lauantai 20. elokuuta 2016

Saavan Hölkkä. 20.08.2016 Lieksa.


Mie valjastin Taavetista torstaiaamuna Nipponin Rusinan (Mazda 6, jonka jokahine kulma on enempi tai vähempi rutussa, ohjastuskuntoon ja ajelin tänne Lieksaan jälkikasvuja ja muitaki heimolaisia morjestelemaan.

Mukava oli eilen Hattuvaarassa rutista mukavia ja ryystellä pari motillista kahvija ja muistella männeitä vuoskymmenijen takkaa.

Parina päivänä on sitte jälkikasvun kanssa käyty vähä lenkilläki, ja paljo puhuttu paskoo, ehkä vaan suurimmaksi osaksi Uunon toimesta. Asijaaki on kuitenki myös puheltu.

Tännää oli sitte Uunolla tarkotus osallistuu Saavan hölkkään. Hölkän maasto on mainoksenki mukkaan "vaativa", niinku se onkin. Tännää hommaa vielä vaikeutti kaatosaje, mikä kuitenki vähäse helpotti ku kisa alko.

Matkahan on reilu 10km vaativassa ja vaihtelevassa maastossa. Lämpö oli sateesta huolimatta jossaki +17 asteen kantturoissa.

Sitte lähettii lintasemmaa sateessa kierros pitkin urheilykentän tartanija. "Kunnijakierroksen" jälkee lähettii pois kentältä ja jokivarren polkuloille. Heti kentän jälkee oli kymmenen metrin ossuus, jossa ois pärjänny paremmi uimaräpylöillä ku tennariloilla. Mie en kuitenkaa joutannu niitä jalkoihi vaihtelemmaa, eikä kukkaa muukaan.

Otin alun rauhassa, mutta tennarit sai mukavasti märiksi ja sotkettuu saveen jo riippusillan kohilla. Sitte alkokii jo se vaativampi osuus. Jatkuvaa pikkusta ja isompaa ja pienempää ylämäkee ja kinkamaa. Savikohilla muutaman kerran tennari lipsahti pahasti, mutta nurin ei tarvinnu kuitenkaa heittäytyy. Ohitin siinä yhen juoksijan ja toine eellä juoksija oli jo kahen tolpanvälin verran eellä.

No puolenvälin jälkee eelläjuoksija kuitenki tuli näkökenttään jo vähä lähempänä. Siintä mie kuitenki jo aikalailla sekopäisenä, sain vähä puhtija lissää.

Sitte jo tultii siihe jyrkän kallijon kohille, josta suunnistajaukko kyllä juoksemalla selvijää, mutta " kuuskolmone" "vähä" hittaammalla tyylillä.

Riippusillalla oltii jo eelläjuoksijan kanssa sammaan aikaan, ja loppu, reilut pari kilsaa oli melko tasasta ja miulla mäni juoksu melko ratevasti (3 viimestä kilsaa 4:10, 4:23 ja 4:10). Alkukilsat oli 4:24, 4:34 ja 4:55.

Sitte siinä oli pari juoksijaa vielä melko likkeellä, mutta kettää en ennää ohitellu enne kaikenpelastavvaa maalilinjaa. Toiseksi tulin M60- sarjassa ajalla 48:12, keskivauhilla 4:44. Matkaa kerty Karmeeseen esijuoksijaani 10,247km.

Mukava oli sitte rutista toisten samanhenkisten kanssa ja pytinki noukkija ja pistellä suut vielä makijaksi "arpavoittosuklaalla".

Kuvijen lattailu ei Uunolta nyt oikeen onnistu, ku miulla on männy sukset ja jalatkii ristii tuon Taivas Ajokanavan kanssa. Ne perhanat rajasi miun tallentelutilan 5:een Giga picseliin, paskaliin vai mihin se nyt oli, mutta perhananmoine vaiva, kaikkijen muijen vaivojen lisäksi siintä on Uunolle siunaantunnu.

Kiitokset kuitenki Lieksan sitkeille kisajärjestäjille, jotka kierti iteki lenkin. Nii ja mukaville muilleki immeisille. Ens vuonnaki luvattii kisa järjestää ja Uunoki mahollisuuksijen mukkaan koittaa tänne könytä.

Viikon päästä sitte sinne Tampereelle kääkkäurheilijoijen SM-kisoja juoksemaa, jos ollaa tolpillaa ja tolpat vielä pystyasennossa pyssyy?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti