perjantai 14. tammikuuta 2022

Uuno tallustaa taas

 


Keskiviikkona lentoveneilin takasin tänne aurinkoiseen Torreviejaan. Yhtä mukava ku aikasemminki oli palata tänne takasin tallustamaan.

Matkustaminen tai ainaki sen valmistelu on nykysin tullu vähä hankalammaksi tän perhanan "Viirustelun" takia. Hankalin juttu on tuon Espanjan vaatiman Terveyslomakkeen täyttö. 

Lomakkeessahan vaaditaan lentoveneen istumapaikan tieto. Ite ku en oikee oo valmis siitä istumapaikasta maksamaan senttiäkään, ni siks pitää 48 tuntii ennen lähtöö tehä netissä tuo "Check in". Siitä saa sen terveyslomakkeessa vaadittavan istuinpaikan tiedon.

Lomakkeessa tarvitaan myös tuo Espanjan osoitteen postinumero, joka ei aina ole käytössä espanjalaisten postiosoitteiden yhteyvessä. No senkin kyl löytää tuosta kaiken tietävästä "netistä".

Yks lomakkeen hankala kohta on myös tuo rokotustodistuksen liittäminen lomakkeeseen. Lomakkeella on pitkä litanija noita tiedostotyyppejä, jotka on mahdollista liittää lomakkeeseen. Mm. JPG- muotoinen tiedosto, mutta se ei kuitenkaan onnistu ainakaan Uunoilta. No onneksi on myös mahollista valita kohta, jos tiedoston liittäminen ei onnistu, ja siinä kysytään tiedot rokotustodistuksesta. Jossakin kohtaa täyttöä lähetetään varmistuskoodi siun s-postiin, ja sen liittämisen jälkee voi jatkaa täyttöö. Lopuksi kun lomake on täytetty, siulle lähetetää sitte QR- koodi, joka sitte on näyttö siitä, että oot täyttänny lomakkeen kaikki kohat oikein.

Tällä hetkellähän normaalien, lentoveneilyssä tarvittavien asiakirjojen lisäksi tarvitaan siis tuo Rokotustodistus (EU Digital COVID Certificate (eli minimi 2 rokotusta, tai sairastettu korona, tai negatiivinen testitulos) ja sitten tuo Espanjan terveystodistuksen QR- koodi (QR Code, Documental Control). Jos on tuo rokotustodistus, niin tällä hetkellä ei vaadita negatiivista testitulosta rokotustodistuksen lisäksi.

Miehän en tuoho puhelimee oikeen täysin luota, ja suosittelen noijen kahen lanketin tulostamista myös paperille, jotta matka ei tyssää esim. siihe, että siun luuri ei toimi tai räjähtää käsissä.

Jos jollakulla ilmenee ongelmia noijen lankettijen täytössä oon valmis yrittämään jelppausta, jos oon tolpillani.

Miehän ite pijän n. viikon mittasen, omaehtosen "karenssin" (karanteenia ei virallisesti nyt kyllä vaadita matkan jälkeen), ja oon muutenki valmistautunnu lentoveneilyssä saatavaan maholliseen tartuntaan. Hommasin Suomesta viijen satsin antigeenitestejä. Hinta oli vajaa 20 euroo...täällä tv-tietojen perusteella yhen kappaleen hinta on 2,95 euroo. Parasetamoolija on satsi myös. Kaupassa kuitenki kävin kertaalleen, ja ostin viikon ruokatarvikkeet, mutta pyörää en Hessulta hakemaa viel lähe, vaan kärvistelen kämpillä ilman "pisikleetaani".

Yhen "farmaciareissun" kyl jouvun tekemään, ja hommaan kuumemittarin ja lisää "maskaroita", naamatauluni meikkaamiseen (tai peittämiseen).

Oltii jo sovittu sillee Petrin kanssa, että tulis hakemaa miut ALC- lentoveneasemalta autollaan, mut sitte sovittii, et tuun yksinäni taksilla tän tarttuvan Omigronimuunnoksen takija. 

Mukavan taksikuskin kanssa sönkkäsin koko matkan Uunoespanjaa ja sain vitosen alennuksen sovitusta kyytihinnasta. Taksikuskin mukkaan maskia ei tarvi käyttää, jos on yksin liikenteessä ja turvävälin voi säilyttää, mutta jos kävellee isommalla porukalla, maskarat pitää olla naamoilla.

Mie jatkan tallustustani täällä enempi aurinkoisessa Torressa. Hyvää ja tervettä kevättä kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä koronaplanketti-infosta. Mukavaa oloa sinne Epsanjaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, hyvä jos on jollekin apua tuosta. Ja kiitos mukavasta "turinatuokiosta". Sinne kanssa mukavia olotiloja kaikille!

      Poista