tiistai 25. tammikuuta 2022

Vaihelaatikon hommaus

 

Kuva aikaselta aamun kävelyreissulta keskustassa. Hiljasta oli ja väljää vipotella rantapaseolla ja kujilla. Apollon ja Cortes Valencianan kautta takasin mörskälle.

No sitte tuoho otsikon aiheeseen. Lupasin Öppeslumille katella, jos silmiini sattuu ylimäärästä ja joutavaa maastoauton vaihelaatikkoo täältä Iberian niemimaalta, jossa niitä kuulu kyllä olevan.

Ite en noista vaihelaatikoista mitään tiije, mutta lupasin katella täällä liikuskellessani, jos semmonen tielle sattuu, ja ilmotella. Meillähän on Öppeslumin kanssa semmone YYA-sopimus, joka on kestänny jo vuoskymmenien elämän laineet ja isommatki aallokot ilman irtisanomista kummankaan taholta. Semmone sopimus hyödyttää molempia osapuolia, ja jo tieto siintä, että jos johonki apuu tarvii, ni sitä tulee satavarmasti, tuopi jo ikääntyvien ihmisten eloon rurvaa ja sen tunnetta.

Öppeslumi oli jo alustavia Googlauksia tehnny, ja koko Iberian niemimaa on tarvittavia vaihelootia kuulemma pullollaan. Mieki jo esiselvitysgooglauksen tekasin, ja oikianlainen loota löytysi ainakin tuolta Redovanista ja hintaki ehkä kohillaan?

No asiassa on monen monta muuttujaa vielä selvitettävänä, ja ne kaikki liittyyvät, niinko melko usijasti on tapana, noihin dineroihin, ja erityisesti niijen vähyyteen.

Harmi ku ei meistä kumpikaan syntynny kultalusikka suussa, tai paksu lompakko takataskussa. Se ois helpottannu usijasti, ja helpottasi nytki tuon ongelman ratkasuu. Nyt homman hoitaminen vaatii kyl monenlaista setvintää, ja lopputuloksesta ei oo mitään takeita. No asia ei oo kuulemma ykkösrioriteetin asia, mut katotaa miten kehittyy, vai lyyvääkö lootarojektille "henkselit selkään", eli "ruksi päälle", ja todetaan, että ei onnistu.

Tänäänki tuli liikuskeltuu kipeille kintuille tarpeellinen määrä (17km) josta juoksuu 2,5km. Kinttu on kipijä ja "Torren motoki" on murahellu monet kerrat lähipäivinä.

Eiköhä se oo nyt jo aika vetasta sermit ikkunoihi, ja läskit silmijen päälle. Hyvää yötä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti