tiistai 12. tammikuuta 2021

Yölöysissä







Aurausurakointia yölöysissä.

Heräsin ennen neljää. Unta tuli vaan 3,5 tunnin verran. Ihan liian vähän suhteessa tulevan päivän punnerruksiin.

Aurausvirman, Uunon Lana ja Lapio, tilauskirjat pullistelee täpötäytenä, ja tineroita ja lunta tunkee tupaaan kaikista räppänöistä. Jouvuttiin siirtymään vuorotyöhön, aluksi kahteen vuoroon, mutta nyt painetaan kolmessa löysissä.

Lain vaatimia elpymisaikoja ei juuri ole, ja jouvutaa anomaa ylitunnit hätätöiksi, niinko ennen vanhaan öljynjalostusbisneksessä, kun tulipalot tuhosi laitekantoja, tislepannuja ja kattiloita.

Saunahommissa viikolla tuli sössittyä noijen vesien kanssa, kun en mustannu saunomisen jälkeen vesiä tyhjentää. Pakkasella veen olomuoto muuttu, ja se ei enää suostunnu ämpäristä suosiolla irtaantumaa. Piti hiissata ämpäri tupaan lämpenemään, ja oma kuumentunnu "kuuppa" ulos viilentymään. Sama oli käynny piipun ympärillä olevalle lämminvesipöntölle. Sitä ei tuvan puolelle saannu, ja piti poltella pesällinen, jotta veen sai vähäse notkeemmaksi tyhjennystä varten. No sitte tein asiasta myös tieteellisen tukimuksen, ja nyt voin sanoo, että -7°C:n pakkasella voi saunavesien tyhjennyksen huoletta jättää seuraavaan aamuun.

Eilen kulutin vartin verran olemattomaksi kutistunutta eloaikaani villasukkien ettimiseen. Penkasin joka paikan moneen kertaan, mutta en niitä löytänny. Vihdoin sitte älysin kattoo omia jalkojani ku alko tuo vimmattu etiskely vaivata ottalohkoja. Sieltähän ne site löyty...heh...omista jaloistani.

Tuuli yltyy ja mie lähen työmaalle...kahvikupposen jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Ennen kolmea täälläkin aamukahvit on juotu.
    Kuudenaikaan oli jo juoksulenkkikin juostu, vähän kylmä tuuli nokanvartta kylmäsi, pakkasta ei kuitenkaan ollut kun vähän yli 10 asteen.
    Luvassa tälleviikolle jopa -40 astetta, Hyi h..vetti.

    VastaaPoista
  2. Joo mie kattelin niitä teijän pakkaslukemia.Uuno ei semmosella kelillä ees kämppää pijettyy lämpösenä, jos ei olis tarjolla kalikkapalvelua kämpän sisään...koitetaa kärvistellä edelleen.

    VastaaPoista