perjantai 8. marraskuuta 2019

Que coño?

Kieliopintojani jatkeskelen täällä ihan omalla tahillani, ja pääasiassa puhumalla. Jos tuo näköratijo on päällä, sillon on Uunolla myös normaalisti käsissä Huan Viemä, josta nyplään sanoja esiin.

Alkupäivinä tänne tullessa mäni usijampi päivä saaha tuo espanjan tekstitys näkösälle näköratijoon, mut kyl sen sitte esiin sain tuolta asetusten viidakosta.

Espanjaahan Uuno on enempi ja vähempi issekseen opiskellu jo vuoskymmenijä. Ekat reissut tuli tähän maahan tehtyä jo alta parinkymmenen ikää, jollon muistaakseni käytii interreilaamassa mm. Pineda de Marissa, josta tehtiin päiväretki Barcelonaankin. Tästä tulee vajaa 500km Barcelonaan. Nyt sinne ei isompaa hinkuu ole noijen siellä olevien kahinoijen takia.

"Avainsanastoon" saa parhaiten oppia, kun kattelee tekstitys päällä noita myöhäis-illan ohjelmia. Tuota otsikon tekstiä en suomeksi kyl ois laittannu ihan häveliäisyyssyistä.

Paljon tulee kateltua kielenoppimismielessä noita lastenohjelmia. Niissä on kieli vähän helpompaa.

Oon opetellu ihan omaksi huvikseni espanjaa, ja kyl se jo alkaa aina paremmin ja paremmin luistamaan. Seuraavaksi jo huomenna on kyl ihan pakko paneutua jo noihin säännöllisten verbien taivutuksiin. Niitähän lienee vaan kolme luokkaa?

Jos ei mitään muuta tähellistä ilmene vaikkapa tuolta aurinkopaneeli/aurinkokerääjä- osastolta, johon on mukava ollu jelppiä anniskella ja yrittää opetella jotaki iteki siinä samalla.

Uunolla ei täällä oo isompaa hätää, vaikka joskus tuntuu, että päässä on mätää....heh...ja kyl sitä tuntuu olevan paljon muuallakin kun Uunon päässä?

Nyt liuhuletti pois silmiltä ja hetekalle ja unta kaaliin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti