sunnuntai 25. syyskuuta 2016

CARRERA POPULAR VILLA REDOVAN 5K Y 10 K. 25.09.2016

 Ensimmäine osallistumine tän syksyn Espanjan kisoihin tuli sitte tehtyä tänään. Kovasti oli tiukka rutistus Perslantijassa ennen tänne tuloa. Yheltä yöllä piti lähtee ajelemaan Helsinkiin ja ihan loppuun asti koko yöksi riitti vielä setvimistä ja muuta toimintaa.

Mörskälle ko sitte täällä aamupäivällä päästii, unta piisas 16 tuntija kahessa pätkässä.

No siitä Perslantijasta on jo kyllä nyt toivuttu Uunojen kirjoihin takasin hyvin, ja täällä kaikki tuntuu olevan entisellään.

Olin ilmottautunnu tuonne Redovanin kympille, ja sinne lähin poleksimaan tuolla "Carrefourin Kankeella". Kankeehan on Carrefourista vajaalla yheksälläkympillä kolme vuotta sitten ostettu maastopyörä. Olli on sillä sotkennu varmaan jo usijamman tonnin, ja Uunonki "liikuttelumetrit" lissääntyy, jos terveyttä piisaa. Vaihelaatikkohan siihe on kaikkine lisärojuineen vaihettu, mutta niijenkään käyttö ei nytkään mittää lasten askarteluva liene? Runko siinä lienee raskasta "patarautaa" ja kaikki muukin säätely ja liikuttelu vaatii ponnisteluja, niin fyysisiä kuin henkisiäkin.

Sillä mie kuitenki varttija vaille kuus lähin "hiostamaan" kohen Redovanin kisapaikkaa. Reittihän kulki suolajärvien välistä Quesadan ohi Benijofariin. Siintä edelleen kohti Benejuzaria ja Gallosa de Seguran ohi Redovaniin.

Kuva on ennen Gallosa de Seguraa.

Säkkipimmeessä sytkyttelin yli puolet 33,3km:n matkasta, mutta ennen Segura-joen ylitystä alko jo vähän päivä sarastelemaa.

Hyvissä ajoin lähes ekana olin Uunolle entuuvestaan tutussa kisapaikassa. Hain heti Dorsaalin ja kisakassin, joka nyt sisälsi teknisen paijan, pari energiapatukkaa, CD:n ja popcornilevyn joka on kyllästetty tankkausaineilla.


Perslantijan Uuno ja Elchen Tomas. Toinen vasemmalla ja toinen oikeella.

"Kankeen" pistin parkkiin ja lukkoon näkösälle paikalle lähtöputken tuntumaan. Olin myös varautunnu erinäisin virittelyin siihen, että kisapaikalla ei oo Uunon kapsäkille sopivaa ja turvallista säilytyspaikkaa, mutta semmonen löyty myös kisa-aluveelta. Tomas Elchestä jelppasi sen löytämisessä ku paikkaa sekopäisenä etiskelin ja kyselin.

Tomas ja ystäväpariskunta.

Sitte jo rakettijen räiskeessä ja karmeessa savupilvessä lähettii taittamaa matkaa. Raskas oli jalka ja painava oli pää. Kymppi vejeltii kahtena lenkkinä. Miulle ois piisannu tuo ykskin, mutta tallustelin sitte toisenki ku kahesta olin maksannu. Hinta oli vaan 8€, mikä on ihan ok hinta kaikki huomijoijen. Maalissa oli sitte tarjolla vaikka mitä. Oli, vettä, urheilujuomaa, banaania, suolasta ja sokerista ym. , mut mie suunnistin olutteltalle yhelle porejuomalle. Siintä vierestä sai mukavasti Burgerin.Vaikka siinä oli kovasti porukkaa, Uuno sai omansa ripijästi. Sitä varmasti autto se, että mie olin ennen kisan alkuu otellu kielikylpyjä tarjoilukaksikon kanssa.

Porejuomaa oli nyt myös tarjolla kisan jälkee. Sillo se kyl maistuu erityisen makosalta.

Lämpötila oli +24, aurinkoinen ja tuulta 0m/s. Loppuaika 46:40, Sijotus 10. (M50, Vet. D). Tomas oli sijalla 4. kuin myös Tomaksen ystävä ja sen kaveri niin ikkään.

Mie siinä nautiskelin antimija pitkät tovit ja kattelin pyttyseremonijoita ja lähin sitte hakemaa kamat ja hinkkaamaan "Kankeen" selässä kohen Torreviejaa.


Matkan vanhetessa Uunon silmämunuaiset rupes kaipailemaan kämpille jättämiäni okulaareja, kannikat uutta kämpillä myös olevaa satulan Geelipäälistä ja olkapäät reputonta aikaa. Kämpillä nää kaikki sain kohilleen.

Tulokset löytyy TÄÄLTÄ.

4 kommenttia:

 1. Taisit olla paras ja ainoa Suomalainen kisassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika positiivisesti ilmastu. Ois voinnu sanoo myös, että olit Suomalaisista hitain...lysti on täällä kuitenki lymytä.

   Poista
 2. Hienoa, että olet Talviharrastuksen pariin päässyt!! Me täällä valmistaudutaan kylmään ja pimeään lumikolia kohta etsitään ja nastalenkkareita. Kepeitä kilometrejä sinne Torreen!! T: Jouko Hiltunen Kotkasta

  VastaaPoista
 3. Kiitos Jouko. Hienoo tää on...kertakaikkijaan mahtavaa taas olla "talviharrasruksen" parissa. Teillä on kyllä eessä usean kuukauven ponnistelu, joka syöpi ihmistä varmasti. Täällä ei renkaijen suhteen tarvi muuta miettiä ku sitä, että ilma pysys renkaan alaosassa. Sieltä se tuppaa joskus havijämään, mutta nastoja ei tarvi. Sinne myös tsemppijä ja talven kestämistä, ja tervetuloo tänne, jos mahollista joskus ennen horsmakukkulaa piipahtaa? T.uuno

  VastaaPoista