maanantai 8. syyskuuta 2014

Ruskamaraton 06.09.2014, Kittilä

Vasemmalta Hansi, Teemu, Jyrki, Petri, Jukka, Viljo ja Uuno.

Meillehän tarjoutu mainijo mahollisuus päästä Oulun NMKY:n juoksijoijen mukana Oulusta Leville. Petri oli järkänny muonat, majotukset ja kyyvit ja muutkin järjestelyt rutiinilla, ja hommat pelitti jouhevasti.

Omalla kyyvillä ajeltii Ynnin pihhaan, ja kohta jo istuttii pikkubussissa, Jyrki, Teemu, Asta ja mie ja Petri oli kuskina. Veli-Heikki koukattii kotonta Rovaniemen liepeiltä kyytille, ja sieltä saatii myökii suut makijaksi ko talon naisväki lykkäsi makijat muffinsit meilleki evvääksi.

Perille päästii hyvissä ajoin, ja Zero Pointilta saatii huomiset juoksunumerot jonoteltuu ja nykästii pastat naamataulujen sissään vattanahkan alapuolen täytteeksi. Olliki liitty mukkaa, ja kävästii sitte Ollin asunnolla kahvilla.

Kisapäivän juoksukeli ei juuri paremmaksi vois tulla +13 ja 2m/s tuulta. Uunon sekoilukaa ei juuri tästä voi ennää lisääntyvä. Kattelin maratonin lähtöö kaikessa rauhassa, ja hokasin, että miulla on juoksunumero ja chippi kämpillä. No niitä hakemaan kämpiltä....onneks oli aikaa vielä rutosti. Sitte verryttelemää, ja vaatetta vähenmäksi ja änkeemää ihan lähtölakanan alle toiseen riviin. Senverta nuppija vieläki sekotti, että juomaputeli ja sokerikippo, joita ilman en puolikkaalle lähe yllensä, oli jäänny kassiin. Voi hitto miun ja miun lahon pääni kanssa, mihin mie jouvun?

Lähtö sitte laukastii, ja ekaan mutkaan vähän alle 4 vauhilla. Noin parin kilsan ylämäki mäntii ihan rauhassa. Olli näky reilun sähkötolppien välin päässä. Sitte alko alamäkiosuus, ja siinä keskivauhti oli 4:15 pinnoissa, eli ihan ok. Myö mäntii monet kilsat miun sarjan ykkösen Asko Pietilän kanssa samoja vauhteja. Askon askellus on kyllä keykästä kateltavaa. Sitte hiekkapätkän jälkee ku päästii ylämäkee, Uunon kone löi laukalle, ja Asko otti mäjen rauhallisemmin, mut Uuno jatko kohellustaan.

Mäjen jälkeeki vielä tuonne 15 kilsan kohille Uunon heppa hirnahteli, mutta kisan alun kenkämaterijaalina ollu keykäne tekstiili alko jostaki syystä muuttumaa raskaaksi lyijyksi, ja ei semmosilla tossuilla ennää väsyksissä juosta jaksa...heh.

Viimone niitti oli sitte jossaki 18 km:n kohilla olevalla lisälenkillä, ku Asko mäni edelleen kepijällä askeleella ohitte, ja mie hiippailin ommaa hijasta hiiviskelyvä.

Teemu mäni myös ohitte, vielä hyvällä vauhilla n.19 km:n kohilla, ja petrasi omaa ennätystään usijammalla minuutilla, vaikka reitti ei ihan tasasimmasta päästä ookkaan.

Lopussakaan ei tarvinnu kirijä otella, senvarta masentunutta oli eteneminen. Hyytymiseni yletty kuitenki M60 sarjan kolmoseksi. Kakkosena Timo Kannasvuo.

Veli-Heikki voitti maratonin. Teppo oli keulilla pitkään kovalla alkuvauhilla kokonaiskisassa, ollen ykkönen M40-sarjassa. Jyrki hienosti kakkosena. Ollihan voitti puolikkaalla oman sarjan ja Hansi myös omansa. Jukka-kaimahan hoiteli viiskymppisten Kympin voittosasti kotia, ja Viljo komijasti kakkosena. Pojillehan maitto aamuverryttelykin vielä seuraavana aamuna pyolikkaan reitin verran, niinku Ollillekin.

Kesken kemujen Uunon kapulasta loppu vilmi, ja pyttyseremonijan loppuosasta ei kuvija saannu.

Kiiitos erityisesti Petrille hyvin hoijetusta huollosta ja järjestelyistä ja muullekin Oulun porukalle ja Ollin täyshoitolan kahvi ja muonapalvelusta. Mukava oli tuttuja sielläki suunnalla tavata, vaikka jutustelut jäiki vähhiin.

Illalla vielä rynnistettii pitsoille ja senjälkee jatsiloille. Lysti oli sitte aamutunnin tuntumassa lyttyyn hetekalle lysähtää.

TULOKSET laitan TÄHÄN.

Muutamia kuvia laitan TÄHÄN.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti