tiistai 3. syyskuuta 2019

Evakkoon lähtö


Nyt on ilmoilla semmoset merkit, että Uunolla tullee todennäkösesti evakkoon lähtö täältä kolhoosikokeilupaikalta. Luumäjen kunnassa on vireillä kaikenmoista "lohkomista", ja "halkomista", jotka vaikuttaa todennökösesti Uunonki elintilaa kaventavasti, jonka jo ennustelin viime vuoden elokuussa "ystävyys" -otsikkoisessa kirjotuksessani.

No onneksi on vielä "läänityksiä" tuolla kolhoosikokeilupaikan "Capitolin kukkulan" ylimmällä huipulla, johon sitten omat romppeet voijaa raijata myös muijen osakkaijen iloksi. Ressut siellä tosin katolla nyt lepattaa, ja katto saattaa vähän vuskataki niinku Uunon takalauvotus huonoimmillaan, mutta ei auta, perheellisen on yritettävä niin kauvan ku henki ja takalauvotus vähänkin pihisee.

Harmillinen juttu on kuitenki se, että kaiken todennäköisyyven mukaan ne ei miullakaan enää kauvaa pihise.

Kovalla työllä senkin paikan vielä varmaan kelvolliseksi saa, mutta paljon on tehtävää eessä, ja takana vielä enempi.

No hyvä juttu on toisaalta se, että omia, ja ite kustantamia kattopeltejäni ei kauas tarvi raijata, vaan saan tuon "ressulepatuksen" korjattua omilla pelleilläni. No saattaa olla, että jouvun osan romuistani siirtämään venholla mantereenkin puolelle välivarastointipaikalle väliaikaisesti ennen niiden takaisin-veneilytystä, jos ei niitä myytyä saa.

Miulle erittäin "hauska" uutinen on ollu myöskin se, että kuvien mökit on tineromääräsesti ihan saman arvoset miun ystävien mukaan. Kaikki on kuulemma laittannu rahaa mökkien ylläpitoon ilmeisesti saman verran, kun ei mitään kompensointia oo luvassa...heh....ja pari pahalta haisevaa pierasuu vielä päälle ...


Ylöspäin käy onneksi Uunon tie....heh...mihin se sitten loppujen lopuksi vie...sitä ei tiije Erkkikään, mut Uuno tietää: Horsmakukkulalle, ja se on melkosen varmaa tietoa.

2 kommenttia:

  1. Onhan siinä kivijärven mökissä tyylikästä uunon kädenjälkeä, ikävä on tuollaiset purkaa.
    Pian uudenpaikan ilmekkin varmaan saa taiteelisen kädenjäljen.
    Varsinkin wc puuceen ovet ovat tosihienot, samoin kun nuo kaiderakennelmatkin.

    VastaaPoista
  2. Osuit taas "naulan kantaan" ja asian ytimeen. Onhan täällä siunki avuliaisuutta käytetty toisten hyväksi...kiitokset kovasti ko virman puolesta. Muut ei todennäkösesti tuu kiittelemään siuta ja vielä vähempi miuta, mutta jatketaan sitkeesti vielä hetkonen, kunnes perälautojenkin vuskauspihinät hiljenee.

    VastaaPoista