perjantai 6. lokakuuta 2017

Ylimäärästä suhinaa

En ihan voittannu tänäänkään muuta kun itteni. Se oli ihan kelpo suoritus tälle päivälle.

Aamupäivällä aattelin, että lähen pyörälenkille ja samalla käyn kaupassa. Mänin Kankeen tykö, ja totesin, että etu- ja takarenkaissa on ilmavajetta ja taas alapuolella, ja niinpä palasin mörskälle ja hakasin pumppunysäni, ja pumppailin hikipäässä gummit pullolleen.

Ekaksi pumppasin etugummin ja ylimääräsiä suhinoita ei mistään kuulunnu pumppauksen jälkeen. Hyvä! Ja sitte samat operaatijot takagummille. Ei hyvä! Ylimäärästä suhinaa kuulu jostaki. Sitte tarkastin vuskaako oma takalauvotus. Ei vuskannu hajun, eikä äänen tulosuunnan perusteella. Paska juttu, takagummihan se sillä pihisi ja puhisi. No siinä se pyöräretki sitte oli tältä päivältä. Paikkaamaa ei kannattannu ruveta, ku päälyrengaski on jo "entinen".

Läksin lompsimaan reppu selässä, tappiomieliala päällä ja niskat kyömyssä baarille. Kahvikupillisen ja pullan ja sonnan suoltamisen jälkee suunnistin Mercadoonaan ostoksille.

Mörskälle ku pääsin, kanniskelin Kankeen huoltopaikalle, otin paperille rengaskoon ja repun tyhjennyksen jälkeen kymmenen kilsan kävelylenkille Bikemaniaan sisärenkaan, ulkorenkaan ja paikkaustarvikkeijen hakuun.

Siellä oli tutut myyjät vastassa ja kieliki taittu nyt ilman rautalankoja. Takasin tallustellessa reppu selässä ja päälyrengas käsissä Jorma ja Hanne oli autolla liikenteessä ja oisvat tarjonnu väsähtäneen oloselle Uunolle autokyytii, mutta mie aattelin ottaa ilon irti tästäki sessijosta ihan loppuun saakka ja en kyytii männy, vaan jatkoin tuon viimosenki kilsan mörskälle. Kiitos kuitenki kyytitarjouksesta.

Mörskällä heitin rätit likoamaan ja virkistävään suihkuun. Sitte nakkasin pari päivää sitte ostamani "Salmonellan" häntäpalan pannulle ja käristin sen ja nakkelin viiniräpylöijen, salaatin ja paprikan kanssa pötsiini.

Huomenna on sitte aamulla alkuverryttelyksi takarengasrojektia tiijossa.

2 kommenttia:

  1. Että sen Dunlopin pitikin keksiä tuo ilmatäytteinen rengas joskus 1800 luvun loppupuolella, aiheuttanut vain ikuista riesaa ja kumin paikkausta,

    VastaaPoista
  2. Joo aika "loppi" oli tuo Dun. No nyt sain homman taas kuntoon...jä putsailin ja "säätelin" vähän muutakin. Alla on takana nyt Continental.Kuinkahan kauvan se ilman kanssa siellä nyt kiertää, saapi nähä?

    VastaaPoista