lauantai 23. lokakuuta 2021

Smool-tookkija

 

Nobelin Alfredon Kallelta aamulla kuvattu otos.

Lähin auringonnousun aikoihin kyykistelemää kävellen kylille. Vettä sato eilen aika rapijasti ja töllöuutisissa näyteltii kuvia Guardamarista ja Alicantesta, jossa oli tulvat päässy yllättämään. Tällä koti-kallella on hyvä uiskennella, kun on "kylän" korkeimmalla kohalla, ja vesi ei keräänny niinku esmerkiks Röntgenin kallen kohilla. Miehän oon sille kallelle antannu paremman nimen Rio Röntgen, kun kaiken maaliman vesi sateella siihen kerääntyy.

Päristelin Pariisija ales ja Röntgenille käännyin ja siitä Locosin rannalle. Sitä käpistelin mänemää kylälle päin. Siinä oli joku etelä-amerikaanon ulkonäön omaava henkilö ottamassa kovasti lainehtivasta merestä kuvaa, ja tiputti älymopiilinsa kaiteen yli rantahiekalle. Ohi mennessäni kysäsin, ku se sittä hiekasta puhisteli, että vieläkö pelittää. Kaveri vastasi, että kyllä pelittää.

Sitte siinä vartti rutistii smool-tookkia. Tookin aikana selvis, että henkilö tummasta ulkomuodostaan oli Norski, joka kolmekuukautisena oli lähtenny Columbiasta Norjaan. Siellähän puhutaan espanjaa, mutta henkilö sano, että ei osaa espanjaa juur yhtään, muuta ku tietää, mitä tarkottaa "iiho de puta"...heh...no senverta pitkää miekii oon Torren kujia kyykänny, et sen osasin jo mieki.

Nyrkkiä kopsuteltii, ja mie jatkoin matkaani. Kalle Salin kohalta käännyin vanhan mörskän roskiksen ja Seratonin yöklubin nurkille. Siintä jatkoin takasin Röntgeniä pitkin Nobelille, ja jatkoin takasin mörskän suuntaan, ja kahvin keittoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti