maanantai 24. tammikuuta 2022

Mitja Marato Vila de Santa Pola. 23.1.2022

 

Afrikan pojat vallotti keulapaikat tässäki juoksussa heti alusta lähtien.

Kipastii eilen sajetta pitelemässä Santa Polassa. Siellähän pijettii myös kolmaskymmenes puolimaratonin kisa. Keliksi valikoitu meille nyt tän sessijon toinen sajepäivä. Lämpötila oli +13°C:n tietämillä ja tuulta ei ollu paljon mitään onneksi. Järjestäjien ohje oli, että kilometri on pijettävä maskia lähössä, mutta en tiije koskiko ohje tuota eliittiryhmää?

Meitä oli pari autolastillista nyt mukana. Jore ja Hanne tuli omalla autolla ja Petri ja Sari tuli omallansa, ja mie hyppäsin niijen kyytii ysiltä. Auto saatii melko helposti isolle jalkapallokentän viereiselle parkkipaikalle, josta oli helppo sitte siirtyy lähtöpaikalle. Vettä lorotteli koko aika, lähettii lähtöpaikalle ihan viime metreillä, ettei tarvi lähtöö ootellessa ihan kokonaa kangistuu.

Oli siellä muitaki suomalaisii. Meijän vieree parkkeerasi joku suomalaispariskunta, ja espanjan kisojen "vakiokalustoon" kuuluva Jarkko verrytteli sateessa toinen jalka vahvasti teipattuna. Varmasti tuohon 7000 juoksijan porukkaan kuulu muitaki meijän heimon väkiä.

Petri ja Hanne juoksi, ja myö muut värjöteltii sateessa. Alussa vetasin toppatakin puolikaan päälle, mutta ennen lähtöö piti nykiä pullohartijoille sajetta paremmi pitävä retonki. Jormaki meijät sitte saavutti suihkulähteen risteyksestä, ja ruvettii kevyttä kenttähölkkää hölkäten kattelemaa juksun edistymistä ja pitämää kylmää loitolla. Kovaa hommaa on tää huoltohenkilöstönki työ ja tiukka katsomotyöskentely.


Petri ennen 15km:n ajanottopistettä. Rauhallisella alulla loppuki meni hienosti jaksaen.

Liijan kova saje, ja asvaltille kertyvät "uima-altaat" haittasi varmasti juoksijoitakin. Hanne ja Petri selvisivät urakasta molemmat hyvävoimasina. Eikä tässä kelissä muita aikatavoteita ollu ku maaliin pääsy. 

Hanne jo loppusuoralla hyvävoimasena ja hymyssäsuin.

Onnittelut loppuun vejetystä kovan kelin urakoinnista molemmille! 

Sitte kökittii juoksijoita ootellen suihkulähteen kupeella tovi, ja kohta siihen tuli jo kovan urakan tehneet Hanne ja Petriki. Aikamme tehtii kisa-analyysii, ja sitte lähettii etiskelemää autojamme.

Pari ranskankielistä juoksija tuli autoille männessä myös parkkipaikalle. Mie otin taas ilmasen kielikylvyn ja kysäsin lähes ainoilla ranskankielen sanoillani, että puhuuvatko ne ranskaa....heh...ja vastasha ne heti että "ui". No siihe se miun kielikypy toppasi heti alkuunsa, ku muuta en osannu, ja uituhan tässä oli jo muutama tunti....no muutamat naurunhörähykset ja espanjan kielen sanat päälle ja perään hyvät päiväntoivotukset.

Kisan analysointivaihe suihkulähteen kupeella. Jore, Petri, Hanne ja Sari.

Sitte Petri sai autolla kuivemmat vermeet yllensä ja jatkettii retkee kohti Torreviejaa. Oikastii tuolta LaMarinan kautta, jossa kävästii parilla kortaadoilla ja letsekahvilla.

Harmi juttu ku en saannu kyytisuoritusta annettuu, ja Jorelleki oon pystyssä yhen jarrujuoman verran....raskaan velkataakan painaessa pullohartijoitani, en saannu oikeen yöllä nukuttua.

No mukava oli retki, ja kiitos siitä hyvälle porukalle!

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ.

2 kommenttia:

  1. Kovaa ovat sateessa juosseet. Taisi olla vähän samanlainen keli kuin silloin muutama vuosi sitten kun mekin tuolla olimme, siis minä noissa huoltohommissa.

    VastaaPoista
  2. Huomasin tän kommentisi vasta nyt. Joo keli oli sateinen. Harvonhan täällä vettä paistaa, mut sillo paisto. Tänää oli jo +24 ennusteen mukaan. Mukavan "lauhaa. Lumityöintoja sinne! T.uuno

    VastaaPoista