torstai 31. lokakuuta 2019

Helloviiniä

Helloviini-aamu valkeni säkkipimijänä, mutta lämpösenä myös Uunolle.

Tänää on kuulemma Helloviini, jossa lapsoset tekee kepposia, ja niille syötellää karkkia. Uunoo ei tää taija nyt juuri hetkahuttaa muuta, kun normiaikoihin hetekalle illalla?

Kylällähän ois kulkuetta ja monenlaista naamijointia ja muuta karnevaalii varmasti tarjolla, mutta viimesen viikonvaihteenkaan kirmailuista ei oo vieläkään ihan täysin toipunnu.

Kurkku tuli ekaks kipijäksi, sitte yskä, ja lopuksi nuha. Eilen vielä mietiskelin, ja olin jopa varma, että en lähe ees "bolsaa" hakemaan San Javierista, saatikka juoksuun osallistumaan. No tänää vähän oon jo tullu toisenlaisiin mietteisiin olotilani jo vähän kohennuttua, mutta kyl se vielä voi taas ohentuakin nopijasti.

Kolmas lenssu jo puolen vuoden sisällä pistää jo miettimään...no hauvassa on sitte kyl tämmösiä asioita aikaa miettiä vaikka koko siellä oleskelun ajan. Voipi olla pitkähkö aika? No sitäpä aikaa ei taija kukkaa varmuuvella tietää?

Eilen jo mentaalisesti tein pitkähkön kävelylenkin, mutta se jäi menttaaliasteelle. Hetekka otti omansa jo alkuillasta ja veti Uunon vatupassiasentoon aikasin koko yöksi.

Aamulla sitten viijeltä ylös, ja taas palasin tuohon mentaalikävelyyn, jonka sitten sain toteutusasteellekin vietyä. Lompsuttelin Pariisia alaspäin ja käin Kahvillassa kahvilla. Siintä pitkin rantaa keskustaan.

Kuranen ranta oli ihan täynnä pessimistejä, jotka uskollisesti jaksaa ootella sateen tuloa varjojensa alla, mitä uunompi ei jaksa ymmärtää. Sajettahan voi helpommin ootella mörskällä, eikä tarvihe rantaan viritellä sateenvarjoo, ja siellä kökkiä sitä oottelemassa.

Aurinkoo jos taas haluvaa otella, voipi senkin tehä helpommin ilman tuota sateenvarjon viritystä? No eipä näitä Uunonkaan hommia kaikki taija aina ymmärtää...heh...enkä aina mie itekkään.

Päätavote oli tällä retkellä kuitenkin käyvä kaupassa läskin ostossa, koska huomenissa puotit on kiinne. Pyhät miehet, vai oliko ne vainajat, jotka viettelee päiviään, ja sillon ei oo soveliasta markkinamiesten eikä muijenkaa tehä kauppojansa.

Keskustasta jatkoin lompsimistani Apollolle, jota pitkin jatkeskelin Cortes Valenciaanalle. Poikkesin Centauron toimistossa hetkosen jutustelemssa auton vuokraamiseen liittyvistä kommervenkeistä, ja jatkoin lompsimista eteenpäin.

Kauppareissu, 9km.

Ennen Litliä olevan Patinkasvatuslaitoksen ikkunasta näin kun kävelymatolla terveen nököset ihmiset talsi ykstoikkosesti mänemää....heh...tämmösellä ilmalla???? Lämpötila +25, lauha tuuli puhalteli, ja kävelyilmaksi ihan mainioista mainioin! Paljon on Uunolla vielä opittavaa nykyelämän mänöstä...tuskin kaikkea tuun oppimaankaan ikänä, kun käsityskykyni on rajallisista rajallisin.

2 kommenttia:

  1. No nyt kyllä jaan Uunon ihmettelyn aiheen tuossa viimeisessä kappaleessa! Minunkin käsityskykyni on tuossa asiassa osoittautunut aika rajalliseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyl mie sen käsitän ja ymmärrän hyvin, jos ulkoset olosuhteet on semmoset, että "ulostautuminen" on vaikijaa, mutta ihan mainijossa ja sateettomassa kesäkelissä...sitä ei voi käsittää.

      Poista