tiistai 16. helmikuuta 2016

Hermoreservejä

Jutun kuvat on kaikki eilisaamun lenkiltäni.

Hetekalla ei oikee sikkeitä unosia oo Uuno saannu aikaseksi. Narinat on erilaiset ku omassa hetekassa. Tässä hetekassa ei oo sitä rautalankaverkkoo niinku siinä pitäs olla. Rimoja on verkon tilalla. On siinä sentää metallinen runko-osa, mutta ei ne sen tuottamat narinat oo vertailu- eikä käyttökelposija oikijan hetekan narinoihin verrattuna.

Peiton ja lakanan välissä yöllä retkottavasta osasta lähtee narinaa vaan päiväsaikaan. Välillä isompaa ja välillä pienempää, mutta aina sentäs narisee, mikä on hyvä asija. Sillon ku se hetekan osa lopettaa narinan, se siirretään multausosaston puolelle horsmakukkulalle. Muut hetekan osat täällä sirretään roskisten vierille, kun narinat loppuu, josta ne aina joku ottaa kierrätykseen ja käyttöönsä parempijen narinoijen toivossa.

Aamun avauksessa tänä aamuna mörskällä asijalistalla oli Koronanpellaajat, Rajanylityspakolaiset ja Mekaaninen älypuhelin.

Koronapelissä nyt on Perslantijan koirilla väärät hongat haukkumisen kohteena. Jos pelimiehet pellaa sääntöjen mukkaan, se on ihan ok. Turha söpötellä mistää moraalista ja verojen makselemisesta. Ne asijat ei yhteen kuulu. Moraalija ei oo ollu millonkaan rahankulkureiteillä olemassa.

Oikijampi koirijen kohe ois haukkuva niitä pykälijä ja niijen tekijöitä eikä niitä, ketkä niitä sitte noudattelee (tai kiertelee).

 
Toine kysymys, jota taas puitiin oli tuo Perslantijan rajojen valvominen...tai no nykysinhän niitä ei valvota ensinkään. Nyttehän sieltä laukkaa pääasijassa yhteen suuntaan ukkoo ja akkaa ilman minkäännäköstä tokumenttija. Toista oli sillon vanhaan ja entiseen aikaan ku niitä valvottiin vielä molempiin suuntiin ja tiukasti. Sillo joutu monet vähänki eppäilyttävän näköset "pyllistyshuoneeseen" tarkempaan syyniin, vaikka lanketit ois kuinka kunnossa ollu, ja välillä kovat oli linjurin käytävillä kokot ku ylimääräsijä "vääränmallisija" setelitukkoja polteltii ja "liikalasteja" takapenkillä lipiteltii lain sallimien rajojen sissään ja ittijämme "pyllistelykuntoon".

Tähä vielä ennen aamulenkkijäni lissään säästövinkin "Vispilämiehen" vetämälle revohkalle: Lopetettaa koko Rajavartijointilaitos. Säästöö syntyy ja käytännön toimintaan ei muutoksija tuu ensinkään.

Samalla saatasi myös ratkastua tuo vuosikymmenijä Perslantijaa uhannu uhkakuva eli työvoimapula. Se on ollu suuri ja hirvittävimpijä asijoita, mikä on Perslantijaa uhannu pitkään. Sitä uhkakuvaa on huolella pitänny hoivata ja kohilleen saattaa. Tää nykymeno on sen jo osiltaan ratkassu. Harmittava juttu, että aina sillon ku uhkakuva ei vaivaa, vaivaa paljo hankalammat ja moninverroin tukalammat asijat.



Kolmas aamuavauksessa käsitelty aihe oli tuo Mekaanisen älypuhelimen kehitystyö. Mörskällä ei olla ensinkää tyytyväisijä tuoho hivelynäyttöseen ja älyttömään älypuhelimeen. Ikäihmisten jäykät ja jo kuolonkankijat sormet ei hiplausnäyttöstä älypuhelinta tottelemaan saa ensinkään. Jatkuva kirjaimijen ja muijen näppylöijen arpominen rasittaa vähijä hermoreservejä liikaa ja ryttysille nahkoille tullee lissää ryppyjä ja näppylöitä. Hommaan pitäs saaha pikasesti muutos ja kehitellä Mekaaninen älypuhelin. Tai jos sitä ei ripijällä tahilla aikaseksi saaha, myö ollaa pakotettuja kehittelemää se ite, ja siitä tuskin kellekkään mittää hyvvää seuraa?

Vaurijot sunnuntain kisasta oli vähäsemmät ku pari viikkoo sitten. Eilen huilipäivänäki tuli kymppi rivakkaa 10min/km kävelyy ja reilu 10km palautuspyöräilyy...hyvältä tuntuu (toistaseksi vielä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti