lauantai 30. heinäkuuta 2016

Uunon ressitestit

 
Viikko vierähti Kemijokivarressa sukuloijessa. Siihe sisälty kaikenmoista aktiviteettijä. Monen monta yötä täyshoijoissa mukavijen immeisten vieraana.

Jakson alkupäivinä Uuno pääs juoksijoijenki kyyvillä kilpaa hilppasemaan Lohijärvelle.

Sitte pari yötä oltii kattelemassa Veikko- Veikkosijen touhuiluja, käytii Kemijoen saaressa uimassa. Uuno ei uinnu, mutta kahlaili turvakenkäset ja sukat jaloissa lämpösessä rantaveessä. Sitte jo Uuno pääs (heh...joutu) parin sekunnin veneenkäyttökurssin jälkee vesihiihtoveneen kippariksi ja isäntä tuli suksilla perässä. Ekalla yrityksellä lähtö ei onnistunnu, mut tokalla jo painettii takatukat hulmuten pitkin kuoppasta Kemijoen pintaa. Sitte ku rantautumista yritettii, hitonmoista kyytiä lähestyvä ranta sai Uunon helpottamaa kaasun liijan aikasi, ja suksiosasto joutu uimaa pitkän matkan rantaan....no hengissä selvittii molemmat rannalle vapisemaan.

Varsinaine Uunon ressitesti alko sitte viimosessa kyläpaikassa. Puhelin pärähti usijan kerran ja Kouvolaa kohen piti ruveta ratsastelemaa. Meripäiväjuoksu ja samana päivänä juostu Iittihölkkä mäni sivusuun, mut aattelin sitte lähtijä lauvantaina Hämeenlinnaan juoksemaan puolikkaan.

Perstaina sitte päivällä ku ratsastuksen rasituksista tolpilleni hetekasta virkosin, rupesin kattelemaa Hämeenlinnan Kaupunkimaratonin kisasivuja. Niitä plaratessa sattu sitte silmiini tuo jälki-ilmottautujan hintataulukko....voi perhana...perseellee lennähin ja ratsastuksesta vieläki väsyneitä silmijäni hieroin kaksin käsin ja kymmenin sormin, mutta taulukossa olevat lukemat ei pienemmiksi muuttunnu.

Täyven maratonin viimesten päivijen hinta 85€, puolikkaan 80€ ja kympin 70€. Vertailun vuoksi Espanjassa kallein puolikas on ollu parin kympin kantturoissa ja kympin hinnat alta 10€! Ruttokansantuotteessa meillä on parinkymmenen rosentin ero Suomen hyväksi.....eli "oikea" hinta puolikkaalle olisi 25€ ja kympille 12€. Sitte ku vielä otetaa huomijoon Perslantijan kisojen palkinto- ja tarjoilupuoli ollaa jo aikalailla ryöstöhinnottelun puolella.

Siihe tyssäsi Uunon tän viikonlopun kisainto ja rupesin nysväämään kisajärjestäjille roihukivenkatkusta palautetta.

Nytte tässä käi kyllä sillee, että Uuno ei oo läpässy ressitestijä ja testi ja ressi jatkuu alkuviikosta ja ottasuonen poksahustakkaa en ihmeenä kyllä pijä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti