sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kihlabilleissä

Perjantaina alku-ilta vieteltii kihlabilleissä. Onnea kovasti vielä kerran komialle parille! Sitte vielä kotia ja ruunalla Luumäelle ja romut pimmeessä venhoon ja "käsikopelolla" kilsan laivamatka Haapasalon saareen. Siellä otsaluuvalojen kanssa puijen pilkkomisseen ja saunavesijen kantoon ja sauna vielä tulille. Mäni rapijasti suununtain puolelle, ennenku pääs hirsijä vetelemään.

Iltapäivällä sitte vetelin mettässä hirsiä ja pätkin niitä pieniksi niin kauvan ku saha pelitti. Siinä sahassa oli koko aika käyntivikkaa, eikä kierrokset meinannu pysysvä millään ylläällä. Pitää ennen suraavaa käyttökertaa pistää pirstaleiksi koko masiina ja puhistella paikat ku ilmiselvästi ilma- tai bensavaje sitä vaivasi.

Aamulla verryttelynä naarattii ekaks karanenet laiturinpätkät kotisatamaan ja nostettii jo koko kapineet maalle seilaamasta. Vesi oli taas noussu viimekerrasta viitisen senttijä ja laiturit oli siitä riehaantunnu sillee, että ne lähti omille teilleen. Keväällä on kyllä melkoset vesimäärät Kivijärvessäki, jos talvella vielä lunta pukkaa vähänkään normaalisti. En muista veen ollen näin ylhäälllä syksyllä kertaakaan aikasemmin koko meijän Haapasalossa möyrimisen aikana. 1980-luvulta lähtien on tuolla suunnalla kyykitty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti