lauantai 14. syyskuuta 2019

Jäi kaivelemaan

Jäi  vielä  vähän kaivelemaan tuo mökin terassin lattian ilmavuus sen verta, että oli pakko kaivella esiin työkamppeet ja venhon moottori, ja kaikki muutkin tarvekalut ja raijata ne Rusinatteen, ja rällätä Luumäjelle Kivijärven rantaan ja venholla yli saaristoon purkuhommiin.

Talvihan jo painaa päälle, ja huono homma, jos terassin lattian ilmavuus ei riitä, ja lattija mätänee "käsiin" talven aikana.

Lisäsin lattian ilmavuuden sataan %:iin 60cm:n matkalta. Nyt pitäs ilmavuus piisata ainakin tuolla alueella, vaikkakin lattian astuntamukavuus kyllä kärsii hiukan näin suuresta ilmavuudesta. No optimi ois ehkä ollu esim. 50%:n ilmavuus, joka ois tarkottannu joka toisen laudan irroitusta, mutta mie oon ainakin tässä asiassa nyt täydellisyyteen pyrkivä, erityisesti kun on kyseessä lattia.

Kun koko lattian ilmavuus on lisätty sataan %:iin siirryn koolausten ilmavuuden lisäykseen. Siinäkin on tarkoitus käyttää tavoitteena sadan %:n ilmavuutta.

Vanhoista lattialaudoista sai kätevästi rakennettua seinän. Siinä otin huomioon tuon ilmavuusvaatimuksen, mutta kun on kyseessä seinä, käytin kokonaisilmavuusprosenttina  vajaata kolmeakymmentä kokonaispinta-alasta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti