perjantai 24. huhtikuuta 2015

Myötämäjessä tää päivä


Tänää pääs Uunoki vaihteeksi koko päiväksi "myötälaineijen" makuun. Aamulla "kuupan" nosto hetekalta ikkunan alareunan tasoo ylemmäs, tuotti silmille mukavan näkymän, vaikka aurinko ei vielä ollu noussukkaa. Näkymä oli valosa, ja Esterii, eikä sen persettä näkynny missää.

Hetkoseksi ku vielä hetekalle heittäyvyin ja uuvestaa kuuppaani kohottelin, aurinko paisteli pilvettömältä taivaalta vastarannalle....

Ylöshän se piti heti vääntäytyy ja muonaa huulijen välliin. Sitte rätit niskoille ja pyörä venhoon ja paarille kahville. Seittemän kilsan pätkä siitä vaan tuli, mutta sitäki mukavampi.

Venholla pyörä ja omaki ruumis saareen takasin, ja ketjusahan tankkaukseen ja kaatuneen koivun kimppuun.

Se karsittii ja pätkittii ratevasti, ja kottikärryillä pötikät halkomistehtaalle ja tehas käyntiin. Samalla otin tuohet talteen, ku se on lyömätön sytyke myöhempää käyttöö ajetellen. Puolet koivusta pilkoin ja pinosin, ja sitte piti lähtee kylälle asijoijen hoiteluun ja muonatankkaukseen.

Takasin ku rantauvuin käynnistin vähäksi aikaa halkomatehtaan ja sitte näytti aurinko olevan sillä mallilla, että oli aika männä saunalle ja alottaa sen lämmitys. Vettä kanniskelin ja haravoin ja toimittelin muitaki puhdetöitä.

Sitte saunaa ja rättilöijen pesuun. Rätit ja itteni ku sain pestyy, Kouvolan suunnasta näytti tulevan sade....heh...sopivasti kerkesin kaikki toimitella ja tuvalleki nilkutella ennen sajetta.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti