maanantai 27. maaliskuuta 2017

I Medio Maratón Dama de Guardamar del Segura. 26.3.2017

 
Kovasti oli ihmistä saannu liikenteeseen aurinkoine ilma ja Guardamarin mainio tapahtuma.

Uunolla on ollu viimeaikoina vähän "tekstitysvaikeuksia", jotka on johtunnu raihnasuuven lissääntymisistä eri puolilla Uunon ruumista. (Päätoimittajan huomautus: "Keho"- sana ei sovellu Uunon tapauksessa käytettäväksi ensinkään). Monivaivasuus estää kunnon harjottelun, eikä kovempivauhtinen kilvankaan juoksentelu oo hyväksi ruumiille, vaikka se ottalohkoja hiveleekin. Kisaa seuraavat päivät kyllä tuon kisapäivän ottalohkohivelyn häivyttää pikasesti unholaan kaikkine kolotuksineen.
 
Kiitokset taas kyyvityksestä Jormalle ja Hannelle!

No nyt oli kuitenkin kilvanjuoksusta ollu paastoo jo viikkotolkulla, ja eilen sitte katkasin tän kilvattomuusputkeni tuolla Guardamarissa. Pirun epävarmalla pohjalla oli kisoihin lähtö. Juoksukilsat minimissään ja muutenki pelotti vieläki emempi ku illalla jo tutuilla Torreviejan kujilla.Paavo Nurmi Games'ien faneja, Jukka & Jukka. Uunompi vasemmalla ja vähemmän Uuno oikealla. Kuva Jore.

Aamuksi oli sovittu Jorman ja Hannen kanssa Uunonnoutopaikaksi Parriisin ja Fuenten risteys, jossa mie sitte kökin ajoissa selkeessä aamukelissä. Torsaalit käytii jo eilen hakemassa pyörillä Rouva- Uunon ja Kyllikin kanssa.

Ajeltii sitte Guardamariin ja auto jätettii parkkiin 700m:n päähän lähtöpaikasta, ku lähemmäs ei päästy. Lähtö ja maalihan sijaitsi Reina Sofian puiston reunalla, Callle Cervantes'illa. Keli oli aurinkoine, +16 ja tuulta 4m/s, ja lämpesi kisan aikana lissää.

Hanne ykkösenä pootijumilla "pokaalitaulu" ja "kinkku" kainalossa.

Meitähän oli juoksemaan lähössä Antti, Hanne ja mie, sekä kannustusjoukoissa Jorma ja Kaima vaimoineen. Antti tavotteli alle 1.30 alitusta ja Uuno ja Hanne maaliinpääsyä.

Sitte jo kökittii Antin kanssa Uunon puntti tutisten lähtöputken alla eturivin tuntumassa, Hanne vähän takempana. Lähtö oli normaali kovaääninen rytinä, joka aina mukavasti saapi ainaki Uunon veren ja adrenaaliannostuksen läikähtämään" yli, ja niin käi nytkin. Puolen kilsan kohilla eka vilkasu esijuoksijaan näytti 4:13 keskilukemia....heh...liijan kovvaa mäntii näille kintuille. Koitin jarrutella, mutta jarruttelu oli hijasta. Cervantesija laukottii tänne Torren puoleiseen piikkiin asti ja sitte pikkune alamäkipätkä rannalle päin Libertad'ille. Tuuli paikka paikoin haittasi ja sitte tultii rantapaseolle, Maritimolle. Siintä nilkutus jatku kalastajamökkijen ohitte Palmupuistoon.


Uunoilua. Kuva Jore

Palmupuiston suoran puolvälin kohilla käännyttii sitte vasurille Palmupuiston halki keskustaan päin. Siinä kääntöpaikassa oli Orkesteri vetelemässä vauhikasta mussiikkija ja tanssahtelemassa juoksijoijen suureksi iloksi.

Ylämäki ku saatii kinkattuu ni oltii jo Vesan mörskän vieressä ja jossaki 7km:n kohilla, ja mie olin saannu lukemat hijastettuu 4:40:een....ja tuntu aika pahalta. No siintä sitte kavuttii vielä muutama kortteli kylälle, ja sitte jo loivahkoo alamäkee.


Taulu- ja kinkkunäyttely. Kuva Jore.

Kohta jo sitte taas takasin Palmupuistoon ja alamäkeen. Siinä sain keskikilsavauhin 4:35:n lukemille, johtuen myös kovasta kannustuksesta kylän kapakkiloijen kohilla ja koko juoksureitin varrellakin. Sitte kalastajamökkijen ohitte ja oikeelle ylämäkeen ja vasurille js oltiiki jo maalialuveella ja ei muuta ku nilkuttamaa toiselle lenkille.

Eellä näköettäisyyvellä koko ajan juoksi Guardamarin rautaukko Mario, jota en viimeselläkään lenkillä kiinne saannu, vaikka kovasti himoittin. No paremmilleen ei ylleensä minkään maha.


Tanssahteluesitys.

Maaliin vyöryin väsähtäneenä, mutta hyvä oli, että sinne pääsin ja ettei mikkään paikka tällä kertaa repsahtannu totaalisesti.

Aika oli 1:36:37, keskivauhilla 4:38(oma kellotus), ja sijotus oli M60/F -sarjassa 2. Juostuja kilsoja kerty 20,885 ja Antin kellon mukkaan lähes samat lukemat.

Hanne juoksu taas kerran ykköseksi sarjassaan ja Antti pääsi reilusti alle tavotteensa kellottaen 1:28:47. Onnittelut molemmille!!!


Lissää tanssahtelua.

Täähän oli eka kerta kisa järjestettiin, ja Uunon kalenteriin kyllä tästä kisasta varaus tulee, jos maisemissa juoksukuntosena oon. Mahtava on kisapaikka ja järjestelyt pelitti mukavasti. Juoksijanpolsaki oli sieltä parhaasta päästä mm: Pikeepaita, shortsit, sukat, olutta, vettä, kauluri, banaani, omena, horitsosämpylä, sekä olut ja pizzalippu. Ykkössijasta oli lisälahjuksena myös "kinkku". Kisapaikalla esityksiä, hierontapalvelu ym. Ym. Kyselin mielipijettä myös Espanjalaiselta juoksijalta, jonka kommentit oli samasuuntaset. Pittää täytellä tuo kisojen arvostelulomake, joka tais jo eilen tulla postilootaan.

Elchessä ois ollu ens viikonloppuna puolikasta tarjolla, mut Uunon töppöset nyt on niin tutisevat, eikä rahkeet tunnu riittävän noin pitkälle jotokselle. Pakko on jättää välliin, ja sopivampaa lyhkästä en oo löytänny...no jatketaa raihnaamista mut ei rienata.

4 kommenttia:

 1. Faniosasto on ihmetellytkin, missä ukko luuraa. Palautuminen mitalikantaan onkin tapahtunut julkisuudelta piilossa kilpakumppaneiden yllättämiseksi. Ja melkein täydellisesti onnistuitkin (kinkkuahan saa aina kaupasta). Onnittelut täältä. T:Pate

  VastaaPoista
 2. Täällä on kääkkä luurannu, lähes samoilla nurkilla. No kertaalleen on mörskä vaihtunnu ja tilat ja kerrokset lissääntynny...heh...palautumista ei juurikaan ennää kuuskolmosella tapahu, ja mitalikantaanki eksymine johtu suurelta osin siintä, että oikeen ripijäkinttusia ei nyt mukana ollu. Isommat pojat on kyl sanonnu miulle, et kinkkuva saapi muuvaltaki ku kaupasta. Kuulemma voipi kysyvä ainaki liikenneympyröijen ja appelsiinitarhojen vahtiloilta, tuulimyllypuiston kuppeelta ja muutamista muistaki tunnetuista paikoista. Terveiset myös isukille meiltä molemmilta jos näköyhteyteen asti pääset.t:uuno

  VastaaPoista
 3. Congratulations,I run 23-4 the 1/2 Marathon from Pilar de la Horadada.

  VastaaPoista
 4. Hi Paulm! Many thaks for your congratulations. I had some difficulties and no competitions in 4 weeks. I was very pleased for my result after the rest weeks. I would, for sure, to come to see your running and hopefully podium ceremony? but we will be on that time already in Finland. I wish you good healthy and keep in touch!

  VastaaPoista