tiistai 27. toukokuuta 2014

Terwahölkkä ja -Maraton. 24.05.2014, Oulu

Kympin lähtö...

Sunnuntaina ennen puolta yötä sain päätökseen reilun viikon mittasen riehumisen Rovaniemen ja Oulun suunnilla. Kovillehan tuo tuntu ottavan, ja olotila oli pikkusen riutuneen olonen koko maanantai päivän.

Jotokseen mahtu pari juoksukilpailuakin. Eka oli viime sunnuntaina juostu Lapin Lenkki, joka jolkattiin Rovaniemellä, ja toka oli lauvantaina kisattu Oulun Terwahölkkä -ja Maraton.

Ekassa Uuno oli toka ja tokassa kolmas.

Ouluunha myö tultii jo perjantaina, ja Cumuluksesta varattii halpa mörskä, ja sijaintiki oli likeellä Terwahölökän tarttija.

Ollihan oli sattumalta ja majottunnu samaan taloon, ja käväsi illalla ennen kynsilleenkäyntijä pikasesti mörskällä ylipitkän mittaustyöpäivän jälkeen. Tasotusta muille anto kyllä rapijasti tuon myöhäseen venähtäneen päivän takia.

Eilinen kisapäivä valkeni kovasti tuulisena ja helteisenä. Mie käväsin aamulla verryttelemässä kisapaikalla, ja haistelemassa muutenki meininkijä.....kiireistä oli, etenki Petrillä.

Sitte jo oltii verryttelemässä ja hermoilemassa ennen kisan tarttija. Kovasti oli tuttuja , ja Torressaki kävijöitä kisapaikalla. Mukava oli jutella "löysijä" lahopäänkin lämpösessä ja väkirikkaassa tapahtumassa, mikä on Perslantijassa harvinaista herrkua. Onneksi tuli vejätettyä tuota kotiinlähtöä, ja ehti tähän hyvin orkaniseerattuun tapahtumaan osallistua.

Kympin lähtö siinä katsastettiin, ja sitte oli jo omaki "esiintymisvuoro" esissä. Hansi oli näköjään ottannu pestin jänikseksi, eikä ite satanen lompsassa kisaillu. Hyvä kun löytyy siihenki toimeen juoksijoita.

Sitte jo myöki pyolikkaan ja täyven juoksijat saatii lähtölupa. Vastatuuleen lähettiin tuulettelemaan pöksyjä ja kaljuja. Olli oli ihan liki kilsan kohilla, eli ehkä Uuno veteli liijan kovvaa. Jossaki alkuhurmassa vissiin mänin ohitteki, ku Olli sano, että kahen kilsan kohilla miut ohitti.

Vaikijaa oli Uunosen jolkkaamine alusta lähtijen, eikä rentoo juoksuu havaittu missään vaiheessa? Tulos 1:33:56 oli kuitenki Uunon mielestä olosuhteet (+25; 7m/s. aur)? huomijoijen normisetti, ja pootijumille sillä niukasti kivuttiin. Oman sarjan M-60 voitti taas ylivoimasesti Tuiskun Kauko ja toisena Kalervo Tyni.

Ollihan voitti pyolikkaalla myös ylivoimasesti oman sarjansa M-65. Mainittava on myös Lehkosen Karin hyvä tulos täyvellä, ja se riitti sarjan kakkoseksi. Kuvanki Uuno Karista näppäsi maalissa, mutta Uunon älykkyyven osamäärä ei nyt riittänny kuvan tallessa pitämiseen....heh, kyl oon yliveto sählä!

Sitte lähettii pokaalisessijon jälkee tiukasti paahtamaan Kouvolan suunnille, ja kotona takareijet tunnottomina nippa nappa ennen puolta yötä, ja hetekalle heti, ku romut oli autosta mörskään kanniskeltu.

Aamulla sitte rätit ja romut uuvestaa kassaan ja
mökille.....

Sitte onkii pääasijassa pijätelty sajetta ja kiroiluva....

Tulokset löytyy TÄÄLTÄ.

Muutama kuva TÄSTÄ.

2 kommenttia:

 1. Kyllä ne on ilmat täälläkin muuttuneet, kylmää pohjois-koilis tuulta ja aamusella 3 -4 astetta lämmintä.
  Minä teen epätoivoisen yrityksen etsiä lämpimämpiä kelejä, lähden tänään kohden Utsjokea.
  On sinne menolla toki muitakin syitä.
  Että silleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joskus sieltä on löytynny Perslantijan lämpösin paikka. Täällä ku tarpeeksi kylmenee saattaa löytyy nytteki. Täällä +4 nyt aamulla....heh ja vettä taivaalta riittä....ja liiterissä vielä puita onneksi, ja äyskärikin on ehjä.

   Poista