maanantai 4. lokakuuta 2021

Hamstring syndrooma


 Kuva ei liity nyt millään lailla näihi Uunon stringeihin, vaan on tuolta Parque de Nacionales'in puistosta.

Kaikenmosata muutaki syntroomaa on Uunoki potennu elämäsä aikana, ja potee jotaki kokolailla aina, mut nyt pukkasi taas päälle ilmeisen selvästi tuo Hamstring syntrooma. Uuno-sanakirjan mukane nimityshän on Kinkkustringin oireyhtymä.

Oireijen syythän on moninaiset, ja Uunolla on hätäsen nettilukasemisen jälkee ne kaikki maholliset syyt niskoilla. Muistasin hämärästi, että sama vaiva on kyllä joskus aikasemminki ollu, mutta sitä en jaksa muistaa miten siitä eroon pääsin.

Homman kyllä sössin ihan ite järettömällä vouhkaamisellani jo päivää ennen tänne tuloa. Miunhan piti hakija tuo Rusinantte ruosteraiskaamosta, ja sinne mänin juoksemalla. Juoksumatkaa tuli muistaakseni kiertotietä n. 3km. Lähes koko matka myötämäkeen juostuna, ja liijan kovalla tahilla (4:45 muistaakseni?) lyhkäsissä pätkissä. Sillon se riemu alko, ja siitä se on vaan lissääntynny lähes päivittäin.

Täällä sitte on yritelty jo päivittäistä hölkkäilyy, mutta nyt tuli siihenki stoppi. Miehän jo muutama päivä sitte meinasin juoksutaukoo pijellä ku kävelyki oli jo vaikijaa, mutta tuon mahottoman mukavan Rojalesin kilpajuoksukatsontareissun jälkee päätin eilen vähän "kokasta", miltä juoksu tuntuu....heh...ja tuntuhan se, ja loppua kohti jo niin perhanasti, että piti lopettaa vajaaseen kahteen pätkäjuoksukilometriin koko kokeilu. Siintä sitte valuin 5km kävellen niskat kyömyssä ja tappiomieliala päällä mörskälle.

Tänää oli taas todella vaikeeta ja kivuliasta jo kävely pelkästään, kun tuota jalkaa eteenpäin joutu kävellessä vetelemään. Vois kyl kokeilla tuota takaperin kävelyy onnistuuko se?

Uunon liikkumisvaihtoehot käy kyllä aika vähiin, jos ei noihin sähkö ym. lisäkäyttövoimiin ala siirtymään. Nythän on jälellä enää ohraporekäyttövoimasista takaperin kävely (ehkä?), pyörä, rollaattori ja pyörätuoli, kun kävely ja juoksu on poispelattu ja sössitty iha ite, eikä uimalla näihin miun suosimiin paikkoihin täällä pääse. Kauppareissutki tuohon seittemän tien risteyken yli on ilmeisesti tehtävä Kankeen satulalla istuen?

No pyöräilyy käin kokeilemassa Los Montesinosin kylällä hetken koukkien, ja sitte takasin samaa matkaa. Siinä ei kakkamoinen vaiva tuntunnu juuri yhtään. Ei edes satula painannu liikaa kipukohtaa. Niinpä vetelin "satanen lasissa" vanhuuden vaivoilla tuon reilun 20km pitkän siivun. 

Entisen Grupo Corleonen (nykysin näkyy olevan Iberia Auto) autoliikkeen kohilta ko kiihyttelin takatukka liehuen ja rispaantuneet reisilihakset lepattaen, vilkasin Mercadonan kohilla Esijuoksijaa, ja se näytteli yli kolmenkympin lukemia....yksiköistä en tiije oliko m/s vai jotaki muuta? Oli se kyytiä ja siinä hinkatessa mietin, että tässä kyyvissä ei nyt maaliin- ja maahanheittäytymistä kannata ruveta kokeilemaan. Siinä luut varmasti rutisee ja elianajanodote lyhenee.

Tuo oireyhtymän hoito ei oikeen venytystäkään kärsi, eikä alkuvaiheessa oikeen kovaa hierontaakaan. Levolla yrittelen, ja myöhemmin kevyttä venyttelyy ja massagee. Kylmää meinasin lykätä päivittäin kaksinkerroin taivutetun geelipussilla istumisen muodossa...katellaa miten kääkän käy? 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti