perjantai 10. marraskuuta 2017

Uunon matkaopaspisnes

Kari ja Marja Segurajoen suulla olevan vanhan majakan kuppeella.

Jep, tuolla Seratonin melskeessä Rouva-Uunon kanssa temmeltäessä tavattii pariskunta, jotka oli innokkaita muutenki liikehtimää ku pelkästää parketilla, ja ne kyseli oisko Uunosta pyörällä tapahtuvaan retkiopastukseen. No Uuno lupautu homman tekasemaan, ja tännää oli sovittu sen tekasupäivän olevan.

Yheltätoista mie kiisin reppu selässä, kalju kiiltäen, ja renkaat ja Uuno ulvoen pitkin Pariisija ja Manzaa kohti Mercadonaa, joka oli miittinkipaikaksi sovittu.

Kari ja Marja tuli sovitulle paikalle, ja lähettii siitä sytkyttelemää La Matan suunnille Parque Aromatican sivuitse. Sitte poikettii La Matan luonnonpuiston alkupään Desajuuno-paikalla, ja jatkettii matkaa kohti Guardamaria. Sitte poikettii Pinomarin hiekkarannalla ja parin kuvan verran patsasteltii hietikolla.

Patsastelua Pinomarin rantahiekalla. Kuva: Kari

Mäntii edelleen pitkin vakiouunoreittiä rantaan ja sitte rantakuppiloijen välistä palmupuistoon. Siintä siivuteltii majakalle ja se kierrettiin pari kertaa ihan huvin vuoksi...Unolla on edulliset huvit aina, niinku sanassaki sanotaan (vrt. Hulluilla on halvat huvit).

Sitte mäntii huvijahti satamaan. Siellä jahattii enste vessaa, mutta eka jahti ei tuottannu tulosta, ja sitte mäntii siihe takimmaisee kuppilaan kahville, ja siellä jo vessajahtiki eteni tarpeijen verran.

Jatkettii sitte Segurajoen vartta ylävirtaan, ja nää täkäläiset joet on suuaukolta kilsan matkan päässä jo kaislikkomeriä, eikä Seguarakaan poikkeusta siinä tee. Torren Los Locosin rannan toiselle puolelle laskevassa "Rio Röntgenissä" voi olla vettä monin verroin enempi tulvaaikana, kun Segurassa kuivan ajan tienoilla. Siintä on viime talvena omakohtane kokemus ku persukset märkänä kroolailin kauppaan Rio Röntgenin ylitte.

Mie pistäyvyin leivänkannikan, patukoijen ja juoman ostossa Masymas'issa ja pienen juomatauvon jälkee jatkettii matkaa vähän ali 332:n, ja katsastettii Seguran ylityspaikka, josta mänemällä ei tarvihe Carreteraa pitkin ajella, kun siellä on kallon litistymisvaara noijen autojen takija.

Siintä lähettii ajelemaa Guardamarin keskustan lävitte kohti Torree. Pinomarissa hain Hessun ja Tuulan hoivista verkkapuseron, jonka olin taas unohtannu autoon muistiharhasena eilen. Sitte poikettii vielä Torre de Moron pikkupuistossa kattelemassa merimaisemaa. Torre Tayn kohilta käännyttii sitten Uunomörskälle. Siinä pikku hetki jutusteltii Leijonakujalla, ja sitte erkaannuttii askareillemme. Uuno rättijen ja ittesä pesemiseen ja muonan laittoon.

Kiitokset suuret opastettaville mukavasta päivästä!

Sitte piti hyökätä Pariisin ja Manzan risteyksessä olevaan apteekkiin naurattamma apteekkaria ja myyjää...heh...vaikka toiset ja Uunoki välillä sanoo, että uunovitsit ei aina oikeen pure, mutta nyt tuntu purevan, vaikka Uuno ei joka lausetta ollu vitsiksi meinannukkaan. Mie ku lävähytin muistilapuni tiskille ja rupesin yskänrokkoon Zoviraksia kyselemään ni apteekkari ja myyjä oli lähes kaksikerroin maassa ja miusta näytti, että ne nauro. Voi olla, että ne itkikin, mutta lystijä niillä kyllä oli ja kovasti. Katteeksi vähän kävi....heh...no se ilo minkä miun tankeroespanja sai aikaan saatto johtuu siitä, että tuo espanjankielinenki sana viittaa herpekseen, ja se voipi olla muuallaki ku huulessa....heh....no mie juttelin siinä pitkään ja hartaasti ja sain rokkoseen yskääni kaipasmani Zoviraksin ja kutijavaan korvaani tippoja.

Semmosta tännää ja huomisesta en huolta kanna.

3 kommenttia:

 1. Mukava matkakertomus!
  Hyvää Isänpäivää sinne etelänmaille.

  VastaaPoista
 2. Sinne myös...koittakaahan jaksaa kittuutella siellä pohjosenmailla. Kovasti jos alkaa kituttamaan ja v....tamaan, ni voipi tilata lentovenhosta paikan ja Torresta mörskän ja jo loppuu kittuutus ja se toinenki. Terveiset myös muille! T.uuno

  VastaaPoista
 3. Parempi myöhään kuin ei ollenkaan...! Siis suuret kiitokset Uunolle oppaana olemisesta, mukavasta ja hauskasta seurasta. Upea lenkki, hieno päivä kaikkinensa! Nähdään...
  Terveisin Kari ja Marja

  VastaaPoista