sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

XLVII Media Maratón Internacional Ciudad de Elche Oasis Mediterráneo. 24.3.2019

Väkeä piisas juoksukinkereissä. Kuva: Jore.

Elchen puolikas ei kyl jätä kylmäksi kettää, kuka näistä kilvanjuoksenteluista tykkää. Tuon jo 46:n järjestelykerran aikana on myös kaiki toiminnot hijoutunnu hyviksi. Ainahan moittimista löytyy, vaikka retongin, sukan ja omanki naamataulun rypyistä, mutta pikkuseikkoihin ei kannata aikojansa tuhlata etenkään kuusvitosen.

Hanne kakkosena sarjassaan. Onnea!

Joren autokunta oli jo eilen käynny hakemassa miun ja Hannen torsaalit, että tämänaamunen toiminta helpottu huomattavasti, ku ei tarvinnu niitä enää hakia.

Siispä lähettii vasta puol ysiltä matkaan. Auto saatii parkkiin "Viina Lopon"(Vina Lopo on tuo kaupungin jakava mainio jokiuoma) "väärälle" puolelle, mutta siitä oli hyvä kävellä lähtöpaikalle. "Pissaputkia" ja "Kakkakyökkejä" oli kahessa eri paikassa ja se oli hyvä juttu, ku väkeä, niin juoksijoita, kun muitakin sukkien kuluttajia, oli mahottomat määrät.

Kisassa tehtiin reittiennätys, ilmeisesti jonkun kuvassa olevan toimesta. Kuva: Jore.

Mie jonotin oman pikku reppuseni järjestäjien säilöön, ni ei tarvinnu enää takasin autolle etsiytyä. Homma eteni ripijällä tahilla, ja sitte verryttelemää.

Sitte omaan kolmantena olevaan karsinaan, ja oottelemaan lähtöä. Löhtö tuli, ja ei kun hiippailemaan. Olin reenannu etupäässä uimaliikkeitä viimosen viikon, kun tiesin, että juoksuliikkeillä ei pysy pinnalla suuressa ihmismassassa. Osottautu hyväksi, ja pari ekaa satasta pyrin vaan ihmismassan pintaosiin etupäässä sammakolla, ja kroolaten.

Jore maalialueen tuntumassa.

Pysyin pinnalla hyvin ekaan Viina Lopon ylitykseen, enkä joutunnu ihmismassojen alimmaisiin vesiin sukeltelemaan. Sitte jo pääs käyttämään hyödyksi enempi juoksun omasia liikkeitä. No senhän tietää, että uimaliikkeillä ei kuivalla maalla pääse ihan samaan ku juoksuliikkeillä, ja ekan kilsan tahti oli 5:10. Tavotehan oli tietysti tuo 4:45.

Tässä vaiheessa useimmiten Uunon päässä niksahtaa, ja vaihelootasta etitää suurin vaihe ja sitte männää muutama kilsa ylivauhilla, ja peli onki site pelattu kokonaisuutta aatellen, ja ketarat hapoilla. Nyt ei sillee kuitenkaa käynny. Jatkoin suunnilleen samalla rasituksella.

Yks Viina Lopon ylityksistä. Kuva: Jore.

Keskitahti siinä alko valumaa, ja vitosen jälkee alko selkäpuolia vilahtelemaa Uunon ohitte mukavasti, alussa mäni vaan vattapuolia ohitte, ja kovalla vauhilla.

Ennen 10km:n kohtaa ylitettii taas tuo Viina Lopo, ja siinä on kisan suurin ylämäki. Sitte alko laskupätkät, ja Uunon ohittelu. Siinä oli hyvä paahtaa myötämäkeen ja keskittyy vaan rentoon menoon.

Ecuadorin huippujuoksijoita. Toinen vasemmalta: Carmen Amelia Toaquiza Iza, naisten sarjassa toinen. Kuva: Jore.

No 15 km:n jälkee rupesin kuitenki miettimään, että tuliko varmasti jalkoihin kahesta tennarivaihtoehosta se keykäsempi malli. Piti tarkistaa, ja kyllä ne tennarit näytti niiltä keykäsemmiltä, vaikka jaloissa tuntu ihan toiselta.

Jossaki 16 km:n kohalla alko sitte Uunon kilpajuoksu yhen espanjalaisen kanssa. Siinä mäntii suupielet vaahossa tuonne 19,5km:n kohille, välillä oli toinen, ja välillä ensimmäinen olematonta tuulta halkomassa.
Uuno ei tässä kamppailussa pärjänny, vaan espanjalainen mäni lopussa mänöjään.

Miesten sarjassa tehtiin uusi reittiennätys.

Sitte kyl sieltä perästä, tovin päästä mieki nilkutin maalisuoraa, ja viivan toiselle puolelle retkahin syleksimään.

Tällä retkahtamisella keskitahiksi tuli nyt 4:48, ja sillä olin omassa viimosessa kategoriassani sijalla 4. Loppuajaksi mie kellottelin 1:41:10. Keskisyke 154, matka 21,11km.

Naisten sarjassa tehtiin myös uusi reittiennätys. Penali myös edelleen palkintokorokkeella.

Hanne oli sarjassaan kakkosena, vaikka juoksu ei ilmeisesti oikeen kulkennu aikasempaan malliin? Onnea taas takuuvarmasta
poodiumityöskentelystä!

Tästä lähettiikin jo valuskelemaa kohti autoo hissukseen.

Olosuhteet oli viileemmät ku Guardamarissa. +18, 3m/s, ja aurinkoista.

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ.

Kiitos Jorelle ja Hannelle mahtavasta Elche-päivästä!

Nytte Uuno sanoo, että: '' Estoy muy cansado", ja ei muuta ku hetekalle retkottamaan.
No hetekalla on tullu nyt retkotettuu, mutta unta en saannu. Kolmelta laitoin valot sammuksiiin ja 3,5 tuntia kieriskelyä ja kylen vaihtoo, mutta uni ei silmään asti saapunnu. Vielä väsyttää vietävästi, mutta kahvin laitan tulille ja ylösnousuu yritän...heh.



4 kommenttia:

  1. Kattelin kuvia, kovaa veti uunokin kalaverkkojen alla sinistä mattoa pitkin, olis tahtonu olla mukana.
    Olis se Elche ja varsinkin se Vinalopon jokiuoma niin komeeta juoksennella.

    VastaaPoista
  2. Oisit kyllä varmasti! Mukava oli osallistua taas kerran ku oli mahollista...saa nähä vieläkö ens keväänä? Mukavat on maisemat Viina Lopossa, oli sitte siltojen ylä- tai alapuolella. Oishan se mukava viel enski keväänä, jos terveyttä piisaisi?

    VastaaPoista
  3. Hauska tuo viimeinen kuva. Terveisiä vain kaikille! Oulussa tuulee niin roskikset kaatuilee.. t. S & P

    VastaaPoista
  4. Kiitokset sinne Ouluun. Jore otti "selhvien", ja myö muut ängettii mukkaan. Yöllä tulee lisävahvistuksia Uunokämpille, ja viikoksi on täystyöllisyys taattu.

    VastaaPoista