maanantai 29. elokuuta 2016

Veteraanien SM 10km, Tampere. 28.08.2016

 
Kauko voitti M65- sarjan mestaruuden.

Matti voitti M-60- sarjan mestaruuden.

Joukkuekisan M60- sarjan pokalistit.

Pari mestaria ja huoltojoukkue.

Mie alottelen otsikossa ilmotetun asijan setvimisen jo eilisestä illasta, ku Uunon kisavalmistelut ei ihan tötteröön männy tälläkään kertaa. Miehän palauvuin tuolta kolhoosimökkialuveelta savotasta ja katon teosta eilen aamulla. Onneksi lähin ajoissa. Muute oisin jäänny saareen tuulta pitelemään, jos lähtöö oisin iltapäivälle vejättänny. Niin kovaksi ylty puhallus.

Illansuussa ajattelin sitte kotona, että kipasen kaupasta hakemassa juomista ja pari panaanija evvääksi, ni ei aamulla tarvi missään toppailla. Ulko-oven roimasin kiinne avvaimia ajattelematta isommin, mutta kaupan eessä ajatus avvaimesta iski kiinne ottalohkoihin, mutta auttamatta liijan myöhään. Perhana...avaimet oli korsun sisällä ja ukko tien toisella puolella ulkona. Nokijalainen vasaraki oli jäänny korsun piironkin päälle tärisemään. Pikkuse pukkasi Veetyylijä ja tuskanhikijä pintaan.

No siintä ventovieraalta nuorisolta puhe-elintä lainailemaan ja soittelemaa ekaks myrskyn vankina olevalle Rouva-Uunolle js kyselemää jälkikasvun puhelinnumeroita, jossa meijän hätävara-avvain sijaitsi. Jälkikasvun sain kiinne, mutta siellä oli ottalohkoissa jokune pilsneri ja miun ei auttannu muu, ku lähtee lompsimaa vähissä vermeissä myrskytuulisessa säässä jälkikasvun korsulle. Hiki kuivu pinnoista, mutta Veetyyli pysy sitkeesti päällä.

Perille ku pääsin, ulkoovesta en sissää päässy, ja ei auttannu muu ku taas ventovierailta lainailla puhe-elintä ja sopan hämmennys jatku entisestää sakenevalla seoksella. No sitte jo pääsin sissää ja juteltii pitkät tovit Uunon karseista lapsuuven ja nuoruuven koettelemuksista.

Kauppareissu jäi tekemättä ja piponlainauksen jälkee lähin lompsimaa avvaimet ja hyvä mieli taskuissa kohen kotikorsuva säkkipimmeessä myrskytuulessa.

No aamulla sitte ripijällä tahilla kisavermeet kassii ja ulos sassii, ja ratsastelemaa Nipponin Rusinalla (tuttavallisesti Rosinantte) kohen Mansee. Tuon nimen etuosahan tullee valmistusmaasta(Japania), ja jälkiosa siitä, että sen jokahine kulma on rutussa, niinku omistajallaki.

Ekan pysäyksen hoitelin Kausalassa, ja tössimine jatku Uunomaiseen malliin. Painoin kahvi-näppylän sijasta vesi-näppylää, ja seurauksenahan oli, että vesi lirahti kupin ohitte ritilälle, eikä siitä veenpaisumuksesta loppuu meinannu tulla millään. Kassalla sitte ku kahvikupposeeni sokerit sekkaan sujahutin, jäi niijen ympärillä olevat paperit poistamatta, ja samanen tyyli, mikä ei onneks yöllä vaivannu, palasi päälle eilistä väkevämpänä.

Ajoissa olin Pirkkahallin kuppeella ja siellä jo Matti ja Kauko ja huoltojoukkue minnuu oli vastassa. Hoijeltii ilmottautmismuodollisuuvet nopijasti, ja verryttelemää. Kertaallee kierrettii lenkki kävellen. Sitte jo oliki aika alotella verryttely.

Ilma oli tyyntynny eilisestä myrskystä johonki parriin metriin sekunnissa, ja +17 lämmintä ja aurinkoki paisteli. Lenkki koostu parista vajaan kahen kilsan lenkistä ja kahesta reilun kolmen kilsan lenkistä. Ei isoja mäkiä.

Parin "harjotuslähön" jälkee päästii sitte siivuttelemaa hyvässä juoksukelissä. Alku oli Uunolla kuntoon nähen liijan kova, vaikka juoksu oli hyvin kulkevinaan, mutta niin viiletti kellokin. Uunon aika painu 44 minuutin huonommalle puolelle, sijotus oli M60- sarjassa 15. Ja takalauvotuksen takana ei montaa samanikästä ollu.

Kauko ja Matti hoiteli mallikkaasti oman osuutensa ja molemmat voitti sarjansa. Kauko M65 ykkönen, ja Matti M60 ykkönen. Molemmilla ajat alle 40 minuutin.

Poikijen ja huoltojuokkuveen hyvästä esityöstä johtuen Uunoki pääs mestaruusjuhlallisuuksista osalliseksi....voitettii M60-sarjan Suomen Mestaruus. Kiitokset teille siintä! Ja Veteraanolle ja muilleki Uunoo kannustaneille!
Enempää en nyt jaksa rutista.

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ:
http://www.kuntopirkat.fi/joomla/

KUVIA laitan TÄNNE :
https://drive.google.com/drive/folders/0B8G7pz8YvxM0NHhCVGR6UE5jRjQ

4 kommenttia:

 1. Onnittelut moninkertaiselle Suomen mestarille! Kevään jatkoksi tuli lisää.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Aimo, vaikka muijen ansijoo on nuo mitalit. Mukava siellä on kuitenki kisata, vaikka kello jo tikittääki melkosella vauhilla, ja aikaa saapi kulumaa tuollaki "pikamatkalla" tuhottomasti. Koitahan jaksella!

  VastaaPoista
 3. Taas Uuno vähättelee, ilman Uunoa ei meille mestaruutta ja piste :)

  VastaaPoista
 4. Siun ja Kaukon hyvien juoksujen ansiosta kolmas ois jo saannu viipyy reitillä lähelle 50 minuuttia. Hyvijä kelejä sinne.

  VastaaPoista