keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Kolhoosikokeilu


Kauvan kesti miulla "läskinpaisto", heh yli 3 kuukautta. Tää Uunon 40-vuotinen "kolhoosikokeilu" on tullu meijän puolesta päätepisteeseen. Pittää ruveta vielä yrittämään jonkunmoista ryhistäytymistä, ja ajatella jo vihdoin eteenpäin liikehtimistä, vaikkakin kirvelevin mielin niskat kyömyssä ja tappiomieliala päällä. "Kössit" ois pitänny tehä jo aikoja sitte meijänkii, ja uunoilu on tullu taaskin kaikinpuolin kalliiksi laski vaikka miten perin, mutta nyt siihe tuli stoppi.

Käytii miun syntymäpitäjässä Lappeenrannassa kollailemassa lukusa määrä kiinteistöpisnesvirmoja. Näillä tineromäärillä pittää olla nöyränä, ja tyytyä niukkuuteen. Rintojen rottinkille rykimistä ei passaa ruveta harrastammaa etenkää persaukisten.

Takatullessa pistäyvyttii äityliinin kotipuolessa moikkaamassa serkkua. Mukava oli jutella pitkästä aikaa, erityisesti siks, ku serkulla on tuo huumori ja pilke silmämunuaisten vieressä tallella vieläkii, vaikka vuosija on takana 6 enempi ku Uunolla, ja ikä on tuonnu omat riesansa mukanaan.

Huomenna pittää käyvä taas ihmislääkärissä, vaikka ne ei uunojen päälle siellä mittää ymmärrä. Elukkalekuri ois miulle paljo melusampi paikka. Todennäkösesti miun pittää siellä piirtää kellotaulu, ja toisella silmällä katella mihin suuntaan väärinpiirretyt E-kirjaimet sojottelee. Siintä ne sitte vetelee johtopäätöksen, oonko kyvykäs autolla nitistelemään ihmisijä rillien kanssa tai ilman rillejä. Jos sojotteluarvaus mänee liikaa poskellensa pittää hommata rillit, joita on sitte nitistelyhommissa pijettävä päällä, muuten tullee sakot rillittäajosta. Kellotauluu jos en huomenna ossaa piirtää, sillo en nitistelylupaa enää saa, ja pittää ajella sitte ilman lupia.

Iltapäivällä nilkuttelin uutta pikitietä pitkin Satun Makijoille kahville, ja pikku lisälenkkien avulla kasvattelin lenkin koko pituuveksi tasan 10km. Siinä oli etenki akillesjänne ja poskilihakset jo tiukilla, vaikka akilleksia ja poskilihaksijaki koitin virutella pitemmäksi jo ennen sessijota.

Tästä on hyvä rynnistää eteenpäin ja kohti Torreviejaa, ja omaaki horsmakukkulaa...heh

2 kommenttia:

  1. Niin se kuulemma on, että varttuessaan ihminen alkaa kaivata synnyinseudulleen ja tietenkin tänne Torreviejaan.
    Helteisin terv. Sari & Petri

    VastaaPoista
  2. Pittää kyllä paikkansa molemmat. Myö on tännää pijätelty sajetta, viritelty trampoliini ja sauna kylpykuntoon....onhan sitä siinäki jo kuusvitosille ja parivuotijaalle hommaa ollu, ja kerätty muutama raaka mustikka. Toivottavasti keritää nähhä seuraavassa "semesterissä".

    VastaaPoista