lauantai 16. tammikuuta 2021

Täysin puutteellinen ohjeistus


 Eilen käin "hiihtämässä" auringon laskiessa...heh...ja kylmässä.

Kovasti harmittaa, ku ei yhtää ajatella vanhemman ikäluokan ihmisiä, kun noihi etupäässä pakaste-elintarvikkeisii lätkitää noita valmistusohjeita.

Jossaki aina lukkee, että pittää laittaa tarvike-elin huoneen lämpötilaan. Nyt on ollu täällä etelänleirillä jo monta kertaa melkonen paniikki päällä asian suhteen, että mihin hitsin lämpötilaan ja paikkaan mie tarvike-elimen laitan. Ohjeessa ei oo yksilöity lämpötilaa, eikä muutakaan tarpeellista tietoo. Ei oo korkeutta, ei sijaintia, eikä sitäkään, että minkä huoneen? Jollaki rahamiehellä, niinko Uunolla, saattaa olla käytössä monta huonetta? 

On ihan eri juttu, vienkö tarvike-elimen tupaan, keittiöön, vai jompaan kumpaan makuukammariin, ylähuoneeseen tai ulkohuoneeseen. Ei oo myöskään ilmotettu mitään tietoo korkeuvesta, jolle tarvike-elin kuuluu asetella? Esmerkiks tuvan lattialla lienee lämpötila -5°C:n tienoilla, kun kaikki sinne aseteltu jäätyy hetkessä, ja katon rajassa +30, kun patterit, takka, kaasukamina ja uunon kuuppa pahtaavat purppuran punasina täyvellä teholla. Ulkohuoneessa on lämpötila -24, ja runsaijen räystäällä olevien jääpuikkojen perusteella ylähuoneessa +10.

Jollakin vieläkin rahamiehemmällä, niinko esmerkis Rumpilla saattaa olla vielä usijampi taloki käytettävänä....on siinä mietittävää, mihi raijaat tarvike-elimen? 

Jos oltasii Amerikan mantereella moisesta, täysin puutteellisesta ohjeesta vois äkkiä napsahtaa linnareissu, tai vähintää miljoonkorvaukset kuolemantuottamuksesta, mikäli asiakas sais itteesä imastuu Camomilla- tai Liisteripakteerin puutteellisen ohjeen takia, ja kupsahtasi ennen aikojaan.

Toivottavasti asiaan saahaa pikane korjaus!

Mietiskelee Uuno karvareuhka ja kaikki muukin vielä enempi vinossa.


2 kommenttia:

  1. Nuoremman kansan nyrkkisääntönä on, että sillä elintarvikkeen sijoituksella tarkoitetaan sitä tilaa, jossa termostaatti sijaitsee ja ruokailu pääsääntöisesti tapahtuu. Säilytyskorkeuden asiakas saa itse päättää. Tuotteen säilyvyydessä tämä on otettu huomioon. Tuotteen makuun ja rakenteeseen ei tule muutoksia, jos tuotteen säilytyksessä on onnistuttu. Termostaatin keskiasento on yleensä riittävä.
    Toivottavasti tästä oli apua. Voin pyytää tarkemman lausunnon elintarvikealalla työskentelevältä vaimoltani.
    Mutta hienot talvimaisemat teillä. Koittakaa tareta. Pate lähtee oman mökin ylöslämmitykseen ja termostaatin säätöön ensi viikon lopulla. T:Pate

    VastaaPoista
  2. Jep,mahottoman paljon oli neuvosta apuva miulle, ja neuvo rajasi kovasti noita miun termostaattien mahollisia asentoja.Kiitos kovasti ja mukavaa vilpoilua ja rosessien ylösajoa sinne mökille. Kyl tääl on lystiä, ku vaan kuuppa pysyy viileenä, ja pysyyhän se näissä lämmöissä..t. Karvareuhka-Uuno

    VastaaPoista