maanantai 29. huhtikuuta 2013

Varsin rosmon näköne


Uunon ei kannattasi tällä turpavärkillä ja näillä varusteilla rosmoilemaa ruveta, Se tuli taas monennenko kerran tänäki aamuna todeksi todettua.

Käi nimittäi sillee, et heti aamusta pikkusen kuntopyöräsatsin jälkee aattelin viijä lahjasatulan Analle suvigummijen vaihatukseen.

Painelin ulos hevospelini kuppeelle ja rupesin vetovekottimeen istuttelemaa tellinkijä, jossa Sitte lahjasatulan saapi asijanmukasesti ja laillisesti pyöräkorjaamolle haalattuva.

Miehän olin pikkusen kevyesti pukkeutunnu ja sontakengissäni huutelin etuovelta Rouva-Uunolle, jotta viittisikö miulle nakata sen 5 euron Carrefourin toppatakin ja Torresta saamani kaulavekottimen, jota mie pitelen latvuksen suojanani. Sen mukavasti saapi myös korville siellä olevija läpyköitä suojaamaan.

No Rouvahan ne sieltä hiissasi miulle ja mie ne nakkelin ylleni. Sitte lähettii vanhaa tietä Valkealan kirkon ja Anan suunnille.

Ajelin hissukseen niinku kohta eläkkeelle jäävän kuuluukin pikkusen ehkä alinopeutta. No eikö siinä heti sen pikkutien alkupätkällä tullu Mustanpuhuva maija vastaan.

Vaistonvarasesti ja suoraa selkäytimestä Uunon toine jalka kytkimelle ja toine jarrulle, vaikka nopeus oli vaan jossakin viijenkympin kantturoissa.

Huokasin helpotuksesta ku mittarii katsahin ja jatkettii Sitte köröttelyvä samaan rauhalliseen malliin.

Reilu kilsa ku päästii siihe joen törmän liki, eikö perhana samane Mustanpuhuva oo perässä siniset valot vilkkuen ja punane valo kojelauvalla kiiluen.

Muutama aika sittehä mie niitä ajelutin usijamman kilsan perässäni, ku en älynny taakseni vilkuilla. Nyt muistin, että jos punasta näkkyy silmissä, sillo pittää topata ja Nii teinkii.

Mustan puhuvasta alko Sitte lompsija nuor polliisimies rensselit ja pillit käsissä kohen hevospelijäni, ja mie kohtelijaasti veivuutin etuluukun valmiiksi auki.

Mie kysäsin heti, että mitä nyt tuli töpättyvä? Taapeli sano, että ei mittää, on ihan rutiini tarkastus, mut rekisteriote ja kortti Pitäs kaivaa essiin ja kokastaa samalla että alkaako pilli viheltämmää ja tökkäsi Uunon karvakuontalon alle vihellyspillin ja käski siihe puhaltaa.

Rouva- uuno kun ja on vitsi-ihmisijä tokasi, että sen takija pysäytitte ku onhan Se VARSIN ROSMON NÄKÖNE tuo kääkkä.

Taapeli mäni naamaltansa toisen väriseksi, mitä alussa oli ja Rouva-uuno ilmeisesti osu ihan asijan ytimeen. Sano Sitte hätäpäissään, että ei siks, vaan ku syntymävuos oli 1953 ja myö katottii, että on niin nuoren näköne...heh minnuu alko hymyilyttämmää kanssa ja sanoin rouvalle että siinäs kuulit.

Sitte Taapeli vielä jotaki takapenkillä rötköttävistä polkupyörän kesäkummiloista tokasi ja toivotteli hyvää matkaa ja päivän jatkova.

Samoissa vetimissä ja samalla turpavärkillä oltii sillo keväällä Torressaki liikenteessä Ollin kanssa, ku espanjanki miliisit meijät toppasi kesken kauppareissun kotimatkaa...heh.

Jos totuuvessa pysytää, ni Kyl mieki miliisinä toppaisin, jos vastaava yhistelmä ja kuski alinopeuvella syrjätiellä vastaa köröttelisi....

JA MAHOTTOMAN HYVÄ ON, ETTÄ KONNIA JA UUNOOKI KATELLAA PÄÄLLE, ETTEI NE IHAN PÄÄSE RIEHAANTUMAAN.

4 kommenttia:

  1. Olihan hauska kirjotus, vieläki nykii suupielii!

    VastaaPoista
  2. Joo, minnuu on ja koko tän päivän tuo homma Kyl hymyilyttänny. Tullimiesten kanssa on ihan sama juttu....heh...kymmenet kerrat oon ollu syynissä millon likasija kalsareitani on koirat nuuskinnu ja millon tullaushenkilöt niitä levitelly.....rikos ei kannata (ainakaan Uunon tekemänä)...

    VastaaPoista
  3. Voin todistaa että kun uunon kanssa olen reissussa ollut ei yhtäkään tulli tai muuten virkavallan asemaa ole ohitettu etteikö uuno olis vähintäänkin kuulusteluun joutunut, useimiten kuitenkin jonkimoista käsikopeloa tai jotain porttia ympäri juoksutettu.
    Niin kerran muuten taietiin Kouvolan juna asemalta päästä pelkillä pitkillä katseilla ja vahvoilla sisäänpäin hymyilyillä läpi.Mutta silloin minä taisin olla se joka pani parastaan..

    VastaaPoista
  4. Heh....joo Se juna-asemahomma tais suurelta osin männä siun pikkiin....ja onhan niitä ollu monia muitakin, jossa sieki mukana oot "saannu" olla. Se välilskujutyuki, jossa ooteltii kovassa kiiressä laukkuja vika hihnalla ja lopulta ajauvuttii kansainväliseltä puolelta pois tykkenään. Ja senhän arvasi, että tullaushenkilöstön kanssa tullee hankaluutta. Tää tais Kyl johtuu taas pelkästään Uunon oivalluksista.....mut jatketaa vaan tällä "hyväksi" mut välillä melko työlääksi todetulla linjalla....

    VastaaPoista