lauantai 23. syyskuuta 2017

Eka kisa

 
Hiljaseksi on vetänny Uunon pitkäksi aikaa. Koko loppukesän on joutunnu hoitelemaa juoksevia ja käveleviä asijoita ja setvimää toisten vanhoja tössimisiä. Uunon asiat on ollu lähes kaikki noita "käveleviä". Uunon omatki askeleet on ollu kävelyvoittosia noijen kaiken maaliman raihnasuuksien takia.

Poskivalssiksihan tuo tanssahtelu on männy, eikä tangon taivutuksia oo paljo näkynny muuta ku Kallioniemen lavalla, jossa muutama kerta on piipahettu. No tiije vaikka noijen tössimisten selvittelyssä pääsis vielä tanssahtelemaa kalteritangoaki...kera vesi- ja leipätarjoilun.

Torreviejassahan mie nyt luurailen. Kovasti on täälläki ollu näinä alkupäivinä käveleviä asijoita hoijettavana ja vastuksia voitettavana.

Tänää aamupäivällä oottelin sähkömiestä tai -naista viitisen tuntii. Ei tullu kumpaakaan. Sitte kävi kutsu Pinomarin täyshoitolaravintolaan syömään. No siellä on niin hyvä palvelu ja edulliset hinnat, että ei kertakaikkijaan voi kieltäytyä koskaan.

Pottumuussi ja puolenlautasen kokone possupihvi kaikkine lisukkeineen vilahti luurista ales alta aikasen yksikön. Kahvin ja jälkiruokaoluen jälkeen jatkoin pyöräilyy Guardamarin majakalle. Keskustan rantakadut oli täynnä autoja ja rannan kautta en nyt lähtenny oikomaan vaan ajoin keskustan kautta palmupuistoon.

Siintä poleksin Segurajoen vartta Rojalesiin ja edelleen Benijofariin. Nestehukka jo alko vaania miuta ja susihukka teki samaa pusikossa. Jatkoin kuitenki Quesadan läpi ja edelleen valuin kohti Torreviejaa.

Ennen Montesinosin risteystä otin kisat pikku jänöjussin kanssa pyörätiellä ja tulin kisan kakkoseksi. Sitte jo persuksetki alko kaipailla mörskälle jäänyttä satulan geelipäällistä, ja piti vähän päästä "kevennellä" nousemalla välillä polkimien varaan seisoskelemaan.

Markkinat on nyt sitte siirtynny sinne uimahallin nurkille, ja sitä kautta päristelin kippeillä kannikoillani yli Cortes Valencianan Manchalle ja siitä edelleen Leijonakujalle ja mörskälle. Kilometrejä tuli 41 ja rapijat ja nytte on ollu vähän hiljasempaa.

Juoksemistaki oon "ajatellu" jo muutamien kilometrien verran lekurin luvalla, mutta luulen, että kyse on ennemmin päivistä kuin viikoista kun se tyssää. Senverta jo kantapäitä "kuumottelee". No kyl se tästä EHKÄ lähtee? Ja mielen pitää virkeenä tietosuus siitä, että pahemmat ajat on vielä eessäpäin.

10 kommenttia:

 1. No niin homma edistyy, uunokin on oppinut uudelleen kirjoittamaan
  Samoin homma näkyy edistyneen siellä Torressakin, onhan se vartavasten markkinoita varten rakennettu alue jo vuosia tyhjänä seisonutkin, ennen kun markkinamiehet sinne loysivät.
  Onko suuret kansajoukot alueelle osanneet, vai parveilevatko vielä keskustan kaduilla euron tuotteita etsiskellen,

  VastaaPoista
 2. Onpa mukava lukea, että olet ystävä hyvä perillä etelänmailla.Mukavaa oloa siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh...joo täällä ollaan lämpösessä ja lepposessa kelissä. Redovanissa aamupäivä. ks. allaoleva teksti, jonka just samaa aikaa nypläsin siun kommentin aikana. Kiitoksia kaikesta edelisestä ja hyvää syksyn aikaa sinne. Toivottavasti nähhään vaikkapa Torressa!

   Poista
 3. No joo kyllä jo vajaan viionki oleskelu täällä on tehny ihmeitä ottalohkoille ja kirjotustaijolleki, vaikka vähän takkusta on alkupäivät olluki. Kyl se tästä käyntii nytkähtää entiseen malliin. Juoksu ei kyl nytkähä ihan helpolla.
  Ite en joutannu perjantaina markkinoille, mutta kuulemma ihmiset on sinneki eksynny sankoin joukoin. Autolla ei kannata sinne männä ku pilttuita ei läheltä perjantaina taho peltihevosille löytyy kuulemma. No josko ens viikolla jo iteki sinne kerkijäs "potun ostoon". Samat on metkut ja ketkut täällä ku ennenki, eli MUKAVATA. Aamupäivä mäni ratevasti Redovanissa viijen kilon ja kymmenen kilon kisoja katsomosta katellessa ja olutteltan ilmasia tarjoiluita lipitellessä...heh.

  VastaaPoista
 4. Terve Jukka ! Mistä sä ton kuvan oot napannu? Onko se pikkusuolajärven rantaa vai muualta? Ilmeisen hyvännäköstä juoksualustaa...

  Terv. Jukka Hämeenlinnasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve kaima! Kuva on tosiaan otettu sen pienemmän (eli Laguna Salada de la Mata) suolajärven päästä olevasta näkötornista otettu. Siinä suolajärven rannalla on hyvä juosta ja maastopyörälläkin pääsee menemään, vaikka tuolla takapäässä alusta onkin vähän kivikkoista. Tuota kuvassakin näkyvää toisen suolajärven rantatietä piisaa taan 5km:n verran. Suosittelen jos mahollista piipahtaa. Sehän on luonnonsuojelualuetta koko matka. Terveisin uuno.

   Poista
  2. Jep, kiitos tiedoista.Ollaan kevään korvalla tulossa Torreviejaan.

   Poista
  3. Tervetuloa...niin ehkä teen mieki, jos ei esteitä tulolle ilmaannu...kyl tää on mukava paikka.

   Poista
 5. Pari korjausvaatimusta edelliseen tekstiin: 1)Alussa olevan lauseen "otettu"- sana joutaa kokonaan pois ja 2) "taan" tarkoittaa sanaa "tasan". Homma pääsi lipsahtamaan tarkistuslukemisestani huolimatta, kun tekstiä just äsken herättyäni WC:n pöntöllä pusasin. Pusasin siellä vähän muutakin...heh...no nyt tuli korjattua erheeni.

  VastaaPoista
 6. Jep, kiitos tiedoista. Ollaan kevään korvalla tulossa Torreviejaan.

  VastaaPoista