keskiviikko 15. maaliskuuta 2023

Pantterin tuuraaja


Alkaa pikkuhiljaa käymää työstä tää Uunon pantterintuuraajan homma. Nyt on saannu kuitenkii oman nahkan kehiteltyy lähes pantterin nahkaa vastaavaksi. No seuraava rojekti liittyy noihin plänttijen väritykseen. Se ei vielä vastaa pantterin nahkassa olevia plänttejä. Tummemmiksi pitäs saaha pläntit vielä ja paljon. Nythän ne on vasta ruskianpunasia, ja pantterilla pläntit on lähes mustia. Eikä näillä plänttijen väreillä oo ollu vielä mahollista kysellä lähistön elukkatarhoista pantterintuurauspaikkaakaan.

Jotkuuhan on turvautunnu tässä pantterintuuraushommassa myös tatuointiin, mutta Uuno kannattaa ilman muuta luonnonmukasempia konsteja. 

Kovastihan tuo Uunon nahkan muuttuminen on kiinnostannu Quironin saluunan asiantuntijoitaki, ja siellä on rampattu tiuhaan. Osa ramppauskäynneistä on myös liittynny Uunon muille antamaan konsultaatioapuun.

Nyt näyttää vähän siltä, että Suomen päässä Sekuritas- komppanian (Compañia de Seguros) maksukyky tai -halu alkaa hiipumaan. Vakavaraisia yksiköitähän nää suomalaiset Sekuritas- komppaniat kyllä pitäs olla, ku sinne Uunoki on useita kymppitonneja syytänny roposiaan elonsa eri vaiheissa. Tietysti ainahan on mahollista, kun rahasta on kyse, että mänee sekalle omat rahat ja vieraat rahat, ja ne holvit, missä Uunonki pennoset pitäs olla, ammottaavat tyhjillään.  

Saluunan asiantuntijat oli sitä mieltä, että pläntit saahaa oikijan värisiksi kortisoonipastilleilla ja -vaksilla (pastillas de cortisona, crema de cortisona). No niitä oon alkannu mättämää suoliston täytteeksi eilisestä lähtien. Saa nähä mite kääkän käypi tässä plänttijen värin muuttamisessa?

Vähä tuskasa homma on nyt tää kortisoonijuttu, ku kelit on kuumentunnu, eikä Uunon kärsi nyt aurinkoo saaha vaksattuun nahkaan yhtään, vaan pitää painella pitkähihanen pomppa päällä kaiken aikaa pilvettömän taivaankaaren alla, ja välillä on hikikii.

Aamu ja aamupäivä oli kyl tänää melko mukava, kun kattelin Saluunalle mänevällä sillalla tuonne Orihuelan vieressä olevan "kamelinkyttyrävuoren" suuntaan auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta....pulukopeilla huikkasin "Hyvät Päivät" pappaköörille, ja muutaman kilsan jopa juoksinkin pätkissä. Eile oli kyl vieteristä veto tykkenään kateissa. 

Uuno jatkeskelee täällä nahkansa plänttien värjäystä, pyykinpesun ja pyöräilyn merkeissä. 

2 kommenttia:

  1. Tervehdys, loko pantterikuvio vaalenee, vai oletko jo muuttunut neekeriksi+
    Uusi Costa blanca lehti oli ilmestynyt, oli tietoja reissulla tutuksikäyneestä Quironin sairaalastakin.
    Täällä täyttä talvea lumimäärät eikun lisääntyy, ja yöpakkaset kipuaavat vielä yli -20 asteenkin, pohjosempaan Lappiin lupailtiin ensiyöksi reilusti yli -30 astettakin.
    En ole saanut vielä tuota hiihtolenkkeilyäkään käyntiin, mutta liityin kuntosalin käyttäjäksi, pitää yrittä jotain reeniä tuohon ylävartaloonkin saada, kohta ei jaksa enää kahvipannua nostaa, ja kun kotona ei tule tehtyä ylävartalo reenejä, jos paremmin kuntosalilla viitsisi.
    Vaikka ei kai se taida reeni niihin lihaksiin vaikuttaa, kun hermotus ei oikein lihaksia hermota, mutta saahan sitä yrittää...
    Onko kisoihin katselijanpaikaa tarjolla ensiviikonvaihteeksi?
    Seppo ja Irma lupasivat tulla tänään käymään, (kakkua luvassa).
    Silleen menee, yritän totutella näihin olosuhteisiin..

    VastaaPoista
  2. Joo jo kolmen pilerin jälkeen alko pläntit vaalenemaan...kyl se ihottuma hävinnee näillä myrkyillä ehkä kokonaan? Hyvät on täällä ilmat ja lämpenemään päin. Ei oo vielä katsomopaikkaa, mutta Jakoavain-paikkaan pääsis kyl pyöräkyydilläkin kattelemaan. Ehkä persukset jo tuon matkan kestää? Juoksulenkkiäkin on joka toinen pvä yritelty...pätkissä. Jakselemista...kohta kesä ja parivaljakolle terveisii! T.uuno

    VastaaPoista