tiistai 21. lokakuuta 2014

Banditos cerca mi casa (Mörskäni likkeellä on rosmoja)

Perhana, pyörän kanssa ei oikeen oo lykästänny tällä viikolla. Aattelin, että tännää pääsen kunnon pyörälenkille puolkuntosilla kintuillani, ja kyllähän mie pääsin, mutta ilman satulaa.


Rouva-uuno lähti iltapäivällä käymää pyörällä Germaanikauppaan, joka on tuolla Cortes Valencianas Aveniidalla.


Rouva ku takapihalla olevan pyörän kuppeelle ehätti, kuulemma alko manauksen, ku satula oli heittäytynny näkymättämäksi.


Kyllähän tuo Uunotar on aika sitkeetä lajia, ja kauppaanhan se oli hinkannu sillä satulattomallaki pelillä.


Se oli vielä piipahtannu Kiinan miehellä, ja ostannu uuven satulan, mutta eihän siinä sitä tarvittavaa putkee mukana ollu.


No mie sitte aattelin yritellä satulaa siihen ja lähin ajelemaan "pystyssä päin", ihan sananmukasesti. Ekaks rannan kiinankauppaan...ei löytynny. Siintä sitte vajaan 3km:n päähän Parisin varrella olevaan pyöräkorjaamoon.


Siellä oli vastassa "kiviseinä", eli soffalla hoippuroi puolenkymmentä täyvessä "kaasussa" olevaa iäkästä siestan viettäjää. Ne sano miulle, että virman omistaja ei oo paikalla ja tulee viijeltä ko siesta loppuu. Satuloita ja pyörijä oli paikka täynnä, mut niihi en käsiksi päässy, enkä vielä ollu tarpeeks kypsä äkkirynnäköllä sitä nappaamaan.


Onneks polkupyörän pinnat oli hyvässä tiukkuuvessa, ja omaki pinna oli tiukkenemaan päin. Ilman satulaa, persukset lievässä takakenossa siivuttelin La Matan rautakaupan suunnille. Kysyin pariltaki henkilöltä ilmeiseen ongelmaani apuva, mutta en juu saannu. Rautakaupassaki sanottii, että Torren suunnilta löytyy.


Ei siinä muu auttannu, ku jatkaa satulatonta hinkkaamistani, pystypäin ja pinnat kireellä Carrefourin suunnille.


Siellä sattu oleman paikalla hyvä espanjalainen ystäväni, jolta aikoinani pyörän ostin, mutta ei sielläkään sitä putkee ollu myynnissä.


No Bike-manian osotteen sieltä sain, ja siihen oli nyt tyytyminen. Pitkällään olevat persukseni eivät ennää satulatonta pyöräilyvä kestänny, ja heitin tältä päivältä hanskat tiskiin ja ajelin tuulimyllypuiston ohitte mörskälle niskat kyömyssä ja tappiomieliala kovasti päällä....jatkuu huomenna tiistaina....

6 kommenttia:

  1. Tarviiko sitä satulata ollenkaan, kovemman reenin saat ku seisoviltas poleksit, pyörää. Ja huomenna on keskiviikko (toimituksen huomautus), anaskii meillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sen satulan tarvii....pinnat mänee ilman sitä liijan tiukalle, ja saattaavat katketa ja ykäkopassa käyvä muutaki "niksahusta", joka ei Uunollekkaa vielä oikeen miellyttävä ajatus oo. Hivin jo on eilisestä Carloksen kaara-okesta toipunnu....44 kiloo tänää liikunnallista riehakointija...14 juosten, 23 pyöräl ja loput satulan hakua...huh hellettä.

      Poista
  2. Ilmeisesti siellä Espanjanmaalla on pyöränsatulan kulutus kovempaa kun nekin varkaille kelpaa, täällä yleensä vievät kokopyörän.
    Jos ei ala putkea löytymään, niin sielä quironin lasareetin takana oli harjanvarsia, ainakin viimevuona, tekkeepi niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siltä vaikuttaa....siinä mäni samalla se siun värkkäämä, satulan alla majaillu "ensiapupakkaus". Harmi homma ku kerittii jo hätäpäissään hommata putki. Tuohon viimevuotiseen Uutukaiseen on jo investoitu 35€ ja jarrupalat pitäs kyl vielä hommata? Uuven ois Carrefourista saannu 89€:lla. Kipuraja kyl lähestyy ja uus kapine on kyl vahvassa harkinnassa.

      Poista
  3. Vai Kiinan mieheltä satula... eihän vaan ollut suosimaasi mallia, eli lintusatula? Jos oli, niin tarkista ettei siinä ole (lintu)influenssa päällä. Saattaa alkaa takalaudotusta aivastuttamaan. Ja siitähän ei tunnetusti hyvää seuraa...Tietää Pate.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollu lintulenssu tässä mallissa, mutta huhu kiertää lähikylissä, että joku hevosia vaivaava lenssu saattaa tässä mallissa piileksiä...oliko Hepola tauti nimeltään....en tarkkaan nyt muista

      Poista