tiistai 30. joulukuuta 2014

Päreet kesti



Eilen veneilin lentovekottimella Alicanteen ja sieltä tänne roskisten kuppeella olevalle Epsanjan mörskälle.


Mukava oli neljän viikon mittasen ja vilposen Perslantijassa "talikoinnin" jälkeen tänne veneillä.


Eilen aamulla puol kuuvelta ylös, ja lyhkäset kalsarit, saman vaatekappaleen pijennetyt- sekä paksunnetut versijot jalkoihi ja päälle vielä toppahousut. Pari kommandopipoo, jotka etelliseltä pankkireissulta oli kaappiin jäänny päähän ja kahet tumput kätösiin ja toppasta ja muuta rättijä myös keskirunkoon ja naskalilenkkarit jalkoihi.


Sillä varustuksella lähin viimeselle viilistelyreissulle -22 asteen pakkaseen juoksemaan. Päreet kesti tuota riemua reilun kilometrin verran ja sitte koppuraksi jäätyneestä, huonon verenkierron omaavasta vasurikäjestä lähti pyssäytyskäsky yläkopan kautta jäätyneille kintuille. Siihen ja hyvin lyhyveen loppu tuo "viilistely" ja kävelin kävelykavun pankkiholville ja nostin taskuihini senverta satasija, että selvisin niistä huokuvan lämmön avulla mörskälle ja veneilyyn valmistautumaan.


Tunnin hieronta oli vielä Carolla, ja sitte Vantaan veneaseman suuntaan.


Veneily ja muukin mäni mukavasti ku oli mukavata matkaseuraa. Penkkiriville sattu nuoripari vauvansa kanssa ja Uunon matka sujahti mukavasti Kolumbian asijoista kysellessä ja pikkusen touhuamista katellessa.


Perslantijassa tahto Uunon talikoitavat lantaläjät vaan kasvaa. Pari läjää ku sai talikoituu ja lannat levitettyy tuli jokaista talikoitua läjää kohti pari uutta läjää. Nuo läjät jätin suosijolla kesäsateijen leviteltäviksi, ku muihin mahollisiin levittäjiin on kontaktikatkoksija, eikä Uunon onnettomat korjausyritykset oo onnistuneet millonkaan.


Tänää aamulla oli mahtavata ja pontevaa herätä pilvettömältä taivaalta paistavan auringon paisteeseen. Hilppasin lyhentelemään vuokravelkojani Zarikon toimistolle ja takatullessa jalat veti miut aurinkoisen satama-aukion ja rannan kiertotien kautta mörskälle.


Iltapäivällä käin La Matan ja Pinomarin suunnilla tiistaipyöräilemässä hiljasella vauhilla. Huomenna hulinoijaan Crevillenten suunnilla kisoissa.

2 kommenttia:

  1. Moro Uuno ! On kyllä kertakaikkisen mahtava ja fiksu tapa viettää ansaittuja eläkepäiviä noin.Terveyttä ja Menestystä Uudelle Vuodelle 2015 !
    t.Iltalenkki Team

    VastaaPoista
  2. Moro vaan...ja koko Tiimille Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta ja kiitokset Kausalan kisan kannustuksesta....ilman ois jäänny Auvo ottamatta kiinne. Myö ollaa tässä jo valmistautumassa kisaan lähtöön....

    VastaaPoista