sunnuntai 4. helmikuuta 2018

I Carrera y Marcha ONG Cirugia Solidaria 10k, Murcia

Pyörä vaihtu Pösökyyviksi sammakkohenkilöijen takija. Kuva Murcian Jardin del Malecon puistosta.

Tännää oli vähävoimasella voimakaksikolla ohjelmassa kilvanjuoksentelua Murcian "kylällä". Ennenku tähän toteutukseen päästiin, oli hämmennettävä monenlaista soppaa ja sotkettava monenlaista soussia. Valmisteluita oli tehty huolella, ja erilaisia vaihtoehtoja pohiskeltu päissämme päivätolkulla.

Ilmoittautumiset oli tehty tällä kertaa ajoissa, mutta pelipaikalle pääsy oli nyt ongelmallinen. Alkujaan oli vahvimpia vaihtoehtoina pyörällä sotkenta, ja autopussikyyti. Niistä molemmista kuitenkin luovuttiin, ku sammokkomiehet ja -naiset oli ennustellu Murciaan tälle päivälle rankkoja vesi- tai lumisateita.

Autopussikyyti ois vaatinnu mörskän tilauksen, ja siinäkin vaihtoehdossa ois satavarmasti perspuolet kastunnu ja alaleuvat vapissu usijampaan kertaan, ennenkuin sieltä ois mörskälle takasin selvinnyt. Niinpä valittiin pirssin vuokraus. Miehän oon joku kerta ollu avustajana, tulkkina ja nulkkina toisten vuokrapisneksissä, mutta nyt se oli meille eka omakohtane vuokrausoperaatijo.

Perjantaina hölkkäiltii kaatosateessa Centaurin toimistolle pisnestä tekemää, ja esisopimus tehtiin B-luokan auton tai ehkä kottikärrijen vuokraamisesta. Varmuutta ei vielä ollu mikä sieltä tullee. No eilen sitte puoliltapäivin mäntii kattomaan, mikä oli vuokrattu, ja ilo oli suuri, ku voimaton voimakaksikko sai allesa uunituoreen Pösön kottikärrijen sijaan. Hyvä oli myös se, että nimessä ei ollu yhtään L- kirjainta. Se ois saattanut poksahuttaa Uunon viime kesästä saakka liijan pinkeenä olevat ottasuonet puhki, ja siinä ois sitte loppunnu Uunon kaikki pisnekset yhdellä poksahuksella.

Pirssillä sitte suoritettiin testiajo Guardamariin kahville, ja tilailtii espanjalaiset tortillat siihen lisukkeeksi.

Ola ja Pösö Guardamarissa lauvantaina.

Eilen oli illalla pakkailtu kasseja iso pino valmiiksi jääkauven ja muijen sääilmijöijen ilmaantumisen varalle. Tilaa kun Pösössä oli kahelle kääkälle ruhtinaallisesti. Lähettiin matkaan nyt "ajoissa", ja elektroniikka-arsenaali oli myös kookkaan puoleinen, joka mukaan otettiin.

Mäntii Montesiinosin, Bigastron, Hurcillon, Arnevan, Aparecidan ja Santomeran kautta, ku aikaa oli olevinaan rutosti. Miliisit piteli ratsijaa normipaikassa Mercadonan jälkeisessä risteyksessä, mutta myö selvittii pelkillä Olan ja Hyvän Diaksen sanomisilla ja matka jatku. Siinä se rutosti oleva aika kuitenki sitte valu käsien läpi, ja tuon Pösön Nuvikaattorin opiskelu oli jäänny kaksikolla nollan tasolle, ja viimenen niitti oli se, ku mukana oleva, Uunon ja Huan viemä laite ilmoitti, että ei suostu yhteistyöhö, eikä vie meitä mihinkään ilman nettiyhteyttä...voi perhana...reilut kolme varttii aikaa kisan alkuun, ja myö roplataa suuren kaupungin toisella laijalla hengettömiin Nuvikaattoreihi henkee, ja numerotki pitäs vielä jostaki keritä löytää. Nytte oli jo kiire...siintä tehtii pikane päätös summittaiseen oikijaan suuntaan mänöstä ja Pösön rengas laulamaan.

Pystiporukoita seremonijoissaan.

No kyl se sieltä kohta löyty Jardin del Maleconin puisto, jossa kisapaikkaki vilahti, mutta parkkipaikkaa ei mistään, ja niinpä ajauvuttii pois puiston luonta ja isolle, isolle sakkokierrokselle. Sieltä taas käsikopelolla puiston reunaan ja etiskelemää sivukortteleista Pösön mittasta tyhjiöö. Sopiva tyhjiö löyty, mutta siihe pysäköimine oli nyt vähäse riskaapelija. Jöötä parkkipaikalla piteli joku muuta kieltä ku espanjaa kotikujakielenää puhuva jengi. Yks jengiläisistä tuli meitäki jututtelemaa meijän siinä kovalla kiireellä söhlätessä kisavermeijen kanssa.

Pösö tiukasti säppiin ja kevyttä kenttähölkkää puistoon etiskelemää numeroo. No se kävi kähevästi ja takasin taas kevyttä kenttähölkkää. Siinä tais olla nyt kääkillä mustavalkolinssit päissä, ku ei saannu erotettuu liikennevaloista ennää punasta ja vihrijää. Takasin Pösölle sitte pisulle ja kevyehkö kisavarustus päälle ja viis minuuttii aikaa lähtöön....heh...kerittii tarttiin.

Väsynyt voimakaksikko urakan jälkeen maalilinjan paremmalla puolella.

Vettä eikä meeteorittisajetta kuulunnu, eikä näkynny meijän koko Murcian vierailun aikana. Kisailma oli mitä mainijoin n. +7, pilvinen ja täysin tyyni keli. Reitistä n. puolet oli asvalttija ja puolet hiekkatietä. Kympin mittanen reitti oli ylipitkä. Uunon kellon mukkaan 10,771km. Uunon juoksu kulki nyt paljo paremmi ku Elchessä, vaikka henkisesti oli raskas kohta, ku huomasi, että kympin matka on jo täysi ja maali alkaa uuvestaa loittonemaa.

Myöhän oltii nyt molemmat yli-ikäsinä sarjassa M45 (VetC). Olli paransi juoksuaan myös Elcheen verrattuna ja oli tässä nuorisosarjassa sijalla 5. Uuno oli sijalla 8. samaten parantaen myös juoksuaan, niinku sika säkissä.

Siintä kateltii palkintojen jaot viimoseen piikkiin. Syötiin juoksijoille tarjolla olevia muonia, ja kävästii myös kahen kaljan loukussa. Sitte lämpsittii puiston läpi Pösön ja jengiläisten tykö. Ne avusti meijät omakätisesti ulos parkkiruudusta ja Pösön keula johonkin suuntaan. Nyt ei ollu suunnalla väliä, mutta vähän oli Orihuelan suuntaan yritystä. Sinne myös lopulta ajauvuttii. Aparecidassa aateltii käyvä kahvilla, mutta siellä oli torimeininki männeillään, ja kujat mäni niin kapijaksi, että Pösö ei niihi ennää sopinnu, ja hylättii lopulta ajatus.

Putkilinjalla kevennettii Pösön kuskaamaa keltasen nesteen ja muonan taakkaa, ja sitte jatkettii mörskälle kahville.

Ihan oli retki sieltä parhaasta päästä...kertakaikkijaan. Pösö pelas mallikkaasti ja kyytiläiset pieniä fyysisiä ja henkisiä vaurioita lukuunottamatta, suht hyvässä kondiksessa. Jes..kyl myö tästä ehkä huomiseen selvittään, mutta yhtään pitemmästä selvijämisestä en vetoja rupijas lyömään.

Tonttimaa on Murciankin liepeillä kallista, mutta mörskän voi pystyttää edullisempiinkin paikkoihin.

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ.


4 kommenttia:

 1. Terve Jukka, onko tietoa on Torren puolikas peruttu vai milloin se on. Epätietoinen asiakkaani kyselee.

  T. Seppo Elsamar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve vaan, kolleega tuossa jo kerkisi miun puolesta vastailemaan. Noista Ollin laittamista linkeistä asia selvinnee. Lupahommien kanssa muistaakseni ongelmia ja ajankohta edeleen varmistuksia vaille. Pitää iteki vielä tutkia asiaa noista linkeistä. Mäni tää vastaus vähä myöhäselle, ku vasta äsken mörskälle sain itteni ja "Kankeen" kanniskeltua. T.uuno

   Poista
  2. Jep, vähän heikolta näyttää

   Poista
 2. http://www.diarioinformacion.com/vega-baja/2018/01/25/media-maraton-torrevieja-fecha-carecer/1981479.html

  http://somostorrevieja.com/noticias/829/la-media-maraton-ciudad-de-torrevieja-se-celebrara-en-2018/

  Tuommosia linkkejä minä loysin netistä kun kovasti olisi Torren puolikkaalle haluttanut osallistua.

  VastaaPoista