sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

VII Carrera Popular Jacarilla 5k 10k. 26.3.2023

Juoksijajoukkion karsinointivaihe.

Vesa oli ystävällisesti pyytänny Uuno-poikaa kattomaan Jacarillan kisaa. Olisin yritelly kyllä kisapaikalle Kankeella ja lähtenny jo aamutuimaan liikenteeseen sytkyttelemään tuonne suuntaan. No helpompi Uunolle tää vaihtoehto.

Vartin yli kaheksan lähettii mörskältä Litlin takanta liikenteeseen. Aurinkohan oli jo noussu ja läheisen teollisuusalueen diskojytinäki just loppunnu. Nuoriso jaksaa. 

Oltii reiluu tuntia ennen lähtöö Jacarillassa, ja auton parkkeeraus ei tuottannu ongelmaa. Torsaalienjakopaikallakaan ei vielä tungosta ollu, ja alkutoimet ja juoksijan polsa ja muu alkutoiminta saatii helposti setvittyy.

Torsaalijonossa...

Vanha sotaratsu Norberto oli taaskin paikalla, niinko lähes aina. Rodillat, Caderat ja Agileeran jänteet siinä käytii läpi, ja todettii, että se perhanan vanhuus on pääsyy raihnasuuteen ja aina hidastuvaan hiippailuun.

Kelihän oli kuivan kuumakka,+25°C varjossa, ja auringossa vielä enempi. Tuuli oli aisoissa, eikä sadetta näkynny missään, vaan polla paahto lähes pilvettömältä taivaalta polttavasti. Matkoinahan oli joko 5km tai 10km, ja lähtö yhteislähtönä. Kymppi juostiin kahtena lenkkinä maaliviiva kertaalleen ohittaen puolivälissä. Ajanottovirma oli Chiplevante. Viimene juoksusarja oli 65, johon sarjaan ois päässy satavuotisetkin. Kattelin lähtölistoista, että vitosella oli n. 550 juoksijaa, ja kympillä n.350. Kuuluttaja kuulutti yli 800 lähtökuulutuksessa.

Poika varjoisella lähtökujalla.

Kipastii ennen Vesan  verryttelyy paikalliseen kahviteriaan kisakahveille. Vesa otti "soolon" ja mie "konletsen". Teria oli ihan täynnä juoksevia ihmisiä, ja yks Uuno siihe vielä päälle.

Vähäsen aikaa kateltii ihmismassojen kasaantumista paikalle, ja kohta Vesa lähti verryttelemään ja valmistautumaan hikiseen urakkaansa. Mie käppäilin kisa-aluveella tappiomieliala päällä, niskat kyömyssä ja muutenki suupielet ja tennarit vinossa. 

Hilpijä CorreBirrasin olutjuoksujoukkue.

CorreBirrasin juoksijajoukkio otti joukkuekuvaa, ja palkkasivat miut edullisesti ilmasiks räpsimään kuvia, ni pääs kaikki kuvaan mukaan. Niillä ei tässäkään kisassa juoksu ollu pääasia, vaan mukava riehakas ilakointi, ja johan tuo seuran nimikin siihen suuntaan myös viittaa.

Kuuma oli ootellessa.

Sitte jo koitti lähtöhetki, ja juoksijoita patisteltii kovenevalla äänenpainolla lähtökarsinaan. Vesa vallotti lähes piikkipaikan läheltä maaliviivaa.

Tykit tykitti kiiltopaperia tonnitolkulla ilmaan, ja monen tonnin painonen juoksijamassa lähti rivakasti liikkeelle. 

Vitosen voittajan ( Jose Perez Torres) maaliin tulo.

Reilun varttitunnin päästä jo vitosen juoksijoita alko tulla maaliin. Sieltä kirmasi Vesakin vitosen viisaampana ja vähän väsyttiki. Uuno töllisteli vitosta tyhmempänä aijan väärällä puolella kortisoonilla kyllästetty nahka ja paksu pusero hijestä märkänä.

Vesan maalilaukka.

Vesku aijan oikialla puolella, Uuno väärällä puolella (ei kuvassa).

Sitte käytii kattomassa tulostaululta tuloksia. Ei ollu vielä tullu, mutta kohta tuli. Vesa joutu nyt yli-ikäsenä kirmaamaan nuorison sarjassa, ja oli sijalla 8. M55 sarjassa, matkana 5km.

Siintä sitte pikku hiljaa hiiviskeltii autolle ja kohti Torreviejaa ja uusia vaikeuksia....heh. Kiitokset Vesalle mainijosta seurasta ja kyyvistä, ja onnittelut kisasta.

TULOKSET löytyy TÄSTÄ.

3 kommenttia:

  1. Ei hitto, eihän tuossa mun touhussa enää toimi edes normaalit fysiikan lait! Olen muka menossa eteenpäin (ja maaliin pääsinkin niukinnaukin tulosluettelon mukaan), mutta kuvassa olen kaatumassa selälleni!

    VastaaPoista
  2. No joo, kieltämättä vähän Vainiomainen takakeno ainakin tässä kuvassa. Ainahan mie kyl koitan valkata "parhaat" kuvat julkastavaksi...heh. Niinku tuo aitakuvaki. Vysiikka on merkillistä joskus.

    VastaaPoista
  3. Selvä jarrutusvaihe jo meneillään.
    Ikävähän se on jos kisan maaliin ei menoa saa pysäytettyä, ja löytää itsensä lähikaupungista.
    siinä jää silloin maalibanketin tarjoilutkin käyttämättä.

    VastaaPoista