväisyyteen. Kisan nimessä esiintyvä Giovanni "Don" Bosco'han oli Wikipedian mukaan Italialainen pappi, joka perusti ammattikoulun ja suojapaikan Torinoon köyhille  ja laiminlyödyille pojille.

Kisa saatiin liikkeelle, ja alkuvauhti oli liian kova taas jälleen kerran, ja sitä avitti Uunolle sopiva vilponen lämpötila. Eka vilkasu kelloon sano keskitahiksi 4:35. Norberton selkä loittoni koko aika kuitenkin kauemmas. Kaikenmoista nyppylää ja muuta risuu raapi nilkkoja ja Kekot kytisteli ylimääräsiä pohkeenpalasia syötäväksi, ja keskitahti alko vääjäämättä tippua.

Toiselle kiekalle ku lähettii se oli jotaki 4:52, ja Norberto oli vajaan kentänmitallisen eellä Uunoo. Toisen kiekan puolvälissä, sitte alko näyttämää, että Uuno rupijaa saavuttamaa, ja puol kilsaa ennen maalija tein "heinähommija", ja huohottelin jo ihan kannassa. Sitte vähän ennen loppusuoraa mänin ohitte, ja olin pari sekuntia ennen maalissa.

Vähän vetelä maku jäi kisasta, minkä kerto myös 142 numeroinen keskisyke.

Norberto oli H-sarjassa (M70) ykkönen. Felicidades!

Hanne juoksi sarjassaan hienosti kakkoseksi. ONNEA! Kuva: Jore.

Uuno oli G-sarjan(M65) kolmonen. Kuva: Ola

Olaki osallistu kisaan, eikä eriparisukat ollu ainut riesa, jonka joutu maaliin asti viemään. Ola oli kuuves meijän sarjassa. Hyvä Ola! Kuva: Jore

Hyvä oli sitte takasin tulla auton takapenkillä, ja napsutella tummaa suklaata.

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ.

KIITOS ERITYISESTI MEIJÄN JOUKKIOLLE MUKAVASTA AAMUPÄIVÄSTÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti