keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Jatkoin

Jatkoin tänään terassin stailausta. Lopputulos ei kuitenkaan vielä ole riittävän "ilmava", mutta olen jo edellä laatimaani aikataulua, ja jatkan stailistin uraani todennäköisesti ensi vuoden puolella.

Silloin lisään terassin lattialautojen, lattiakoolauksen ja perustusharkkojen ilmavuutta huomattavasti. Perustusharkkojen ilmavuuden lisäämiseen pitänee vuokrata käsikäyttöinen Bilnäsin kaivuri?

Senjälkeen siirryn suunnitelmani mukaisesti grillikatoksen ja grillirakenteiden modifiointiin.

Siitä jatkan sitten terveyteni salliessa varaston, wc:n ja muiden rakkennelmieni "restaurointiin".

Lopuksi "stailaan" kattopellit katolta venhoon ja vuokrapakulla välivarastointipaikalle. Siihen hommaan tarvin pari, kolme kaksnelosta lankkua peltien alasjuoksutukseen, ja yhen avustajan peltien veneellejuoksutukseen.

Voi olla, että joudun nyt vielä väljähköä aikatauluani tiivistämään, mutta siihen löytynee innokasta talkooväkeä useammaltakin suunnalta tarpeen niin vaatiessa.

Kyllä "stailaaminen" on mukavaa hommaa, vaikkakin aika kallista, eikä pelkästään Uunolle.

10 kommenttia:

  1. No nyt on tapp.. tarkoitan stailaamisen meininki. Välillä ei riitä ymmärrys tv-ohjelmien kimakkaäänisten setien stailaamisen lopputulokselle, mutta tämä Uunon tyyli palauttaa ulkoasu mahdollisimman alkuperäiseksi ja maanläheiseksi saa täältä kyllä ymmärrystä.
    Entisöintihän on hienokseltaan samanlainen tyylilaji, mutta siinä taiteilija lähtee inspiroitumaan eri lähtökohdista.
    Tsemppiä luovuuteen toivottelee Pate.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pate ymmärryksestä....heh...joka suunnalta sitä ei oo nyt miulle tähänkään rojektiini tulossa, niin ainakin luulen? No eipä miulle muuta mahollisuutta annettu, enkä kyl paljo enää pyyvellykkään...tsemppiä sinne kalkkilapijon varteen...tää miun lapijotyöskentely on nyt ja aika vaiherikasta ollu viime aikoina, mutta ykstoikkonen elämä ois aika ankeeta. Tällä systeemillä on seuraavanaki suvena täystyöllisyys taattu. Kyl myö tästäki selvitää! Luovuutta kyl piisailee ihan mukavasti. Toivoo Uuno

    VastaaPoista
  3. Onko uunolla kahluusaappaat etsittynä esille Toreenlähtöä varten?
    Vai onko 'mökkientisöinti' vienyt kaiken ajan.

    VastaaPoista
  4. Entisöinti on kyl ollu nyt päällimmäisenä ajankulunkina. Rio Röntgenin yli kyl pääsee ilman saappaitaki lenkkareissa muistaisin? No ehkä ne sateet laantuu jo kohta? Luulisi, että tuolla 500mm:n sademäärällä jo taivaskin kuivuu pikavauhtia.

    VastaaPoista
  5. Uunolle tuttuja maisemia, siinä sitä on uiskeltu ennenkin.

    VastaaPoista
  6. https://www.youtube.com/watch?v=TU7S9aTxeqU

    niin se linkki jäi.

    VastaaPoista
  7. Heh...joo ei tarvi Rio Röntgenin ylitykseen enää lenkkareitakaan. Otan veneen ja kanootinkin mukaan, ja myös tällä kertaa uikkarit. Pelkillä polvien kasteluilla ei nyt taija 123- Baarille päästä moneen päivään.

    VastaaPoista
  8. Hienon näköinen terassi muodostumassa ja vitsi mitkä näkymät. Meilläkin alkoi juuri mökillämme uuden terassin rakennus ja siellä kävi juuri kaivinkoneurakointifirma tekemässä pohjatyöt valmiiksi, jotta helppo aloittaa sitten itse rakennus. Sullahan on vaikka minkälaisia projekteja vielä edessä, tsemppiä niihin!

    VastaaPoista
  9. Joo...ilmavin tetassi koko lähitienoolla siitä tulee. Rojekteja kyl riittää, jos vaan tekijässä teho piisaa. Mietiskelee Uuno.

    VastaaPoista
  10. Siis terassi piti kirjailla, mutta "nakit" ja ajatus ei ollu ihan synkroonissa.

    VastaaPoista