tiistai 3. maaliskuuta 2015

Lystit vähenee ja loppuu

Kaikki lystit vähenee ja lopulta loppuu. Se tuli tännääki todistettuu. Ja myös se, että jos jollaki ihmisellä on vähänki kovempi koppa tai lakki päässä, se kyllä Uunon haistaa, vaikka ihan pimmeessä, ja kimppuu käypi. Tää koske kaikkia miliisejä, tullimiehiä ja -naisia, kaupan etsiviä ym. joilla vaan päässä on jonkinmoinen kovempaa tekoo oleva lätsä.

Miullahan on täällä ollu yhtenä todella mukavana lystinä ajella päivällä ja illallaki tuota rantapaseoo pitkin kävelyvauhtii ja katella siinä käveleviä eläviä. No tiedossa on jo ollu, että pyörällähän siinä ei sais ajella, mut leveyttä sillä on senverta, että hyvin sinne mahtus sekkaan Vanhukaisen sarvijen väli ja Uunon kaponen hartijaväliki.

Mie lähin jo ihan pimmeeseen aikaan pyörällä rantapaseolle nyt kuitenki taas sotkemaan. Ottaluuvalon pistin päähän ja heijastimet kietasin molempiin nilkkoihini ihan turvallisuussyistä.

Mie pääsin siihen ensimmäisten kupppiloijen kohille, ku huomasin, että eessä kävelee kaks vihreeulsterista Guardia Civiilin miestä käsikynkkää ja koppalakit päässä.

Mie hidastin vauhin ihan minimiin, ettei niitä ohittelemaa tarvisi ruveta, mutta kuitenki piti niitä kovemmi männä, ettei vanhukaiset ois syrjällee rytkässy, ja kohtahan niijen ohi yrittelin....mahollisimman hiljaa ja kaukaa. Hetken jo luulin ohitukseni onnistuneen, mutta alkuhuuma oli erheellinen.

Metrin verran ku olin parivaljakon ohi männy, toinen niistä varmaan äkkäsi, että perhana, bicikleetahan siinä meitä ohittelee. Sitä en kuullu, mitä se sano, mutta äänen sävy oli senverta jämäkkä, että mie lirahutin pikku rusetin pätkän housuihin ja pysähyin ku seinään.

Hetihä miulle selvää oli, mikä oli ongelma, mutta yritin vielä sanoen, että "Es unpookko peligrooso con pisikleeta en la Calle...muutsos kootses", mutta ei auttannu Uunon valitus, joka suunnilleen tarkotti että "Kallen puolella on pikkuse vaarallista Vanhukaisten taivaltaa, kun siellä on niin paljo Ladoja". Parivaljakon toisen koppalakin alta kuulu, että "Oli mitä oli mutta syklausvekottimella rantapaseolla ei ajella...es Vale. Miun ei muu auttannu, ku sannoo että Vale, Vale. Tällä kylällähän tuo "vale" ei valetta tarkota ensinkään, vaan sitä että tuliko asijat selväksi.

Ei auttannu Vanhukaisten muuta ku vetasta niskat kyömyyn, lätsät syvemmin päähän ja tappijomielialat päällä kääntää nokat pois rantapaseolta Kallen suuntaan ja Ladojen sekkaan henkiensä kaupoilla pimeeseen sotkemaan. Siinä Kallen kuppeessa Vanhukainen ja Uuno loivat vielä haikeen viime silmäyksen rantapaseolle, jossa parivaljakko kopat kallellaan ja lakit vinossa jatko kävelyään viihtysällä rantapaseolla....

Ps. Kyllä täällä noijen miliisijen kanssa hyvin kuitenki pärjää...ja työtäänhän ne tekee ja suurimmaksi osaksi ihan hyvin...niinku nytteki.

4 kommenttia:

  1. Valeppa hyvinnii vale, tunnusta vaan poes että kurvasit kummissii takas laatoille kun nurkan taakse piiloon peäsit :)

    VastaaPoista
  2. No enpä tuota valetta tunnusta kun en kurvanna. Masallle sytkytin ja Torren ohitte Parriisille ja takatukka hulmuten mörskälle....jalat on tokeentunnu jo mukavasti. Pikku lenkin pätkä ihan ok. Benijofarissa näyttäsi olevan nyt M55? Viime vuonna M50 viimenen ikäloppujen sarja...

    VastaaPoista
  3. Minä onnistuin pyöräilemään rantakadun ihan päästä päähän laatoitusta pitkin. Miliisit ohitin siinä sataman kohdalla leveällä betonibaanalla ilman välikohtausta. Ehkä siinä sitten on sallittua pyöräillä. Lähtisitkö Uuno hörppäämään yhdet palautusjuomat jollekin rantaterassille sitten kun seuraavan kerran pyöräilen sinne päin, ehkä perjantaina?

    VastaaPoista
  4. Heh...sie et ookkaan Uuno...joo kyllä se käypi....jos ei oma muistini ihan loppu ole, mulla on semmone hytinä, että oon edelleen eläkkeellä....katotaa sitä tarkempaa aikaa sitte lähempä

    VastaaPoista