sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Oulun Terwahölkkä ja Veteraanien SM-Maraton 25.05.2013, tulokset, kuvia


Perjantaiyöksi oli varattu Oulusta Nallikarin Campingalueelta mökki lauvantain puolimaran juoksemista silmälläpitäen.

Lämpötila oli +20 kantturoissa ja täysin aurinkoinen ja tuulta 4m/s juoksun aikana. Minnuu ennakkoon tuo lämpötila kyllä hirvitti.

Olli ja Petri oli kovasti kiireisijä noijen kisojen järjestelyijen takija, mut onneksi nähtii sentäs. Olli käi vielä kisa-aamuna pikasesti mörskällä jutustelemassa.

Takkusaa ja työlästä oli taas Uunon juoksuvalmistelut suuren mukaan otetun romumäärän takija. Aamulla käin kuitenki pikkusen herätelenkin heilumassa ja vähän "venymässä" rannan tuntumassa.

Tuntija ennen oman "toimituksen" alkuva verryttelemää ja pisulle lähilepikoihin. Olin jo parin kilsan päässä lähtöpaikalta, KU oivalsin, että miun kätösistä puutuu pakolliset "nitropurkki", jossa miulla on hedelmäsokerija ja lääkepullo, mihin lirahutan millon mitäki litkuva, Jolla kisan aikana suutani kostuttelen.

Tuli pikkune paniikki TAAS päälle, sontaaki rupes vielä suolenpätkästä esiin lykkäämään ja auto oli leirintäaluveen respan eessä ja avvaimet kateissa olevalla Rouva-uunolla.

Tää koko tänkertanen sotku johtu siitä, että Olin pakannu purnukkani väärään kassiin ja olemattoman muistin varaan EI pysty enää mitään sälyttämään nykysin.

No kyl Mie sain nuo ongelmat ennen lähtövä viel ratkottua ja suolenki tyhjennettyvä. Muta-Markun kanssa muutama sana vaihettii KU verrytellessä kohattii ja sitte tarttiviivoille.

Oma tallustukseni oli alkumatkasta todella vaikijaa ja epäilys kalvo takaraivoani ja aurinko paahto lätsän alla olevaa kaljuani ilkijästi. Vauhti oli kyl sopivaa 4:26 korvissa olevaa. Koko aika ohittelin liijan kiivaasti lähteneitä.

Ekan kympin jälkee KU tultii Joen toiselle puolelle, jouvuin ilkijästi keulille ja Tuuli oli vastanen ja peesimahollisuuvet oli liijan kaukana eessä. Tuntu toivottomalta juoksu ja vauhin pito.

Sitte kuitenki oli välissä myös myötälepätkijä ja niissä sai keskivauhin pijettyvä entisellänsä ja vähän kiristettyäki. Takana huohotti koko ajan nuorempi ohittamani Kaveri.

Viijen -kuuventoista kohilla usko alko palautumaan, koska en viekäkään ollu sipannu ja tuntu, että tästä selvitään maaliinkin Asti.

Eessä oli kolmen miehen porukka, joista yks oli samanlaine kaljupää KU Uunoki ja toinenki jo Uunon ikäsen näköne. Niitä kiinne yrittelin ja sainki.

Sitte siitä yritti se toine M70 sarjan Matti Väänäseksi osottautunnu karkuun ja Uuno säntäsi peesiin. Siinä tultii sitte se viimene suoran Pätkä perätysten ja lopulta Uuno veteli rinnalle ja ohitte.

Loppuha oli sitte viimesessä lepikko-osuuvessa Edenin takana yhtä irvistelyvä ja pinnistelyvä maalilakanan saavuttamiseksi. Siinä EI tarvinnu kettää ohitte laskija. Keskivauhiksi tuli lopulta 4:23, Eli Sama mikä oli Haminassa.

Matti Väänänen juoksi uuden M70-sarjan puolikkaan SE:n 1:34:15. Kovasti Matille Onnea!

Uunon pinnistys riitti nyt kolmanteen sijaan M60-sarjassa. Tuiskun Kauko oli selvästi ykkönen ja Matti Päivärinta kakkonen. Pojat oli ihan omaa luokkaansa Tässä sarjassa.

Veteraanien SM-maratonilla Sanna Kullberg voitti N35-sarjan.

Muta joutu kisan keskeyttämään M40-sarjassa. Harmi homma...kaikki piti olla kohillansa. Marttisen Pasille kävi Sama homma M45-sarjassa, jonka voiton nykäsi Teppo Ronkainen ja kolmoseksi tuli RDS:n Jyrki Ilvesluoto.

Hansi Kitti oli 4. M45 sarjassa ja Hansille ja Heidille onnittelut muustaki syystä.

M50-sarjassa Huhtalan Petri juoksi kolmoseksi ja neloseksi Lehkosen Kari. Pari kertaa oon päässy Karin maaliintuloa maratonilta näkemään, ja epäselväksi EI kellekkään OO varmaan jäänny, onko Mies tosissaan juossu!!! Sieppi Erkki RDS oli 6. ja Hannula Risto RDS oli 8. ja Sakari Arkko 10., mikä oli varmaan Sakarille pettymys?

M70-sarjan voitti Aulis Kilpeläinen

Puolikkaalla Veli-Heikki nykäsi voiton Yleisissä miehissä.

Naisten ylleisessä sarjassa kakkoseksi juoksi RDS:n Elli Hemminki ja kolmoseksi myös RDS:n Anni Hemminki.

M40-sarjan voitti Arvi Kolehmainen ja jatkaa juoksijasuvun perinteitä.

M50-sarjassa RDS:n Lasse Koivuniemi oli 12. ja Pentti Haanpää 18.

Miesten 10km:llä Torren kävijä Antti Männikkö oli 5. RDS:n Sami Välimaa 7.

Naisten 10 kilometrillä Johanna Peiponen otti omansa.

TÄÄLTÄ löytyy tulokset.
TÄÄLTÄ lötyy kuvia kisasta.

Oululaiset hoiteli kisat läpi mallikkaasti. Mukava oli jutustella ja käyvä "keskisuomessa" ja yritellä iteki kiiruhtaa omalla vauhillani...

Kylässä oltii Pateniemen nurkilla ja kovasti kiitoksia kestityksestä. Nytte on ajeltu puol Suomija lävitte korsulle ja takalauvotus puuduksissa hikisen ajopäivän jälkee valmistauvutaa hetekalle levähykseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti