keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Hepan vuokraus

Männäviikollahan lompsuttelin Cortes Valencianalla olevaan heppatalliin keskustelemaan pollen vuokraamisesta tulevalla viikonlopulla.

Miehän oon käyttänny noina muutaminakin kertoina Centauron heppavuokraamoa. Ei oo ollu ongelmia kertaakaan ja mukavat immeiset niitä talleja siellä hoitelee.

Tein nytkin vuokraussopimuksen.

Hommahan mänee suunnilleen silleen, että tarvii olla mukana passi, ajokortti, ja luottokortin lämiskä, joilla homma hoituu. Miun muut tiedothan siellä oli jo valmiina rekisterissä, ja varaus hoitu muutamassa minuutissa.

Konttori ei oo viikonloppuna auki, joten vuokraus on tehtävä lauantaista maanantaiaamuun. Konin hakupäivänä siun luottokorttilämiskältä tehään katevaraus sen mukaan, mikä pollen kauralaarin täyttöaste on sinä hetkenä. Jos palautat sitten pollen laari yhtä täytenä kuin hakiessa, varaus poistetaan korttilämiskältäsi.

Nythän miun heppatarve on vaan ratsastella vajaa 100km yksinään, joten mainijosti onnistuu ratsastus pienimmällä ponilla, joka tulee olemaan viissatanen Hiivatti tai vastaava....miulle ihan yks lysti. Kalustohan siellä Centaurotallilla on uuden nihkeetä, ja välillä oon saannu isommankin heppaluokan pollen käyttööni samaan hintaan, jos siellä tallissa on semmonen ollu joutavana.

Hinnaksi on sovittu nyt 61€, ja siinä on kaskovakuutus, joka lienee yli puolet tuosta hinnasta. En nyt kaskon osuutta ees kysynny. Jos ei oo kaskoa, sillon on viisasta olla tarkkaakin tarkempana erityisesti hepan pintanahkavaurioiden suhteen heppaa hakiessa. Netti on pullollaan kiukkusten ihmisten kirjotuksia määrättyjen heppatallien velotuksista, kun heppaa sitten palautetaan, ja kaikkia hepan nahkan vaurioita kun ei tullu alussa huomioitua, ja merkittyä vuokraussopimukseen.

Kannattavaa pisnestähän nää Uunohommat, erityisesti hepan vuokraus, ja muukaan heppojen kanssa pelaaminen, ei oo. Se on tullu itellekin moneen kertaan selväksi ja lienee selvä entiselle mäkihyppymiehellekin, mutta tuskin tämä pikku ratsastussessijo miun konkurssiin asti vielä johtaa?

2 kommenttia:

  1. Onnea Uunolle tulevaan kisaan.
    Ja juoksutohvelin kevennykseksi vielä aiheeseen liittyvä arvoitus:

    Mihin juoksukilpailuun paksu ex-presidenttimme ei osallistu?

    Vastaus on tietenkin Maraton....tietää Pate.

    VastaaPoista
  2. Kiitokset Pate... Hyvä, että siullaki vielä kynä, ja toivottavasti myös hynä vielä käjessä pysyy. Alkaa jo ahistaa ajatuskin tuosta tulevasta kyykkäyksestä. Mietiskelee Uuno iltasella.

    VastaaPoista