sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Pullollinen etikkaa ja parit rillit

 


Eilisen päivän "saldoksi" tuli nuo otsikon sisältämät kamat. Voi pertsukki tätä Uunon elämöintiä! No rahalliset tappijot oli kuitenki aika minimaalisia, eikä tuo henkinenkään puoli kovin isolle lommolle männy kuitenkaan, ja se on hyvä juttu. 

Asioijen ajelehtimnen tötterön ohi alko heti aamusta, ku mie unenpöpperössä pomppasin liijan hätäsesti hetekalta. Siinähä käi sitte sillee, että peiton kulma sipasi yöpäyvältä miun ykkösrillit kaaressa permannolle. Täällähä se permanto on kivestä veistetty, eikä siihe kannata ainakaa rillejänsä ripsutella. Rillit rusahti nyt kuitenki siihe kivilattijalle, ja samalla kertaa rusahti vasemman rillin ympärillä oleva muovi, ja ite rilli irtosi, ja lensi johonki piiloon.

Sitä mie sitte "puolivaloilla" etiskelin vartin verran ja löysinki lopulta, ja vieläpä ehjänä...se oli hyvä, mutta siihe se hyvyys kuitenki sillä kertaa lopahti aika äkisti. Haahuilin sitte olkkarin puolen piirongin päältä kakkosrillini. Nehän on ollu vähän pinkeet ja tiukat Uunon nestetäytteiseen pallopäähän, ja nytte heti ku ne virittelin kalloni ympärille, kuulu rusahus, ja nyt oikijan puolen rilli tipahti kivipermannolle...no säily seki kuitenki ehjänä.

Nyt ei sitte auttannu muu, ku ruveta teippailemaan okulaareja sankoihi kiinne. No toiset toimii jotenki, vaikka teippaus on näkökenttää rajottannu kapijammaksi. Huomenna mäntävä kyl hakemaa yhet ehjät Kiinanmieheltä. Tällä kulutuksella loppuu kyl käteiset kohta, jos kahet rillit saan säpäleiksi viijessä minuutissa.

"Hyvin" alkannu aamu sai samanlaista jatkoo päivemmälläki. Miunha pitä männä hakemaa ruokaöljyy kaupasta, että saa läskit paistettuu kypsäksi ja mahan täytee. Öljyhyllyllä oli vähä jonoo, ja jonottelin siinä omaa hukiani säysiästi. Miuta ennen joku asiakas nappasi keltasen, miulleki sopivan kokosen "öljypullon" ja sitte ko mie pääsin putelijen kimppuu, nappasin samanlaisen iteki, ja kiikuttelin vähät ostokseni kassalle.

No mörskällä sitte kattelin tarkemmi ostoksiani, ja huomasin, että se perhanan öljypullo oliki täynnä VINAGREE eli ETIKKAA. Voi perhanan Uuno minkä taas tekasi. 

No nyt sitte pittää ruveta haalimaa jostaki keittokirja ja ettiä semmone resepti, mihi vois käyttää yhen litran etikkaa.

Eilinen "saldo".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti