keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Kallellaan oleva Kallela

Hitsi ku harmittaa, kun Kallellaan olevan Kallelan Akselin tekemä teos vejettii jo ennen huutokaupan alkuu pois huutokaupan myynti-listoilta.

Just ku mie aattelin kokasta tätä taijepisnestä....mönkiin mäni tääki paperilla hyvä idea. Taulustahan oli povattu maksettavan yli 1,6 milliä. No ehkä en ois omilla huudoillani yltänny ekaankaan huutokierrokseen, mut nyt homma jäi arvoitukseksi.

Yleensä ottaen Uunon huutamisista ei oo mitää  hyvää seurannu... Heh.. Useimmiten ankara tappelun nujakointi.

Tuli kuitenki vähän samanmoinen olotila, kun ekalla, ja todennäkösesti vikalla visiitilläni Monte Carlon kasinolle, jossa ei eteistä etemmäksi edetty... Heh... No sekin homma oli kyllä ennnakkoon arvattavissa, mutta niin pitkälle katottiin homma kun vaan pystyttiin. Tyssäs homma sillon pari-kolme metriseen frakki-smokki-tai sakettivarusteiseen, valkohansikkaiseen portsariin, joka pelkällä katseen  voimalla sai meijät alta parikymppiset liuhuletit heitettyy pääsisäänkäynniltä norkoilemasta persaukisille tarkotettuun sivuaulaan. No sen sivuaulavisiitin jälkeen kyl oli vaikeeta 400 markan putjetilla vetää kuukauden reissu loppuun. Siinä jo alko muuten hyvin maistuva patonkiki maistua vähän puisevalta. No vielä iloakin irtosi siitä huolimatta Kataloonijan Pineda de Marissa, ja Barcelonassa etupäässä valkoviinin ja ginin voimilla. Valkoviinilasillisen hintaa en muista, mutta litran ginileka makso 7 markkaa... Voi niitä nuoruuven ja hulluuden ilosia aikoja.

Arvostan kovasti näitä vanhan liiton taiteilijoitaa, jotka pysty tekemään ns. "näköistauluja". Särestöniemen tikku-ukkeleita pystyy tekemää jokahine yli kaksvuotijas, jolla värituupi käjessä pysyy. No lappa-ja lappilaisia kuitenki arvostan kovasti ihmisinä yleensänkin tuosta huolimatta, kun niillä useilla on elämisen arvot monta kertaa enempi kohillan, kun meillä "etelän kolleilla" ja - variksilla... Huomenna on sitte luvassa jo vihdoin se etugummin paikkaus, jos vaan muilta humpuukikiireiltäni siihen jouvan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti