perjantai 8. joulukuuta 2017

Paluu ja pidätys

En oo vieläkää oikee toipunnu järkytyksestä, minkä tää Perslantijaan palluu aina aiheuttaa. Lähtövalmistelut kesti pari täyttä päivää. Paljon  oli tehtäviä ja toimiteltavia asijoita. Rättilöitä pestii monta koneellista ja kamoja pakkailtii ja lattijoita ja astijoita pestii. Hessu miut nakkasi ystävällisesti Alicanten lentovenekeskukseen. Tällä kertaa olin lähössä issekseen, ilman saattajaa ja käjestä pitäjää, mikä ois jo nyt aina Uunolle tarpeellinen apu. Nyt oli pärjättävä ilman.

Jos on viis toimitettavaa hommaa, niistä joku aina tuppaa unohtumaan, ja nyt niitä oli paljon lukusampi määrä....välihousut piti ottaa mukkaan, hanskat saataville sukat ja kengät jalkoihin...mielummin oikein päin, niinku nuo päällimmäiset vaatekerrat muutenki. Alimmaiset voipi olla vaikka nurinniskoinki. Omat maletat sain kuitenki toimiteltuu omasta mielestä oikijaan koneeseen ja lähin siitä laukkomaan tuonne aina yhtä epämiellyttävään "turpatarkastukseen". Senverta oli noita työkohteita jo asmullaki ollu tehtävänä, että olin jo valmiiksi jonkunverran sekopäisenä ku sinne kuontalonarvijointikoneen läpi lähin yrittelemää. Pää oli jo tyhjä ja taskuni tyhjentelin ja"pillerin" ja kännykän otin repusta niinku asijaan kuuluu, ja laitoin ne muovikiulun pohjalle ja repun siihen päälle, ja päälytakin erilliseen kiuluun. Kahen kiulun taktiikalla yritin lävitte niinku ennenki jo varmaan muutaman sadannen kerran.

No yks homma pääs unehtumaa, ja se oli tuo metallisolella varustettu vyö. Se perhana unehtu irrottaa. No siintähä oli taas seurauksena jo monennnenko kerran Uunon pidätys ko sirrat rupes ulvomaa ja valot vilkkumaa. Mie ekaks luulin, että se johtu miun metallisolkisista kengistä, jotka joskus on laukassu pidätysmekanismin, mutta sitte muistin vyön. No eipä se muistamine tässä vaiheessa mittää auttannu, ku mekanismin olin jo taas laukeemaa saannu. Ei siinä auttannu muu ku käskystä "manot""arriva", ja seisoma-asennoksi ehotettii kevyttä haara-asentoo. No asentovaihtoehot oli nyt Uunolla vähissä ja kevyt haara-asento tuntu nyt ylivoimaselta asennolta ku vellit oli jo pöksyissä.

Sitte taas normaalit hivelyt ja ihmiset katteli ihmeissään Uuno-eläimen pidätyksen etenemistä. Hivelykäsittelyn jälkee sitte repun valaisija sano, että pilleri ja kännykkä ei saa olla samassa kiulussa repun kanssa, eli miun kahen kiulun taktiikka oli pykälijen vastane, ja siihe ku erehyin sanomaa, että "pasa nada", ni repun valasija riemastu vaan lissää ja linttasi muin elektroniikkaa pullollaan olevan repun takasin valolaitteen suuaukolle. Sitte oli jo parasta pittää Uunon kuontalo jo soukemmalla lisähankaluuksijen välttämiseksi. Uunovitsit ei aina joka tilanteessa pure, sen oon huomannu monesti jo aiemminkin. No kyllä mie vielä kaikesta riesasta huolimatta kiitokseni pidätyksen lopuksi julkasin, ja läksin kamoja ja housujani pijellen syrjemmälle kokoamaan itteni ja kamani.

Itsenäisyyspäivää ja tätäki päivää on juhlittu 2-vuotijaan ja 4-kuukautisen tyttölapsen kanssa...heh....siinä on ollu mukavampaa toimintaa. Tännää käytii sitte elokuvissa itkiä tirahuttamassa. Kuva oli Aki Louhimiehen Tuntematon Sotilas....suosittelen.

5 kommenttia:

 1. Siinä nyt ei mitään uutta ihmeteltävää ole että uunoa syynättiin vähän muita tarkemmin.
  Mitä itse olen samaan aikaan ollut matkustamassa aina on uuno sivuun kiskastu tarkempiin tutkimuksiin,

  Ilmeisesti uunon naama on enemmänki vilunkiapellaavan pärstävärkin näkönen, niin usein on uunon tullimiesten ja eteenkin tullinaisten eessä nähty sriptiisiä esittävän.
  Eräällä kerrallakin muistan kun uunon asustus väheni uhkaavaa vauhtia Alicanten tullinaisen eessä, piti ihan jäähä sivummalta katteleen että mikä ihmeen touhu siinä on alkamassa.
  Totutteleppa suomen talveen ja pimeyteen.

  VastaaPoista
 2. Siinähä ois uus pisnesidea, jos keväällä ei leivän päälle enää voittosuolaa ilmaannu. Uuno lupille rippaamaan.
  Siinä totuttelussa ei onnistumisia oo vielä ilmenny. Yöunet vähissä ku aura-autot ryttyyttää tuosta nurkalta vähän väliä, ja purukalustomuovit tärisee jo valmiiksi kylmästä ilmastakin johtuen. Toppahousut on välikalisonkien päällä pysynny visusti, ja nokka sisätiloissa...kyl tää tästä lähtee ja horsmakukkulalle vielä keritää ajallaan...t.uuno

  VastaaPoista
 3. Vai Uuno uutta tuntematonta suosittelee,mikä ettei,ku penkissä ei taho pysyä,ku kuulia väistelee,tulee päivän liikunnatkin samalla

  VastaaPoista
 4. Juu, sen teen. Vanhan oon lähes joka itsenäisyyspäivänä kattonu, ja myös sen Moi Bergin version, joka oli minusta sulkee, ja tän uusimman näin kattomassa jälkikasvun suosituksesta ja ennakkoon en suuria odotellut, mutta hyvä se oli. Elokuvissa en oo käyny vuoskymmeniin, mut olin kyl tyytyväinen tähä käyntiin...heh ja saihan siinä sen päivän liikunnan samalla. Muuhun ei juuri enää tunnu pystyvän käännä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhana tätä väärinlukuominaisuutta. Kaikki teksti yritetään vääntää kirjakielelle...

   Poista