lauantai 20. helmikuuta 2016

Poron "Pissimän" virallisesti mitattu matka: 7,36km.

 
Tässä käytii kääntymässä mittaustoimituksen puolivälissä.

Eilen tuli suoritettuu virallinen Poron Pissimän tarkka mittaus. Poron Pissimähän tunnetaan paremmi nimellä Poron Kusema, mut hävelijäisyys syistä mie käytin otsikossa tuota lapsosien korviin ja silmiin paremmi soveltuvaa nimijä.

Kämppis-Olahan on valtuutettu maratoonireitin mittaaja ja mieki oon jonkunmoisella valtuutuksella työelämässä monenmoisella menestyksellä yritelly mittailla vähän sitä ja tätä....eli kokemusta ja näkemystä tuohon virallisen Poronkuseman mittaukseen kyllä nyt löyty tarvittava ja lain kirjaimen vaatima määrä.

Ennen lähtöö ja mittauksen alotusta mittalaitteet kalibroitii ja kämppis käi veskissä ja sitte lähettii lompsimaa iltapimmeessä kylille ja mittarit kytkettii päälle matkaa mittaamaan. Sitte lompsittii tuoho aallonmurtajan alkulähteelle, josta kuva on. Siintä käännyttii takasi ja mörskällä mittarit pysäytettii ja kämppis helpotushuoneesee.

Laskelmat tarkistettii, käytetty mittalaite kalibroitii jälkeen mittauksen ja tarvittavat korjaukset korjattii lukemiin.

Poron-Pissimän eli -Kuseman tarkistetuksi viralliseksi lukemaksi saatiin 7,36km....tätä saatua, virallista ja tarkistettua mittaa tulee käyttää kaikessa matkan mittaamisessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti