keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Muutto- ja kuljetusvirma

Kuljetusvirman koko kalusto tässä kuvassa.



Mie tuossa vajaat kolme viikkoo sitte perustin kuljetus- ja muuttovirman. Siirtokalustona on ollu tuo ikivanha ruuna, jota on kyllä nyt tiuhenevassa tahissa pitänny "pilttuussa" käyvä "leppuuttamassa" millon minkäki syyn takija.

Virman pystyssäpysymisenki kanssa on ollu pientä ongelmaa, ja tällä en tarkota rahallista pystyssäpysymistä, vaan ihan mekaanista, ku isommat rahtaukset on pitänny hepan kattotellingillä hiissailla, ja osa kuletuksista on hiponnu lainkirjaimen ylärajoilla tuon suuren korkeuven takija, ja mutkissa kovalla tuulella on joutunnu kahella rattaalla kanttailemaan. Pystyssä vielä toistaseks on niukasti pysytty.

Paras lasti oli vanhan nahkasoffan kuletus kattotellingillä keskiksupungin läpi pariinki otteeseen, ku se ei ennää kierrätyskeskuksiin kelvannu, ja piti hiissata Ahlmannintien roskaläjille....hiukan herätti ansaittua huomijota miun ylikorkija kuorma, ja liikennevaloissa olin havatsevinani suoranaista naurun remakkaa vierellä olevan naiskuskin naamalla, ku ooteltii valojen värjäytymistä vihrijäksi. Miun niska, naamataulu ja valot oli sillo kirkkaan punaset.

Materiaalia on ollu mukava kerräillä, jos vaikka joskus sattusi tarvimaan. Jos hakaneulojen hinnat joskus nousee, tulee Uunosta miljartööri...
Kovasti on tullu keräiltyy 61 vuotta kastopaikalle mänevää tavaraa, ja nyt tuosta keräilystä joutuu vielä maksamaan muutaman satasen verran. Siirtolava, ja vuokrakuletus oli ainova järkevä vaihtoehto suurelle romumäärälle (ei tarvii varmaankaa ees sanoo, että mie en sitä keksinny).





Tautiloitaki on riesaksi muutamija iskenny, jatippoja on silmiin liruteltu, ja antipijoottikuuria nyt napostellaa, mut muutaman puolikkaan juoksukisan kerkijän silti köpötellä vielä ennen Torreen lähtöö, vaikka kunto onki rapisemaan päin...

3 kommenttia:

  1. Kuljetuskaluston (ruuna+sohva) kuva on otettu selvästi raviradan portin edestä, joten oletko löytänyt ruunallesi viimeinkin osaavan huollon karvaformuloiden mekaanikoista vai kävitkö tarjoamassa sohvaa hevosten järsittäväksi? Kiinnostunein terveisin Pate.
    Ps. Jos olisit laittanut sohvan toisin päin, siinä istuen voisi katsella ravit ilmaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Hyviä havaintoja Peteltä! Mukava kuulla taas Uunon kuulumisia, olin jo huolestunut onko Uuno joutunut lopullisesti ulkoruokintaan ja ilman nettiä, kun juttuja ei tullut. Jaksellaan!

    VastaaPoista
  3. Joo, siintähän se kuva on otettu, ja tosijaan tarjoomassa kävin, mutta ei huolittu "ruunaa" sinnekkään. Vuosmalli on jo liijan ikkääntynny, ja penkki tuossa yhistelmässä niijen kisoihin liijan korkijalla. Ois pitänny ruveta madaltamaan, ja aikaa ei siihen hommaan ollu käytettäväksi yhtään....
    Välillä oon ulkoruokinnassa väliaikasesti kipassu, mutta taas sisätiloissa....heh. Huomenna juostaan täällä Levillä (tai ainakin yritetään juosta) puolimara, ja illallla sitte yritellää taas muuta....suur osa jo näkyy yrittelevän tänäänki sitä muuta....jaksellaan....

    VastaaPoista