maanantai 1. heinäkuuta 2019

Lieksa- Joensuu ja Ahvenisen hölkkä. 30.6.2019

Lieksan keskustan tuntuman mukavia maisemia.

Liikahin viime torstaina tuonne Lieksan suunnille. Sinne piti nyt kulkeutua julkisilla neuvoilla, kun Uunon oma neuvo, eli Rusinantte ei ollu käytettävissä. Junalla sinne sytkyttelin.

Joensuuhun mänin, ja siellä käytii Masan kanssa parissa paikassa kahvilla, ku aikaa olin varannu rutosti seuraavaan matkaan linja-autolla Joensuuhun.

Linja-autosta loikkasin pois yhen pyssäkin verran myöhässä Lieksan päässä. No siinähän sai kuntoilua mukavasti repun ja lenkkivehkeitä täynnä olevan kassin kanniskelussa.

Lieksassa aika mäni ratevasti sukulaisten kanssa männeitä muistellessa, juostessa ja kävellessä. Kertaalleen rynnistelin Pokron lenkin läpitte Uunolle hyvällä vauhilla.

Tarkotus oli takatullessa sunnuntaina käyvä osallistumassa Ahvenisella hölkkätapahtumaan, joka nyt järjestettiin 14. kerran. Alkuperäsen suunnitelman mukkaan olisin joutunnu mänemää pussilla Uimaharjuun, ja sieltä kövelemään 6km:n matkan Ahveniselle, mutta Matti soitti, ja tarjoutu miut viemää kyyvillään Ahveniselle, ku siitä ohi ajo, ja miulta jäi tuo kuuven kilometrin lompsiminen enne kisaa nyt väliin. Perille ku päästii käytii Puasessa talossa kahvilla Uunon piikkiin. Kiitos Matille avusta!


Ahvenisen Punainen talohan on kulttuurikeskus, josta löytyy vaikka mitä. Ohi oon päristelly satoja kertoja, mutta nyt ekaa kertaa paikanpäällä kävin. Jatkossa kyllä pysähyn aina.

Punaisen talon piha-aluetta .

Miullahan oli junalippu ostettu Joensuusta Kouvolaan, mutta miten pääsen Ahveniselta Joensuuhun siintä ei ollu mittää tietoo. No homma kyllä järjesty, ku tapasin vanhan kisakaverini Pertin, joka lupasi miut kyyvitellä asemalle kisan jälkee.

Pertiltä sain kyyvin Joensuuhun.

Kisareittihän oli noin kuuven kilsan mittanen, pikku pätkä asfalttia, ja loput sorapintasta mettätietä, höystettynä suurella määrällä ylä- ja alamäkijä. Ilma oli mainio, +15, 5m/s tuulta, joka ei mettän keskellä paljo haitannu.

Yleisen sarjan kärkikolmikko.

Sitte lähettii verryttelemää, ja kohta oli jo löhtö hetki. Lähtö ja Maali oli Punaisen Talon lähellä olevalta pellolta. Mie läksin rauhassa liikuttelemaa vähän viimepäivien liikunnoista jäykkiä jäseniäni. Varovasti vetelin ekoja ylämäkiäkin ylös....no hyvän harjotuksen tästä sai itellesä kyllä, vaikka ihan viimeseen kovimpaan rutistukseeni en nyt pystynny.

Pertti oli M60- sarjassa miun eellä neljäntenä vähän jalkavaivasena ja mie linttasin viijentenä maaliin samassa sarjassa.

Sitte lähettii kisasaunaan läheisen lammen rannalle, ja Uunoki käi pulahtamassa veessä. Käytii Uuno-kahvilla, ja kateltii pyttyjen jaot, ja kohta lähettii ajelemaa Joensuuta kohti....pistäyvyttii kuitenkii välillä mansikan ostossa, ja Lehmossa Pertin kotona kahvilla. Kiitos Pertille, ja vaimolle kestityksestä ja kyyvistä, ja mukavista jutuista.

Joensuussa sitte jälkikasvustoo tuli Kuopion reissultansa, ja kerittii vielä käyvä yhen terassillisen verran rutisemassa ennen pussin ja Uuno-junan lähtöö. Kiitokset Oravatiellekin mukavasta matkasta.

TYLOKSET löytyy TÄÄLTÄ.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti